IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • много хора от този форум ще реват
    в идващите 5 години
    много хора ще си спомнят какво е писал Yandox
    но ще е късно
    пак за n - ти път да кажа
    всеки който КУПИ НА СЕГАШНИ ЦЕНИ
    за дълги години напред - няма да може да си върне
    номиналната стойност на даденото

    имотите ще падат фиксално , номинално , кешово ,
    срещу златото / срещу среброто / срещу заплатите
    срещу акциите / срещу тениските и медицинските услуги

    ИМОТИТЕ от тук натам - ще падат срещу какво се сетиш
    драги читателю

    по простата вековна световна причина -
    СТАДОТО ВЕЧЕ НА 90 % Е ВЛЯЗЛО В ИМОТИ

    чакаме някой да натисне бутона

    PUSH THE BUTTON

    Last edited by X_Y; 03.10.2021, 21:30.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

      А така Берлин такова, Берлин не нам си какво пък не щеш да купуваш там.... Май много хубавото не е на Убаво....:-))))
      Латиносите са бели.... Що си мислиш че не са ? Ама по-добре нашите шведи за съседи... Дреме ми , че тротоарите са без дупки ако трябва да съм бял в такъв град и да не смея да си покажа носа навън.... освен ако не фана малко тен ....всъщност доста....:-) Нали знаеш , че едно е по телевизорО, а друго е на живо ? Племенника в момента е във Вегас в Латиновски квартал / тънък хотел/ - предупредени са да не излизат ... меко казано.......:-)
      Тези от 60-те сгради за онези хора сигурно са много здрави ама не са планирани/строени за съвременен живот. Ето онази обява - паркиране във външен двор и няма подземни гаражи с топла връзка, Вчера се прибрах от Радомир - хоп в подземният паркинг стоп пред асансьора , бам 3 щайги розав домат - една за горе и 2 в гаража.... Лукс братче :-))))....Асансьора е върха от 60-та година , Разпределения в сградата , въздуховоди, климатици / видя ли дупката и пътя по стената на климатика ? Е при мен всичко е изградено и вкопано/.... Инсталации всички са за подмяна, шумоизолация.....Мога до безкрай да продължавам . Ако дам 2 милиона за подобен апарт е аПсурт да има толкова недостатъци в него и сградата.... Та дреме ми че сегашната е по-некачествено строена...Нема да живея 200 години в нея, а примерно 20, но през тези 20 искам всичко да е както трябва с макс удобство....
      За съседите с миналото им не ми се говори. Знам , че теб те кефят, а пък аз не мога да ги гледам да ми се правят на интересни....:-)
      В Плазата сигурно има няколко десетки подобни апарта и са с подобна цена като сметнеш общите части ама са изкупени, а този седи....:-)
      Много ясно, че ще много неща за подмяна. Все пак говорим за сграда на 60 години. Всичко се износва с времето, нормално е. След 60 години шансът твоите сгради - картонени кутийки, строени с тухли от картон и итонг да ги няма е 50:50, а ако ги има ще се рушат и ще са необитаеми. А тази сграда може да издържи още 200 години и няма да е мръднала. Ти явно не си наясно какво е масивно тухлено строителство, какви зидове са това и каква стомана е влагана, какви плочи са отливани. За разпределението пък - старото строителство е проектирано от хора с мозък, за разлика от печалбарското планиране на новите сгради, в които ти изкарват 1 квадрат за 2 и в което дори кухня няма като хората, а в дневната ти смърди на кенеф и миризмите от съседите се разпространяват за секунди навсякъде. А тази сграда пък е строена за елита и там площите са 2 към едно спрямо ново строителство със същата квадратура.

      А понятието "съвременен живот" е твърде относително - мен пък съвременните идиотизми не ме кефят. И да, предпочитам за съседи внуците на някой знатен другар пред заблудени ипотекари.
      Както виждаш - разни хора, разни разбирания.
      Last edited by ejonny2376; 03.10.2021, 21:02.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от Ever Разгледай мнение

        И аз мисля, че 2022-а ще е доста тежка година и това се вижда още отсега. С това повишаване на газ, ток и хранителни продукти още есента ще е доста обтегнато положението.
        Но не мога да намеря какво сте писал по въпроса. Може ли да се повторите или да дадете линк?
        Кога очаквате следващата икономическа криза? - Форум Инвестор.БГ (investor.bg)
        Рови тука и чети какво е писал national power i power grid

        Коментар


        • Нямах и нямам предвид никого конкретно. Честно. Не съм разбирач. Просто съм виждал хора с бая пари и съм се дивял, направо ми е било обидно за какво ги използват. Опитах да дам "рационално" обяснение, което е валидно не само в България.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
            Има едва просто и рационална причина. Ограбени бяха милиони. Парите на тези милиони са в ръцете на хиляди. В рамките на едно деиндустриално общество тези хиляди нямат какво да правят с парите си. По-добре да купуват имоти отколкото само да смъркат, да купуват nft "изкуство" или да опаковат Триумфални арки или да пресъздават Маркиз дьо Сад. Имотите все някакво приложение ще им се намери. Дворци е имало и преди и след 1789, 1914, 1944 година. Обитателите обаче бая са се сменили.

            Т.е. има си рационално обяснение. Нямам идея защо си мислите, че хората са ръгнали да търсят доходност от купените на подобни цени имоти. Доходност вероятно търсят купувачите на панелни гарсониери (пардон, двустайни) в близост до метро.
            Онзи апарт е за подобен тип хора както си описал. Каква доходност може да имаш от него ? От наем е смешно да се говори, а от капиталова според Джони повече от година го мъчат.... Може да го вземе само някой с някаква далаверка било преди от приватизацията или сега от фондовете и да иска да се отърка в някогашният елит....
            Иначе за доходността....нямам панелки, а само нови тули най-старата е 2007/ . Взимани са за фемилито и няма тъмни прозорци. Ако ние не го ползваме е под наем....разбира се само на цифра която има смисъл....

            Коментар


            • Има едва просто и рационална причина. Ограбени бяха милиони. Парите на тези милиони са в ръцете на хиляди. В рамките на едно деиндустриално общество тези хиляди нямат какво да правят с парите си. По-добре да купуват имоти отколкото само да смъркат, да купуват nft "изкуство" или да опаковат Триумфални арки или да пресъздават Маркиз дьо Сад. Имотите все някакво приложение ще им се намери. Дворци е имало и преди и след 1789, 1914, 1944 година. Обитателите обаче бая са се сменили.

              Т.е. има си рационално обяснение. Нямам идея защо си мислите, че хората са ръгнали да търсят доходност от купените на подобни цени имоти. Доходност вероятно търсят купувачите на панелни гарсониери (пардон, двустайни) в близост до метро.
              Last edited by X_Y; 03.10.2021, 19:55.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

                И въпреки това поскъпване, Берлин е два пъти по-евтин от София отнесено към средните доходи - ново строителство в Берлин на локация около и малко под средното е на цената на ново строителство топ локация в София. Като най-лошите локации в Берлин изпреварват със светлинни години най-добрите в София - и по доходи, и по инфраструктура, да не говорим пък изобщо за качеството на строителството и околната среда.
                Факт. Колкото и да отричаш.

                А пък сградите от 60-те в Докторската са на светлинни години пред новото-ново. Оше един факт (който не ги прави в никакъв случай атрактивни).

                И накрая: Предпочитам уредена държава със 70% латиноси, отколкото кочина, боклуци и крадливо и лъжливо "бяло население" като в София. Фактът, че мога да вървя по гладък тротоар без огромни кратери и че мога да ползвам професионални услуги и стоки с високо качество вместо да бъда лъган и мамен за всяко нещо - компенсира напълно срещата ми с няколко черни по улиците, които в повечето случаи са далеч по-образовани и възпитани от софийските селяндури.

                ПС: Нямам никакво намерение да купувам в Берлин, защото и там балонът е силно издут, макар и не толкова, колкото в София.
                А така Берлин такова, Берлин не нам си какво пък не щеш да купуваш там.... Май много хубавото не е на Убаво....:-))))
                Латиносите са бели.... Що си мислиш че не са ? Ама по-добре нашите шведи за съседи... Дреме ми , че тротоарите са без дупки ако трябва да съм бял в такъв град и да не смея да си покажа носа навън.... освен ако не фана малко тен ....всъщност доста....:-) Нали знаеш , че едно е по телевизорО, а друго е на живо ? Племенника в момента е във Вегас в Латиновски квартал / тънък хотел/ - предупредени са да не излизат ... меко казано.......:-)
                Тези от 60-те сгради за онези хора сигурно са много здрави ама не са планирани/строени за съвременен живот. Ето онази обява - паркиране във външен двор и няма подземни гаражи с топла връзка, Вчера се прибрах от Радомир - хоп в подземният паркинг стоп пред асансьора , бам 3 щайги розав домат - една за горе и 2 в гаража.... Лукс братче :-))))....Асансьора е върха от 60-та година , Разпределения в сградата , въздуховоди, климатици / видя ли дупката и пътя по стената на климатика ? Е при мен всичко е изградено и вкопано/.... Инсталации всички са за подмяна, шумоизолация.....Мога до безкрай да продължавам . Ако дам 2 милиона за подобен апарт е аПсурт да има толкова недостатъци в него и сградата.... Та дреме ми че сегашната е по-некачествено строена...Нема да живея 200 години в нея, а примерно 20, но през тези 20 искам всичко да е както трябва с макс удобство....
                За съседите с миналото им не ми се говори. Знам , че теб те кефят, а пък аз не мога да ги гледам да ми се правят на интересни....:-)
                В Плазата сигурно има няколко десетки подобни апарта и са с подобна цена като сметнеш общите части ама са изкупени, а този седи....:-)

                Коментар


                • Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

                  Далеч съм от мисълта да защитавам подобни имоти в ''представителни'' сгради на 60 години, ама чий точно ще го диря в Маями със 70% латиноси и 20% афротъмни ?! А да цените са скокнали с 30% за година като бонус....София пасти да яде.... Иначе за 1М доларес без проблем ще се вземат цели 2 бунгала от баракен тип на 3 метра под морското равнище в квартал с креолски официален език :-))))

                  ПП Джони изпускаш влака за Берлин...Мерено в пари са поскъпнали 2-3 пъти повече от София.....''
                  Цeнитe нa eдиничнитe жилищa и тeзи рaзпoлoжeни в cгрaди c eдин coбcтвeник в гoлeмитe гeрмaнcки грaдoвe, кaтo Бeрлин, Хaмбург, Мюнхeн, Кьoлн, Фрaнкфурт, Щутгaрт и Дюceлдoрф, oтчитaт пocкъпвaнe cрeднo c 14.7%. ''
                  И въпреки това поскъпване, Берлин е два пъти по-евтин от София отнесено към средните доходи - ново строителство в Берлин на локация около и малко под средното е на цената на ново строителство топ локация в София. Като най-лошите локации в Берлин изпреварват със светлинни години най-добрите в София - и по доходи, и по инфраструктура, да не говорим пък изобщо за качеството на строителството и околната среда.
                  Факт. Колкото и да отричаш.

                  А пък сградите от 60-те в Докторската са на светлинни години пред новото-ново. Оше един факт (който не ги прави в никакъв случай атрактивни).

                  И накрая: Предпочитам уредена държава със 70% латиноси, отколкото кочина, боклуци и крадливо и лъжливо "бяло население" като в София. Фактът, че мога да вървя по гладък тротоар без огромни кратери и че мога да ползвам професионални услуги и стоки с високо качество вместо да бъда лъган и мамен за всяко нещо - компенсира напълно срещата ми с няколко черни по улиците, които в повечето случаи са далеч по-образовани и възпитани от софийските селяндури.

                  ПС: Нямам никакво намерение да купувам в Берлин, защото и там балонът е силно издут, макар и не толкова, колкото в София.
                  Last edited by ejonny2376; 03.10.2021, 16:30.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение

                    Сещам се за една емблематична къща там, на Людмила Живкова мисля, после Божков ли я беше купил, не си спомням подробности. Интересно сега като е в изгнание кой я е заграбил от тия хищници.
                    https://skafeto.com/%D0%BD%D0%BE%D0%...8%D1%8F/65167/
                    Ето за една от къщите. А на Людмила беше на Сан Стефано - след пресечката с Оборище в посока към булевард Я. Сакъзов, но не знам за нея.
                    Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

                      Да, Оскаре.. Но предствави си колко често се предлага подобен имот за продажба, на каква цена би бил и кой би могъл да купи там, дори да има камион с кинти. Никога.
                      А колко още емблематични сгради има по Оборище например - живели знакови фигури на бг елита - писатели, деятели...да не говорим за баш номенклатурата.
                      Сещам се за една емблематична къща там, на Людмила Живкова мисля, после Божков ли я беше купил, не си спомням подробности. Интересно сега като е в изгнание кой я е заграбил от тия хищници.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

                        Ето ти един имот в една от тези сгради. Май няма много кандидати. Обявата си стои вече над година и нещо.
                        Обясни ми една рационална причина, поради която човек с няколко милиона в банката би дал тази сума точно за този имот. Кое му е престижното на тоя кофтор и защо да не си купи вместо него къща в Маями примерно?

                        https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...uxt&f1=1&fe7=1
                        Далеч съм от мисълта да защитавам подобни имоти в ''представителни'' сгради на 60 години, ама чий точно ще го диря в Маями със 70% латиноси и 20% афротъмни ?! А да цените са скокнали с 30% за година като бонус....София пасти да яде.... Иначе за 1М доларес без проблем ще се вземат цели 2 бунгала от баракен тип на 3 метра под морското равнище в квартал с креолски официален език :-))))

                        ПП Джони изпускаш влака за Берлин...Мерено в пари са поскъпнали 2-3 пъти повече от София.....''
                        Цeнитe нa eдиничнитe жилищa и тeзи рaзпoлoжeни в cгрaди c eдин coбcтвeник в гoлeмитe гeрмaнcки грaдoвe, кaтo Бeрлин, Хaмбург, Мюнхeн, Кьoлн, Фрaнкфурт, Щутгaрт и Дюceлдoрф, oтчитaт пocкъпвaнe cрeднo c 14.7%. ''

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

                          Да, Оскаре.. Но предствави си колко често се предлага подобен имот за продажба, на каква цена би бил и кой би могъл да купи там, дори да има камион с кинти. Никога.
                          А колко още емблематични сгради има по Оборище например - живели знакови фигури на бг елита - писатели, деятели...да не говорим за баш номенклатурата.
                          Ето ти един имот в една от тези сгради. Май няма много кандидати. Обявата си стои вече над година и нещо.
                          Обясни ми една рационална причина, поради която човек с няколко милиона в банката би дал тази сума точно за този имот. Кое му е престижното на тоя кофтор и защо да не си купи вместо него къща в Маями примерно?

                          https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...uxt&f1=1&fe7=1

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение

                            За 500 евро и в Сливен не могат да купят вече. До няколко години 1000 евро ще е цената в Перник, тухлените апартаменти в Лозенец и Изток ще са по 3000 евро.
                            Миналата седмица бях в Кафланд Перник на път за Радомир. Та до него има строеж и надпис - Цени ОТ 850 евро....Знаем какво означава ОТ....Мястото е ок / бивш завод/ и да речем широк център, но има и по-централни.... За тези места вероятно 1000 евро са минати вече...
                            Перник гледам напоследък е станал приличен град...близо до София, но колко трябва да е в София на база тези цени в Перник....
                            Last edited by pesimist4o na kvadrat; 03.10.2021, 12:08.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

                              Да, Оскаре.. Но предствави си колко често се предлага подобен имот за продажба, на каква цена би бил и кой би могъл да купи там, дори да има камион с кинти. Никога.
                              А колко още емблематични сгради има по Оборище например - живели знакови фигури на бг елита - писатели, деятели...да не говорим за баш номенклатурата.
                              Забравяш още една прослойка. Старите собственици реститутите. Тук там ги има.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

                                Представите на чакащите 500€ квадрата са други. Сумата е умопомрачителна, а това не е така. Но с кредит е лекинко трудно да се справят. Поне не е целите които си поставят. А наполеона единствен или два колкото и да рипа не може да помогне.
                                За 500 евро и в Сливен не могат да купят вече. До няколко години 1000 евро ще е цената в Перник, тухлените апартаменти в Лозенец и Изток ще са по 3000 евро.

                                Коментар

                                Working...
                                X