IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение

След 5 г. печалбата ми е 400 лв (200 лв от купоните и 200 лв от сконтирането).
    Седни си 2ка.Първо да се научиш че доходността се дава в проценти.Освен това аз питам за годишна доходност.Явно не знаеш какво е това.Бадева са ти дали диплома от УНСС.Сега остава да ми кажеш че си бил и специланост финанси.
    Нема се плашиш то всички завършили последните 15 години са на твоето ниво.

Коментар

• Първоначално изпратено от nradev Разгледай мнение

Я да те изпитам. Ето една трудна задачка:

Купуил си облигация за 800 с номинал 1000 годишен купон 40 .Падеж след 5 години. Колко е годишната доходност?
      След 5 г. печалбата ми е 400 лв (200 лв от купоните и 200 лв от сконтирането).

Коментар

Аз имам 6 сделки за период от 19 години.

Чувал съм за акции и облигации. Знам формулите за изчисляване на доходност, но не вярвам в тях и не купувам.

Имам други интереси,

Я да те изпитам. Ето една трудна задачка:

Купуил си облигация за 800 с номинал 1000 годишен купон 40 .Падеж след 5 години. Колко е годишната доходност?

Коментар

• Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение

Ловеч е пуевенска мечта, не случайно по соц-а Ловеч беше областния град - а Пуевен - негова провинция
          Кат стана дума за Солун и гледки - аз ги имам, ти от Пуевен освен гледки към пущинак с външен кенеф в средата и някоя сиганска каручка друго не мож намери. Кеф ми Средиземно море, кеф ми Червено море - все У ДОМА, нека ми е зле Без да слугувам на арабели в пичка си лелина Тимбукту и Йемен като теб 15 години.
          За съжаление след 1990 г. Ловеч и селата от областта западнаха.

Аз имам преки наблюдения и се интересувам от етнографското наследство на Ловешкия край.

Тази пролет пак мисля да си ходя, като се изкача на баира и се вижда страхотна гледка - природна картина, магистралата, гори, язовир, от птичи поглед. А по поляните жълти и лилави минзухари.

Коментар

• Първоначално изпратено от nradev Разгледай мнение

Понеже мога да смятам затова рядко купувам.Ако имаш предвид имотите имам само 3 сделки за 17 години.Ама ти уж финансист пък не си чувал че има и други инвестиционни инструменти.

https://finance.yahoo.com/quote/QQQ/...JjaGFydCJ9fX19

Eто това съм купил преди 3 години на 167 USD. Сметай колко ми е доходността.
            Аз имам 6 сделки за период от 19 години.

Чувал съм за акции и облигации. Знам формулите за изчисляване на доходност, но не вярвам в тях и не купувам.

Имам други интереси,

Коментар

Радев може да смята, но не купува много и има малко успешни сделки.

Наистина инфлацията ще гризка от спестените пари и аз се чудя в какво да ги инвестирам. Апарт не искам, вили имам. Но тя инфлацията за сега е само при храните и горивата. Не е толкова притеснително.

Като намалее населението след 20г какво ще ги правим тези апарти.

Поздрави
              Понеже мога да смятам затова рядко купувам.Ако имаш предвид имотите имам само 3 сделки за 18 години.Ама ти уж финансист пък не си чувал че има и други инвестиционни инструменти.

https://finance.yahoo.com/quote/QQQ/...JjaGFydCJ9fX19

Eто това съм купил преди 3 години на 167 USD. Сметай колко ми е доходността.
              Last edited by nradev; 24.03.2022, 16:23.

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

Да, ще излезе на плюс определено, с парата ще може да закове еднофамилна къща в Ловеч в близост до центъра, в неговото село едва ли - ще е по-скъпо.
                Но за него не се тревожим - хард е, не купува бадева, а имаме Солун без гледка и с бинокъл даже към море и пенсия за плажа и две бири - в сряда и неделя.
                Ловеч е пуевенска мечта, не случайно по соц-а Ловеч беше областния град - а Пуевен - негова провинция
                Кат стана дума за Солун и гледки - аз ги имам, ти от Пуевен освен гледки към пущинак с външен кенеф в средата и някоя сиганска каручка друго не мож намери. Кеф ми Средиземно море, кеф ми Червено море - все У ДОМА, нека ми е зле Без да слугувам на арабели в пичка си лелина Тимбукту и Йемен като теб 15 години.

Коментар

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

Като ги разбираш тези мантри как можа да се набиеш на село ? Или за толкова имаше сили.... на кредит....:-)
                  Нищо де все ще излезеш на плюс евентуално някога / като върнеш кредита/. А ако беше останал в САП тук щеше да си по две.... поне. Всеки греши. Ще се научиш все някога.... :–)
                  Точно понеже ги разбирам, купих в страна където населението само расте, а не постоянно да намалява - сеш'се що вместо по две съм ПО ТРИ сега и то в долната граница на цените (в горната съм ПО ПЕТ). На нормални доходи, на ниски лихви по кредити - нарочно без собствен капитал - по учебник 250 хил евра берекет. Вие стойте и лапайте мухите, ма САП, ма МАП - в София ли е не мерси.

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

99 K еврО ще има да опъваш още малко- има-нема 15 години. Ми той толкова си беше и преди 3 години бре, помниш ли как ни излъга тогава! Кретов, що не кажеш че имота на село вече е 750К€...да се успокоим че все пак 19К ще му нанижеш при нужда.
                    10. Мога да ги платя след 5 години и накуп, ама предпочитам да си седят на 1.49% лихвата хахахаха, баш на теб ли да го обяснявам, ти обичаш 17% да те кормят банките като шаран
                    Имотя си го купих на 99 и вкарах 30тунка да си го ползвам нов след ремонт, ся чики-рики. Тук ремонт се плаща по 920 евра метъра (оттам и добрите цени при продажба сега), с БГ бригадата излезе доста по-тънкана, да сте ми живи и здрави кат текезарски крави!

Коментар

• Първоначално изпратено от Zalmoxis Разгледай мнение
                      • Днес, 12:42
                        Този коментар от ejonny2376 е изтрит от keep_calm
                        Причина: Ако сте роден в кочина това не означава, че цяла България е кочина.
                      Браво на Keep_Calm !
                      И аз искам да поздравя модератора.
                      Не можем да оставяме всеки неудовлетворен от живота, смачкан човечец да плюе по родината ни.

Коментар

• Днес, 12:42
                          Този коментар от ejonny2376 е изтрит от keep_calm
                          Причина: Ако сте роден в кочина това не означава, че цяла България е кочина.
                        Браво на Keep_Calm !

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
                          Получихме инфо от пивоварната Леденика със 100 служители -спират да произвеждат бира ,остава само производството на вода .
                          Има неяснота и какво ще стане със служителите
                          Гришата и тази ниша ли напуска, да не е решил да се пенсионира?

Коментар

• Получихме инфо от пивоварната Леденика със 100 служители -спират да произвеждат бира ,остава само производството на вода .
                            Има неяснота и какво ще стане със служителите

Коментар

• https://www.dnes.bg/rusia/2022/03/24...t-sasht.524445

Висшите военни на Русия отказват контакт с колегите си от САЩ

Вашингтон пост" отбелязва, че това "оставя двете най-големи ядрени сили на тъмно по въпросите за военни маневри и покачва страховете за големи грешки в оценките и за инцидент на бойното поле".

Коментар

• Първоначално изпратено от Специалист по всичко Разгледай мнение

Смесена е. Като пазарните елементи са само когато ни изнася. Прощавай, че се намесих в питането.
                                Благодаря, че си ме изпреварил!
                                Написаното по-горе е единствено и само лично мнение.

Коментар

Working...
                                X