Първоначално изпратено от ejonny2376
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнениеЕвропейската централна банка (ЕЦБ) заема нисък старт за ястребов* полет. В сряда гуверньорът Кристин Лагард заяви, че лихвите може да бъдат повишени това лято, тъй като "задачата на ЕЦБ е ценовата стабилност", пише германското издание Wirtschaftswoche.
Проблемът на ЕЦБ е зелената сделка и фактическото и отлагане за неопределено време, като за осъществяването на тази сделка надеждите бяха, че ще се финансира чрез нови дългове, които да се изкупуват сляпо от ЕЦБ, тъй като на капиталовия пазар не могат да се намерят достатъчно купувачи на подобен тип дългови книжа. По този начин ЕЦБ само изостана от ФЕД, но както виждаш, и те са принудени да действат.
Интересното в случая е, че действията на ФЕД (или дори самото им анонсиране) бяха достатъчни картите да се раздадат наново. Оттук насетне конкретните действия на ЕЦБ не са от особено значение, защото:
- Големите играчи (пенсионни фондове, застрахователи), които са силно регулирани (и естествено квотата в акции е малка), вече имат алтернатива -10+ годишни амеркикански ДЦК с положителна доходност от 3%
- Сериозен отлив на капитали от нискорейтинговите държави посока американски ДЦК, водещ до покачването на капиталовите разходи за тези държави и съответно повишаване на доходността при същите (повтаря се сценарият с Индия от 2013 година)
- Инвестициите в недвижими имоти и инфраструктура ще страдат най-много от това развитие - ще има тотален отлив на капитали от тези ниши, използвани досега като единствена алтернатива на отрицателната доходност по ДЦК
- От действията на ЕЦБ зависи единствено нормализиране на курса на Еврото спрямо долара. Евтиното Евро в момента само увеличава инфлацията заради стойността на енергийните ресурси, които се внасят в ЕС в щатска валута.
- Зелената сделка никога няма да се осъществи в сегашната и договорена форма, не и докато целият свят не стане част от нея (в момента например Китай строи нови и нови въглищни централи).Last edited by ejonny2376; 28.04.2022, 00:56.
Коментар
-
Първоначално изпратено от cecostef Разгледай мнение
Ами ти с какво се занимаваш, освен да даваш погрешни прогнози, как имотите ще се сринат, и така вече 10 години пророк Ники, все едно и също си бае.
Остави ме мен,я виж днес какви изказвания е имало официално.
Бързат,бързат вече от 2023 година отидохме на лятото на 2022 година и вече се надпреварват само до края на годината ден след ден прогнозите за броя увеличения се множат.
Коментар
-
Първоначално изпратено от manyyy Разгледай мнение
Когато има сериозни форуми хотелите в локацията , в която ще се проведе завишават цените. Наблюдение от първа линия.
ПП което неозначава , че извън времето на тези форуми са безплатни.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
Първоначално изпратено от manyyy Разгледай мнение
Имал съм настаняване в Wave , към него момент найстина е добър хотела, но мястото , на което се намира е …..
Това, което видях обаче беше, че половината от настанените към онзи момент бяха румънци, вероятно повече от половината дори.
ПП До колкото имам информация този хотел е на собственици от турция, мисля че и мениджмънта е от там.Аз ходя на други места.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pringles
Не е заради прекрасния плаж и море, това е сигурно. По-скоро е за ядене и пиене в лъскав хотел с висока ограда.
Имал съм настаняване в Wave , към него момент найстина е добър хотела, но мястото , на което се намира е …..
Това, което видях обаче беше, че половината от настанените към онзи момент бяха румънци, вероятно повече от половината дори.
ПП До колкото имам информация този хотел е на собственици от турция, мисля че и мениджмънта е от там.Last edited by manyyy; 27.04.2022, 22:15.
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982
Бай Пеше тука са само милионери,Бонка и тя е милионерка ,ако си забелязал само се причислява за част от елита За нея останалите сме нисши същества.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev
8 нощувки в Австрия, не столицата - 1620 € . Платил съм ги вече. И това не е избор туризъм, а venue на сериозен форум. Ако щеш.
Когато има сериозни форуми хотелите в локацията , в която ще се проведе завишават цените. Наблюдение от първа линия.
ПП което неозначава , че извън времето на тези форуми са безплатни.
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982
Бай Пеше тука са само милионери,Бонка и тя е милионерка ,ако си забелязал само се причислява за част от елита За нея останалите сме нисши същества.
70 кв в Манастирски, една Бмв 7 мица (базова) и от мельонер ставаш джанго зе.
Ей (краднато от ваш пост) : https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...65012358765497
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376
Очаквах Бонка да започне да спори с мен относно лихвите, вместо това само заяждания и пълно мълчание по темата. Личи си, че е напълно отчаяна женицата, злобата и простотията и вземат превес над всичко останало.
На нея най големия и коз е анонимността,ако си забелязал става най злобна когато се заговори за това с какво се занимава.
Изтипосаш ли я с това инфо за дейността и мястото ,ще се срине от злоба.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
3x30=90 познати с доходи над 15к.
На песимиста пък всичките му познати са все над 10к (петцифрени), при това все обикновени архитекти (+1 директор с кола за 200к)..
Абе вие България я изкарахте страната на неограничените възможности, те сумарно доходите само на познатите ви ще излезят повече от БВП-то на държавата май.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнениеЕй ги "фалиралите" хотели с нощувки по 1100 лв на ден. Засега има места.
https://www.vayabeachresort.com/bg/about-the-resort
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...nk=7ylwcw&f1=1.
Има и още по 5000€ квадратя па со миФка блок ли как се води за 200лв, диванче за 500лв ПРИ ТОВА чистак бърсак. Детска миФка в банята.
Ау и баламатум в куфнята, и над пералнята турили баламатум вместо плот да се не цапаLast edited by bota156; 27.04.2022, 20:26.Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
Коментар
-
Ей ги "фалиралите" хотели с нощувки по 1100 лв на ден. Засега има места.
https://www.vayabeachresort.com/bg/about-the-resort
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Интересен феномен, май българите ще се окажем единствената нация, забогатяла от Ковид-а. Това нещо явно е убягнало на световните медии, трябва да се навакса пропуснатото.
ПС: Глупостите ти искрено ме забавляват, но нещо почнаха да стават твърде много.
Коментар
Коментар