Първоначално изпратено от nradev
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Last edited by pesimist4o na kvadrat; 18.04.2022, 10:38.
- 2 Харесвания
-
Първоначално изпратено от troika Разгледай мнениеЕто един смарт дизайнерски двустаен апартамент в Манастирски ливади Запад, на 4928 евро/м2, ще се обаждам за оглед.
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...65012358765497
Аз харесвам с картини, с килими, пердета, книги, кристални чаши и купи, да личи българския стил.
Коментар
-
Първоначално изпратено от nradev Разгледай мнение
Информационно ги свъразха някъде около 2000 година или малко преди това.Териториалното подразделние е едно за СФ. Имаше Данъчни подразделения които съвпадаха с общините,но това не значи че са една и съща институция.;Тука сте все голями играчи и и гиганти на инвестициционната мисъл. Бъфет требе да дойде на курс при вас. Все топ финансисти и макро икономисти.Ама ти не правиш разлика между ДДС и ДОД и между община и НАП. А твоя приятел Песимиста и той голям инвеститор ама не знае колко е местния данък при продажба.Вика че бил 3,5%.
Коментар
-
Първоначално изпратено от 13ADROL Разгледай мнение
Забравяш, че териториалните подразделения на НАП бяха по общини и дори не бяха свързани информационно само до преди няколко години
Коментар
-
Първоначално изпратено от Dury Разгледай мнение
Добро утро и на теб
Какво стана с прогнозата ти от както те няма тук, май цените на имотите качиха още едни десетина процента, а ?
- 4 Харесвания
Коментар
-
Пъраво общината не орган дето се занимава с укрити данъци.Това е работа на НАП.Второ не ти правят разпит а ревизия .Дават ти срок 7 дни да предствиш докуметите които искат.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от troika Разгледай мнениеЕто един смарт дизайнерски двустаен апартамент в Манастирски ливади Запад, на 4928 евро/м2, ще се обаждам за оглед.
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...65012358765497
- 1 like
Коментар
-
Пъраво общината не орган дето се занимава с укрити данъци. Това е работа на НАП.Второ не ти правят разпит а ревизия .Дават ти срок 7 дни да предствиш докуметите които искат.
Не си измислям ти с какво се занимаваш, хайде да те помоля да не го правиш и ти ако обичаш, не ,че ми пука ,но е крайно глупаво !!!Last edited by X_Y; 18.04.2022, 09:23.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Ето един смарт дизайнерски двустаен апартамент в Манастирски ливади Запад, на 4928 евро/м2, ще се обаждам за оглед.
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...65012358765497Last edited by troika; 18.04.2022, 09:01.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Dury Разгледай мнение
Не знам за какво е била ама мен ме захапаха защото декларирах няколко имота наведнъж в една община. И се започна ама от къде имам пари да ги купя и подобни. Дори не бях наясно с тази акция докато не започнаха да ме гледат на криво и да повтарят за някакви "комари" хахаха
После им носихме нот. актове с продажбите и банкови извлечения и всичко приключи след това. Имах късмет ,че тогава всички продажби ми минаха на истинската цена и по банков път, въпреки ,че на мен не ми се искаше да стане така. Късмет ! След това си знам ,че трябва да се пазя от подобни приключения. Тогава ми бяха най-силните години в покупко-продажбите след това продадох каквото реших, че не ми трябва и купих Изток и магазините Много съм доволна от това което направих тогаваLast edited by X_Y; 18.04.2022, 09:21.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
Може, знам че им казах 1 месечен с падеж влог да ми направят. И го сториха. Вече се обърках. Имам поне 5 разплащателни и няколко депозита.
Коментар
-
Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
Банката може да реши да информира полицията, например, загрижена, че сте обект на изнудване или измама.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Абе усещам те аз - искаш и ти да пестиш такси и да изповядваш на данъчна. Познах ли?Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bearfox Разгледай мнение
Добро утро
Какво стана с прогнозата ти от както те няма тук, май цените на имотите качиха още едни десетина процента, а ?
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Сградата беше над 5 годишна, мисля около 10. Обясних му опцията да ми го фактурира като необлагаема сделка, той да внесе ДДС-то (по 1/20 на година до 20тата, т.е. дължи само половината от ДДС-то, което е ползвал) и съответно да увеличим цената. Да не говорим, че самият той беше изповядал на някаква безумно ниска цена и ДДС-то беше някаква дребна пара. Не искаше и да чуе. Просто му трябваха пари кеш за да плаща на черно на негови подизпълнители, както и да не плаща данък печалба. Беше фирма, приближена на Герб, с държавни поръчки по инфраструктурни проекти.
Реално сделката с имотите са оказва златна за такива фирми и е лесен начин да купиш по банка, да продадеш на данъчна, с получения кеш плащаш на подизпълнители (пестейки 20% ДДС), после плащането от държавата идва обратно като чиста пара. Имотът се явява начин да се сдобиеш с мръсна пара, на тях оборотни пари по банка не им вършат работа.
Коментар
Коментар