If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Местният данък по спомен беше 2%, а около 3,5% взема нотариуса при покупко-продажба, включващо местния данък.
Heheheh.Преди 15 години е бил 2%.Сега за София е 3%,По закон е между 2% и 5%.Всяка община си го определя индивидуално. Личи си че и ти не си правил никога сделка.
Информационно ги свъразха някъде около 2000 година или малко преди това.Териториалното подразделние е едно за СФ. Имаше Данъчни подразделения които съвпадаха с общините,но това не значи че са една и съща институция.;Тука сте все голями играчи и и гиганти на инвестициционната мисъл. Бъфет требе да дойде на курс при вас. Все топ финансисти и макро икономисти.Ама ти не правиш разлика между ДДС и ДОД и между община и НАП. А твоя приятел Песимиста и той голям инвеститор ама не знае колко е местния данък при продажба.Вика че бил 3,5%.
Радев, гледам че търсиш да се намериш в приказка, ама първо по-далеч от Видин не си ходил и хем си бивш НАП, хем не знаеш че хората напоследък предпочитат да имат по-малък контакт с тях и затва предпочитат банка и няколко процента повече :-) и после таксата която се плаща при прехвърляне в момента идва между 3.5 и 4%. Конкретно местният данък за София го вдигнаха с половин процент наскоро и мисля че стана 3. Не съм купувал нищо в този период и не знам колко точно излиза всичко. Последната ми покупка платих общо такси 5 - цифрено число при ниският местен данък. Помня щото картовият терминал при нотариуса не работеше, а кеш над 10К не можело и така....
Информационно ги свъразха някъде около 2000 година или малко преди това.Териториалното подразделние е едно за СФ. Имаше Данъчни подразделения които съвпадаха с общините,но това не значи че са една и съща институция.;Тука сте все голями играчи и и гиганти на инвестициционната мисъл. Бъфет требе да дойде на курс при вас. Все топ финансисти и макро икономисти.Ама ти не правиш разлика между ДДС и ДОД и между община и НАП. А твоя приятел Песимиста и той голям инвеститор ама не знае колко е местния данък при продажба.Вика че бил 3,5%.
Местният данък по спомен беше 2%, а около 3,5% взема нотариуса при покупко-продажба, включващо местния данък.
Забравяш, че териториалните подразделения на НАП бяха по общини и дори не бяха свързани информационно само до преди няколко години
Пъраво общината не орган дето се занимава с укрити данъци.Това е работа на НАП.Второ не ти правят разпит а ревизия .Дават ти срок 7 дни да предствиш докуметите които искат.
Забравяш, че териториалните подразделения на НАП бяха по общини и дори не бяха свързани информационно само до преди няколко години
Пъраво общината не орган дето се занимава с укрити данъци. Това е работа на НАП.Второ не ти правят разпит а ревизия .Дават ти срок 7 дни да предствиш докуметите които искат.
Радев, аз казвам само какво ми се случи не споря кой с какво се занимава. Отделно предупреждавам хората които продават да не се заиграват да им плащат под масата, а всеки сам да си вади изводи. Няма да те питам ти как би посъветвал продавачите защото е ясно ,но повярвай не е добър съвет.
Не си измислям ти с какво се занимаваш, хайде да те помоля да не го правиш и ти ако обичаш, не ,че ми пука ,но е крайно глупаво !!!
Не знам за какво е била ама мен ме захапаха защото декларирах няколко имота наведнъж в една община. И се започна ама от къде имам пари да ги купя и подобни. Дори не бях наясно с тази акция докато не започнаха да ме гледат на криво и да повтарят за някакви "комари" хахаха
После им носихме нот. актове с продажбите и банкови извлечения и всичко приключи след това. Имах късмет ,че тогава всички продажби ми минаха на истинската цена и по банков път, въпреки ,че на мен не ми се искаше да стане така. Късмет ! След това си знам ,че трябва да се пазя от подобни приключения. Тогава ми бяха най-силните години в покупко-продажбите след това продадох каквото реших, че не ми трябва и купих Изток и магазините Много съм доволна от това което направих тогава
Пъраво общината не орган дето се занимава с укрити данъци.Това е работа на НАП.Второ не ти правят разпит а ревизия .Дават ти срок 7 дни да предствиш докуметите които искат.
Коментар