IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнение
    Изобщо не са на реални, а на данъчни!
    Не знам защо си мислите, че са на реални?!
    Не си мисля, а знам.

p.s.
    Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнение
    И да ти кажа, знам го от моя адвокат - ако се стигне до развод, като се дели жилището - тоя, който получава тази 1/2 понеже пак дължи данък - съдиите често не приемат оценката по Акт, именно защото знаят, че е данъчна и пращат оценители! Щото и тези хиени се хранят от % който измъкнат в полза на държавата...
    Искат оценки и експертизи по съвсем други причини. Иначе - публична продан.

Досега се въздържах от писане в темата и виждам, че е имало защо. Малко ми е безсмислен спора.

Коментар

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

Не е лесно, а и е скъпо вече да теглиш големи суми от банки в брой.
      0,5% от сумата. Ако имотът струва 500к, таксата ще ти излезе 2500 лева. При 100к спестено ДДС не виждам чак такъв проблем.

Коментар

• Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение

Банката може да реши да информира полицията, например, загрижена, че сте обект на изнудване или измама.
        Преди 1-2 години имах няколко часа разправия в една банка при теглене на само 30К на падеж без такса от мой близък.... Скандали, чудесии....
        Ако бяха 300К не знам....
        Всяко теглене в брой от каса над 2-3К не ми е било гладко в последните 2 години....

Коментар

Банката може да реши да информира полицията, например, загрижена, че сте обект на изнудване или измама.
          Нали се обадиха за БОЖКОВ на ДАНС манс - преместиха си го в другия "джоб"
          Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

Защо да е трудно? Имаш доказани средства в банка, заявяваш сумата и я теглиш. Не могат да те пипнат. Строителят пък плаща на работниците под масата и кой откъде е.
            Всичко е измама в България, всичко!
            Не е лесно, а и е скъпо вече да теглиш големи суми от банки в брой.

Коментар

Според Вас, на какви цени са се осъществявали сделки на ул."Оборище", в частта и до до "Александър Невски" или това е уникален имот и там е ясна работата?
              Аналогични на софийската "Оборище" са варненските "Опълченска" и "Славянска".
              Не знам, за това питам теб. Ако знаеш, дай информацията тук.

Коментар

Защо да е трудно? Имаш доказани средства в банка, заявяваш сумата и я теглиш. Не могат да те пипнат. Строителят пък плаща на работниците под масата и кой откъде е.

Коментар

Добре, дай конкретни примери за сделки в София, които според теб са под нивата от 2008. Интересно ми е. Изключвам сделки в Банско и по морето, там нещата са ясни.
                  Локация, квадратура, цена по нот. акт. Щом имаш тази информация, ще е много полезно да я споделиш тук.
                  Според Вас, на какви цени са се осъществявали сделки на ул."Оборище", в частта и до до "Александър Невски" или това е уникален имот и там е ясна работата?
                  Аналогични на софийската "Оборище" са варненските "Опълченска" и "Славянска".

Коментар

Все по-трудно се използват пари в брой. Помислете над това.

Коментар

• Първоначално изпратено от troika Разгледай мнение
                      При положение, че 30% от жилищата са купени чрез банков заем и там са на реални цени сделките, как става така, че според теб 90% са на данъчна оценка? Не ми излиза математиката, обясни ми.
                      Изобщо не са на реални, а на данъчни!
                      Не знам защо си мислите, че са на реални?!

p.s.
                      И да ти кажа, знам го от моя адвокат - ако се стигне до развод, като се дели жилището - тоя, който получава тази 1/2 понеже пак дължи данък - съдиите често не приемат оценката по Акт, именно защото знаят, че е данъчна и пращат оценители! Щото и тези хиени се хранят от % който измъкнат в полза на държавата...

Коментар

Добре, дай конкретни примери за сделки в София, които според теб са под нивата от 2008. Интересно ми е. Изключвам сделки в Банско и по морето, там нещата са ясни.
                        Локация, квадратура, цена по нот. акт. Щом имаш тази информация, ще е много полезно да я споделиш тук.
                        Мисля, че в София вече навсякъде са надминати цените. Вал по спомен е във Варна. Там може да не са.

Коментар

• Първоначално изпратено от troika Разгледай мнение

При положение, че 30% от жилищата са купени чрез банков заем и там са на реални цени сделките, как става така, че според теб 90% са на данъчна оценка? Не ми излиза математиката, обясни ми.
                          Както и при сделките без заем. С пари под масата и финансиране на по-ниска основа. На мен лично строители са ми предлагали тази схема. Имаме кредитен консултант, той урежда кредита, изповядваме на данъчна, останалата част под масата, нямаме ДДС, нямаме нищо. Точно при тях тези схеми работят най-лесно, защото плащат на работници под масата, купуват материали без фактура и пр.

Коментар

• Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнение

Десетки, стотици, все тая.... Джони е прав. Сделките масово се изповядват на данъчна оценка! Нещо повече - дори когато сделките са тристранни (т.е. учредена е ипотека и банката също участва в изповядването на сделката пред нотариуса) - пак се декларират на данъчна! А разликата над нея, която се превежда в полза на продавача/строителя се замаскира под формата на "подобрения", или "ремонти" и прочее глупости. И по този начин данъка, който купувача дължи на държавата (там 1% ли беше, или 2%...?) е по-малък.
                            Все по-трудно се използват пари в брой. Помислете над това.

Коментар

При сделки с чужденци е малко трудно. :Не говоря за 1-2 НА, а за дестки, които съм имала възможност да прочета.
                              Десетки, стотици, все тая.... Джони е прав. Сделките масово се изповядват на данъчна оценка! Нещо повече - дори когато сделките са тристранни (т.е. учредена е ипотека и банката също участва в изповядването на сделката пред нотариуса) - пак се декларират на данъчна! А разликата над нея, която се превежда в полза на продавача/строителя се замаскира под формата на "подобрения", или "ремонти" и прочее глупости. И по този начин данъка, който купувача дължи на държавата (там 1% ли беше, или 2%...?) е по-малък.

Коментар

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

Трябва да осъзнаеш, че като заплатите растат и цените също.... особено на услугите. Няма как да се увеличават заплатите , а цените да стоят на място.
                                Така че да, възможно е / не го твърдя/ преди 5 години с по-малко пари някои хора да са живеели по-добре от сега с повече.
                                А най-големият спад в качеството на живот е за хората с доходи от чужбина, които тогава са били много нещо на фона на местните, а сега са по-малко нещо относително.
                                Да де, но цените за 5 години са повече от двойни. А заплатите - 50% макс. И да - сравнявам от личен опит, защото знам колко струваше един шницел и една бира тогава и колко сега. Същото е и при имотите.

Това нещо говори, че стандартът на живот в България пада и че държавата обеднява. Така е и в Западна Европа, но там спекулата в цените е далеч от тази лудост при нас. Просто в България няма конкуренция, няма закони, няма нищо.

Коментар

Working...
                                X