IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнение
    Така е, така е, извинявай!

Пропуснах факта, че говорим за световната столица на капитала, където всички големи компании са регистрирани, търгуват се активно на фондовите борси и респ. се намират топ-университетите.
    п.п. ....... един малък Хенеси, гарсон!

В световната столица на капитала от 10+ години / назад не съм проверявал/ доходността от жилищен наем е между 1 и 2 %....
    Изпрати им онова инфо да се научат тези некадърници как се прави :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

Човек изплащаш ИПОТЕКА - НЯМА ИМОТ. Има банката. Евентуално ще имаш НАПЪЛНО АМОРТИЗИРАН котур пред пенсия . Уникално богатство.
      По какво сравняваш софия с ПАРИЖ? Дрипав клошар с руски олигарх повече общо имат
      Ботич, не си прав, най-малкото технически. Човек изплаща ипотечен заем, гарантиран с договорна или законна ипотека и имота е на човека, не на банката. Банката е и много вероятно дори при предсрочно изискуем кредит и продажба чрез ЧСИ пак да не стане собственик, освен ако не го изкупи имота чрез някое нейно дружество.
      Last edited by troika; 17.04.2022, 13:38. Причина: доп. ЧСИ

Коментар

• Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение

При сделки с чужденци е малко трудно. :Не говоря за 1-2 НА, а за дестки, които съм имала възможност да прочета.
        Добре, дай конкретни примери за сделки в София, които според теб са под нивата от 2008. Интересно ми е. Изключвам сделки в Банско и по морето, там нещата са ясни.
        Локация, квадратура, цена по нот. акт. Щом имаш тази информация, ще е много полезно да я споделиш тук.

Коментар

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

Една бира в центъра ти е вече 6-7 лева. Цените на всичко са по 2, заплатите са твърде далеч, за да компенсират каквото и да било. Резултат - с тези 2300 лева средният Софиянец може да си избърше задника няколко пъти и дотук.

В момента стандартът на живот в София е много по-лош отколкото преди 5 години, а инфлацията и спекулата напълно стопиха ръста на доходите от последните 10 години и българинът обеднява все повече и повече.
          Трябва да осъзнаеш, че като заплатите растат и цените също.... особено на услугите. Няма как да се увеличават заплатите , а цените да стоят на място. Като бирата е била 3 лева сервитьорката е взимала 1000 лева, сега тя взима 2500 и бирата ти е 6 лева....
          Така че да, възможно е / не го твърдя/ преди 5 години с по-малко пари някои хора да са живеели по-добре от сега с повече.
          А най-големият спад в качеството на живот е за хората с доходи от чужбина, които тогава са били много нещо на фона на местните, а сега са по-малко нещо относително.
          Last edited by pesimist4o na kvadrat; 17.04.2022, 13:37.

Коментар

ха ха - вече всички сме го виждали тоз "митичен" запад. И идват ПРОШЛЯЦИТЕ при МЕН ДА РАБОТЯТ. АЗ ИМ ПРАВЯ ОЦЕНКА НА РАБОТАТА, аз ги виждам от ПЪРВО ЛИЦЕ какви боклуци са. Да различни са - ама по големи боклуци от наш'те. И ОЩЕ най-големи боклуци са НЕМЦИТЕ в европа
            Викаш Daimler, BMW, BASF, BOSCH - все от боклуци създадени. И на тези прошляци ли им правиш оценка на работата, и те ли идват при теб да бачкат?

Коментар

ха ха - вече всички сме го виждали тоз "митичен" запад. И идват ПРОШЛЯЦИТЕ при МЕН ДА РАБОТЯТ. АЗ ИМ ПРАВЯ ОЦЕНКА НА РАБОТАТА, аз ги виждам от ПЪРВО ЛИЦЕ какви боклуци са. Да различни са - ама по големи боклуци от наш'те. И ОЩЕ най-големи боклуци са НЕМЦИТЕ в европа
              Браво на теб и как предлагаш да живеем в България ?

Коментар

90% от имотните сделки се изповядват на данъчна оценка, с пари под масата. Какви платежни, какви актове?
                А като казваш "попадали са ми", според теб това дали ти дава реална представа за пазара?

Нот. Акт на Цвъки за Латинка е на 600 Евро например. Намери ми 4-стаен на Латинка за 600 Евро и получаваш от мен 100% комисионна.
                Намираме се в България бе хора, разберете че това подобие на държава никога няма да функционира като белите страни.
                При сделки с чужденци е малко трудно. :Не говоря за 1-2 НА, а за дестки, които съм имала възможност да прочета.

Коментар

Попадали са ми документи, от които е видно на какви цени са купувани имотите.
                  Не гледам обяви, а нотариални актове и платежни.
                  90% от имотните сделки се изповядват на данъчна оценка, с пари под масата. Какви платежни, какви актове?
                  А като казваш "попадали са ми", според теб това дали ти дава реална представа за пазара?

Нот. Акт на Цвъки за Латинка е на 600 Евро например. Намери ми 4-стаен на Латинка за 600 Евро и получаваш от мен 100% комисионна.
                  Намираме се в България бе хора, разберете че това подобие на държава никога няма да функционира като белите страни.

Коментар

Кога през 2008 година имаше подобни обяви?

https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...iwm&f1=1&fe7=1

Цените от 2008 са не само достигнати, а задминати с много. Не знам тази информация от къде ти е, но е тотално грешна.
                    Разликата в доходите се изяжда изцяло от инфлацията и една софийска заплата купува много по-малко, отколкото през 2008. Лихвите пък съвсем не ми ги хвали - който купува с ипотека значи няма пари така или иначе и е въпрос на време да изгърми.

В момента сме свидетели на неописуема спекула, надхвърляща инфлацията в пъти - не само при имотите.
                    Попадали са ми документи, от които е видно на какви цени са купувани имотите.
                    Не гледам обяви, а нотариални актове и платежни.

Коментар

• Първоначално изпратено от Dury Разгледай мнение

Бота, когато пиша социалисти имам точно това предвид. След като БКП се преименуваха на БСП са социалисти ! В Европа, няма комунисти явно не знаеш за какво иде реч. Колкото и да мразиш цивилизованият свят не пиши небивалици ако обичаш !!!
                      Отново ще ви припомня вица от преди '89 г.
                      Отива един човек в Западна Европа и когато се връща го питат :
                      – Е, как е на Запад, мирише ли ?
                      – Мирише, мирише, ах как мирише !!!

В оригинал е : Пахнет, пахнет, ах как пахнет !!!

Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

Голямо смятане, голямо нещо. Само, за информация, нивата от 2008 г. не са достигнати.
                        Добре е да си отговорите на следните няколко въпроса преди да давате" инвестиционни" съвети на аудиторията.
                        Кави бяха цените на тока, храните, горивата, средната заплата и т.н. през 2008г?
                        Какви бяха лихвените проценти 2008г?
                        Каква беше покупателната способност на лева и каква е сега?
                        Какъв би бил курсът на лева, ако през 2008г беше премахнат борда? /твърдя, че по него време левът бе подценен/
                        Какъв би бил курсът на лева сега, ако бордът бъде премахнат??
                        Има и други въпроси свързани с "чистота"/произход на парите и кой преценява това.

п.п. Има неща, които хората интуитивно усещат, с кожата си ги усещат и се опитват да надхитрят системата.
                        п.п.п. 2007г бях "даунър". В архива на форума може да се види.
                        Кога през 2008 година имаше подобни обяви?

https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...iwm&f1=1&fe7=1

Цените от 2008 са не само достигнати, а задминати с много. Не знам тази информация от къде ти е, но е тотално грешна.
                        Разликата в доходите се изяжда изцяло от инфлацията и една софийска заплата купува много по-малко, отколкото през 2008. Лихвите пък съвсем не ми ги хвали - който купува с ипотека значи няма пари така или иначе и е въпрос на време да изгърми.

В момента сме свидетели на неописуема спекула, надхвърляща инфлацията в пъти - не само при имотите.

Коментар

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
                          Юлка, живееш някъде в миналото, ама далечното :-)
                          Така е, така е, извинявай!

Пропуснах факта, че говорим за световната столица на капитала, където всички големи компании са регистрирани, търгуват се активно на фондовите борси и респ. се намират топ-университетите.
                          п.п. ....... един малък Хенеси, гарсон!

Коментар

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

Декември 2 298 бруто. Със сивото смятай го за нето.
                            Една бира в центъра ти е вече 6-7 лева. Цените на всичко са по 2, заплатите са твърде далеч, за да компенсират каквото и да било. Резултат - с тези 2300 лева средният Софиянец може да си избърше задника няколко пъти и дотук.

В момента стандартът на живот в София е много по-лош отколкото преди 5 години, а инфлацията и спекулата напълно стопиха ръста на доходите от последните 10 години и българинът обеднява все повече и повече.

Коментар

• Голямо смятане, голямо нещо. Само, за информация, нивата от 2008 г. не са достигнати.
                              Добре е да си отговорите на следните няколко въпроса преди да давате" инвестиционни" съвети на аудиторията.
                              Кави бяха цените на тока, храните, горивата, средната заплата и т.н. през 2008г?
                              Какви бяха лихвените проценти 2008г?
                              Каква беше покупателната способност на лева и каква е сега?
                              Какъв би бил курсът на лева, ако през 2008г беше премахнат борда? /твърдя, че по него време левът бе подценен/
                              Какъв би бил курсът на лева сега, ако бордът бъде премахнат??
                              Има и други въпроси свързани с "чистота"/произход на парите и кой преценява това.

п.п. Има неща, които хората интуитивно усещат, с кожата си ги усещат и се опитват да надхитрят системата.
                              п.п.п. 2007г бях "даунър". В архива на форума може да се види.

Коментар

• Първоначално изпратено от pa4anga Разгледай мнение

Средната е 2 бона бруто да кажем , плюс минус , примерно мед сестрите са на 1000лв основна докторята малко отгоре основна ,сещаш ли се ?!!!
                                Декември 2 298 бруто. Със сивото смятай го за нето.

Коментар

Working...
                                X