Първоначално изпратено от nkavrakov1982
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Жони, некъде надолу беше писал пак неподготвен. Требе просто да приемеш най-накрая, че София е сред най-достъпните места за покупка на имот в света. Без значение дали го сравняваш с Париж или Кабул.... Резултата е еднакъв....- по убаво от София нема :-))))
Consumer Prices in Sofia are 21.21% higher than in Dhaka (without rent
Local Purchasing Power in Sofia is 115.51% higher than in DhakaВ Кабул е малко по-добре от Дака, особено държавно са цъФналЕ....,ама имотите пак са по-недостъпни :-))) Евентуално некоя наследствена пещера на Осама в предградие на Кабул като Ихтиман мое да се земе тънко.... и нищо друго :-)Price per Square Meter to Buy Apartment in City Centre 114,759.52 ৳
(2,427.67 лв)198,258.24 ৳
(4,194.04 лв)+72.76 % Price per Square Meter to Buy Apartment Outside of Centre 58,580.82 ৳
(1,239.24 лв)130,541.32 ৳
(2,761.53 лв)+122.84 % Average Monthly Net Salary (After Tax) 26,436.87 ৳
(559.26 лв)78,880.16 ৳
(1,668.66 лв)+198.37 %
Local Purchasing Power in Sofia is 125.60% higher than in KabulPrice per Square Meter to Buy Apartment in City Centre 78,700.00 AFN
(1,654.11 лв)199,545.92 AFN
(4,194.04 лв)+153.55 % Price per Square Meter to Buy Apartment Outside of Centre 36,000.00 AFN
(756.64 лв)131,389.18 AFN
(2,761.53 лв)+264.97 % Average Monthly Net Salary (After Tax) 17,812.50 AFN
(374.38 лв)79,392.48 AFN
(1,668.66 лв)+345.71 %
Някой беше писал за Париж. Цените в Париж са 2-3 пъти по-високи от Кан/Ница. Но като Париж има 10 града в света. Моля не си позволявайте да сравнявате тази клоака София с Кан и Ница , пък камо ли с Париж.
П.С. Колкото до достъпност , 200к евро заем в Кан при 1% фиксирана лихва за 30 години без таксите ще е някъде около 700 евро на месец ( това бяха лихвите до съвсем скоро , сега не знам) В София лихвата ше е 3% и плаваша, така че в началото ще е към 900 евро а след 3 години, кой знае , може и 2000 евро. Както казах средните заплати са 3:1 в полза на Кан а плашанията по един и съши кредит са по-високи в София , така , че това с достъпността трябва да е някаква смешка.
- 1 like
Коментар
� -
https://fb.watch/cTPQEGbGtd/
Много добро видео ..
Да купувам ли имот на морето?
Било се напълнило с украинци...
Гледайте !!!
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от travelboy Разгледай мнениеРумънците по Великден бяха много малко тази година във Варна и комплексите.Мисля,че и на тях взе да им става скъпо за това което получават.
Дайте да свалим розовите очила.Днес бях в Кранево да видя един семеен хотел,че ми трябва почти целия да настаня гости на сватба на сина ми в Блак си рама.Неговите колеги от чужбина ще спят там ама за роднините на жена ми не ми е по джоба.Хотелиера вика ама ти за 2 нощувки ще ми провалиш цялата седмица.Викам му виж табелата for sale на хотела на комшията ти.
Така е ,да свалим розовите очила..прав си...
Инфлацията остави на предела на силите потребители и бизнес.....
Бизнесът у нас е изправен пред сериозна опасност от фалит заради цената на тока. Една от фабриките за стъкло във Варна продължава да работи въпреки многото неясноти. Собственикът на предприятието е намерил алтернативен вариант за работа.
"За 9 месеца сметките за газ са се увеличили 5 пъти. От няколко години използваме ел. енергия от слънцето. Имаме изградена фотоволтаична система с акумулатори. Газта обаче си остава основно наше гориво. Бизнесът загуби около 500 милион лева за неправилна формула за изчисляване на калоричността му", обясни пред Нова тв собственикът на фабриката Данко Калчев.
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
Румънците са такава напаст, че хотелиерите са пропищели от тях, но си траят. Няма такива наглеци като тях. Сутрин с чинии изнасят храна и на обяд я изкарват на басейна. Управата постоянно им прави забелжежки има и скандали. Обяда се плаща, но те разбира се не искат да плащат (вадят храната от закуската) и стават скандали. Веднжъж едни нахалници крещяха на английски, че трябва да им благодарят, че вкарват пари тук. Чудя се докога ще ги търпят, понеже българите като чуят, че има румънци и бягат.
- 2 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от travelboy Разгледай мнениеРумънците по Великден бяха много малко тази година във Варна и комплексите.Мисля,че и на тях взе да им става скъпо за това което получават.
Дайте да свалим розовите очила.Днес бях в Кранево да видя един семеен хотел,че ми трябва почти целия да настаня гости на сватба на сина ми в Блак си рама.Неговите колеги от чужбина ще спят там ама за роднините на жена ми не ми е по джоба.Хотелиера вика ама ти за 2 нощувки ще ми провалиш цялата седмица.Викам му виж табелата for sale на хотела на комшията ти.
- 1 like
Коментар
� -
Дайте да свалим розовите очила.Днес бях в Кранево да видя един семеен хотел,че ми трябва почти целия да настаня гости на сватба на сина ми в Блак си рама.Неговите колеги от чужбина ще спят там ама за роднините на жена ми не ми е по джоба.Хотелиера вика ама ти за 2 нощувки ще ми провалиш цялата седмица.Викам му виж табелата for sale на хотела на комшията ти.Last edited by better; 08.05.2022, 20:05.
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Dury Разгледай мнение
Тогава чудесно разбираш, че без поддръжка ще притежаваш кочина или ще трябва да си превърнеш почивката в селскостопанска бригада
Коментар
� -
https://segabg.com/hot/category-bulg...lemite-gradove
Намаляват жителите на София и големите градове !
За 2021 година София е намаляла с близо 700 души !!!
От големите градове най-много жители през 2021 г. губят Добрич и Русе. В Добрич населението е намаляло с 1667 души и вече е под 80 000 – 79 269. В Русе намалението е с 1627 и жителите му са вече 133 813.
С повече от 1000 човека е намаляло населението в още 8 областни града: Плевен (с 1296), Перник (с 1219), Хасково (с 1212), Стара Загора (с 1133), Сливен (с 1120), Габрово (с 1042), Пазарджик (с 1019) и Враца (с 1008).
В София отливът е с 613 души, а има още градове, които намаляват с повече: Видин – с 899, Кюстендил – с 830, Ямбол - със 779, Ловеч - с 694, Силистра - с 671, Монтана - с 667, и Шумен - с 655.
От останалите областни центрове Бургас намалява с 558 човека, Смолян с 558, Разград с 468, Благоевград с 368, Търговище с 346 и Велико Търново с 310. Най-малък сред областните градове е отливът в Кърджали – само 52-ма души.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от yalokin Разгледай мнение
Румънците стават все повече с всяка година (информация от приятел хотелиер).
Посредствените хотели може и да усетят нещо
Дайте да свалим розовите очила.Днес бях в Кранево да видя един семеен хотел,че ми трябва почти целия да настаня гости на сватба на сина ми в Блак си рама.Неговите колеги от чужбина ще спят там ама за роднините на жена ми не ми е по джоба.Хотелиера вика ама ти за 2 нощувки ще ми провалиш цялата седмица.Викам му виж табелата for sale на хотела на комшията ти.Last edited by travelboy; 08.05.2022, 19:30.
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от travelboy Разгледай мнение
Аз съм от Варна и съм израстнал дет се вика на Дружба(така се казваше тогава).Като студент бях и 5години спасител там вместо бригада.Още тогава плажовете се задъхваха от хора а хотелите няма и 1/10 от това което е.Това вече не е курорт а квартал и то пренаселен.За ваканционни имоти просто забрави.Да не говорим за разни римски изцепки тип крепости и оръдия на брега.Да им вземеш архитекта на тимаджиите и да го обесиш на някое оръдие.
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
В курорта Св. Константин и Елена има много предложения и оферти. И рушняците се изтеглиха. Лошото е че имотите им се изкупуват от богати посредници брокери. И после те пускат на пазара. Цените така остават високи. Все още. И не знам как ще е. Интересувам се в детайли и виждам какво става. Инак е гот да клъвнеш нещо на добра цена и да го пускаш кеш за краткосрочни договори и парата в джоба. Това е държавата - те те крадат, ти пък даваш на познати без пари.
- 3 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
Да ама си го ползвам.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Dury Разгледай мнение
Имаш ли ваканционен имот на морето ?
Коментар
� -
Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение
Не си казал туристи, но каза че хотелиерите ще гризнат дръвцето. Според теб те не разчитат ли основно на туристи? Ето и моята прогноза - сравнително добър сезон по морето, 15-20% по-скъпи кръчми и хотели, повече туристи от миналата година, но по-малко от 2019.
- 1 like
Коментар
�
Коментар