Първоначално изпратено от ratten
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
- 1 like
-
Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение
И кво му пречеше на тоя тъп и мързелив крадливец да си купи собствен дом преди 5 години? Какво ви пречеше преди 10? Какво ви пречеше преди 20? Нали ви предупеждавахме какво ще стане с цените, ама не, под наем било по-добре, страхотни инвестиции правехте. Е, що сега не си купите с печалбата?
И не, не си купихме на баир-лозе, както се опитвате да ни накарате хахахаха!
Коментар
-
Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнениеhttps://nova.bg/news/view/2022/05/13...9%D0%BD%D0%B0/
Брокер: 15-20% ръст на наемите в големите градове заради конфликта в Украйна
- 2 Харесвания
Коментар
-
https://nova.bg/news/view/2022/05/13...9%D0%BD%D0%B0/
Брокер: 15-20% ръст на наемите в големите градове заради конфликта в Украйна
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
Ти па верна злобееш. Горе долу е ясна схемата. Някъв кадър тип институтски започва търговийка, като крадва - я помещение, я работно време, а материали. Нормално беше за София. В провинцията разграбваха ТКЗСто. Само идиотите не опитаха да завъртят търговийка. Аз бях на 8, ама нали вундеркинд, шиткахме 5 инчови дискети с игри. Оставях ги на щандчетата по базари на консигнация. На матричен принтер в официалната държавна работа на баща ми печатах етикетите. По едно време изкарвах колкото на майка учителската заплата. Сестрата захлеби от документи за Зелена карта от "офиса" в хола. При бащата дойдоха рекетьори за едно мини магазинче за джунджурии. Със сигурност бая под 1000 гущера оборот...
Та бая тарикати "усвоиха" добре в първите години. Ама да ми го обясняват с образование и усилена работа е смешно и жалко. Качеството е едно единствено - СМЕЛОСТ.
Който уцеля финансово и физически до средата на 2000, вече е много напред. Проският данък убиец циментира положението и гарантира, че първите смели са недостижими.
Ако някой си мисли че е лесно да измислиш как да изкараш пари ,дори с далавери е в грешка.За там се искат топки,и акъл,също ако си мързелив също не става.Покрай мен доста хора направиха пари.
Коментар
-
Ето я истината:
99% от всеки успех в която и да е сфера или дейност се дължи на добро стечение на обстоятелствата. Кой колко бил умен, способен, предприемчив, работлив, упорит, смел и т.н. е излишно (само)изтъкване
- 5 Харесвания
Коментар
-
90-те се правеха много пари от заведения и магазинчета и частна инициатива като цяло. Родителите ми имаха магазин и заведение и вадеха много добри пари, но нямаха уменията да ги запазят и реивенстират. Може би защото нямаше толкова конкуренция. Това беше за провинцията, дали са плащали на някого и колко нямам представа, може би. А може би пък благодарение на това, че не сме били в голям град сме останали в периферията на охранителните кръгове от това време които бяха заети да събират пари в големите градове. Един път само се опитаха да откраднат колата и не успяха и я бяха изоставили.
Съгласен съм че успеха е да си на правилното място, в правилното време. Това не означава, че без правилните качества, подготовка и усилия дори да попаднеш на точното място и време ще имаш успех.Last edited by pwise; 15.05.2022, 14:16.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
много отдавна съм забелязал следния феномен
преди да започнеш нещо, винаги изглежда непостижимо трудно
обаче започнеш ли го веднъж и задвижиш ли се да го постигнеш, нещата започват сякаш сами се нареждат
специалиста ще каже стечение, друг ще допълни - късмет. трети ще се изока ВРЪЗКИ!
а то е доста по-просто. но който не е опитвал трудно ще разбере и още по-трудно ще го 'обясни"
айде, че пак много се разписах
Под контрола на човек е само името му, действията му и впечатленията, които оставя като качества и като умения. От там нататък всяко финансово или нефинансово постижение е многофакторен резултат, в който имаме малко участие.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от yalokin Разгледай мнение
Прав си, звучи лузърски
Аз съм се занимавал/пробвал с много неща преди да стигна до "доброто стечение на обстоятелствата" и да ритна сиромашията.
Същевременно много мои връстници се носеха по течението "щото нищо не зависело от тях" и още се носят, само дето са станали по-злобни и сприхави
Коментар
-
Първоначално изпратено от yalokin Разгледай мнение
Прав си, звучи лузърски
Аз съм се занимавал/пробвал с много неща преди да стигна до "доброто стечение на обстоятелствата" и да ритна сиромашията.
Същевременно много мои връстници се носеха по течението "щото нищо не зависело от тях" и още се носят, само дето са станали по-злобни и сприхави
преди да започнеш нещо, винаги изглежда непостижимо трудно
обаче започнеш ли го веднъж и задвижиш ли се да го постигнеш, нещата започват сякаш сами се нареждат
специалиста ще каже стечение, друг ще допълни - късмет. трети ще се изока ВРЪЗКИ!
а то е доста по-просто. но който не е опитвал трудно ще разбере и още по-трудно ще го 'обясни"
айде, че пак много се разписахпрепоръка е
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Специалист по всичко Разгледай мнениеЩе прозвучи много скандално (а за някои вероятно и лузърски), но истината е много проста. 99% от всеки успех в която и да е сфера или дейност се дължи на добро стечение на обстоятелствата. Кой колко бил умен, способен, предприемчив, работлив, упорит, смел и т.н. е излишно (само)изтъкване. В един успех има твърде много фактори, които са изцяло извън нашия контрол и не зависят от нашите умения и качества.
Същевременно много мои връстници се носеха по течението "щото нищо не зависело от тях" и още се носят, само дето са станали по-злобни и сприхавиLast edited by yalokin; 15.05.2022, 13:24.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнениеТочно. Ама не виждаш ли що оня злобее и даже ИМА ПРАВО! Да си съдере задника, да е гений, не може да я стигне швейцарската тарикатка. Па тя нека обяснява какъв заслужил артист е. И не е щото е по-тъп или нефелен, а зящото стълбата е отрязана. В България няма бунтове само защото няма деца. Ама и наематели скоро съвсем няма да има. Ама остави ни нас. В Испания, Италия, дори Англия и прочие хората са ОТЧАЯНИ. И ГНЕВНИ, защото разни тарикати късметлии като тая пача им обясняват, че нямат собствен дом щото са тъпи и мързеливи.
- 5 Харесвания
Коментар
-
Ще прозвучи много скандално (а за някои вероятно и лузърски), но истината е много проста. 99% от всеки успех в която и да е сфера или дейност се дължи на добро стечение на обстоятелствата. Кой колко бил умен, способен, предприемчив, работлив, упорит, смел и т.н. е излишно (само)изтъкване. В един успех има твърде много фактори, които са изцяло извън нашия контрол и не зависят от нашите умения и качества.
- 6 Харесвания
Коментар
-
Точно. Ама не виждаш ли що оня злобее и даже ИМА ПРАВО! Да си съдере задника, да е гений, не може да я стигне швейцарската тарикатка. Па тя нека обяснява какъв заслужил артист е. И не е щото е по-тъп или нефелен, а зящото стълбата е отрязана. В България няма бунтове само защото няма деца. Ама и наематели скоро съвсем няма да има. Ама остави ни нас. В Испания, Италия, дори Англия и прочие хората са ОТЧАЯНИ. И ГНЕВНИ, защото разни тарикати късметлии като тая пача им обясняват, че нямат собствен дом щото са тъпи и мързеливи.
- 5 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
Ти па верна злобееш. Горе долу е ясна схемата. Някъв кадър тип институтски започва търговийка, като крадва - я помещение, я работно време, а материали. Нормално беше за София. В провинцията разграбваха ТКЗСто. Само идиотите не опитаха да завъртят търговийка. Аз бях на 8, ама нали вундеркинд, шиткахме 5 инчови дискети с игри. Оставях ги на щандчетата по базари на консигнация. На матричен принтер в официалната държавна работа на баща ми печатах етикетите. По едно време изкарвах колкото на майка учителската заплата. Сестрата захлеби от документи за Зелена карта от "офиса" в хола. При бащата дойдоха рекетьори за едно мини магазинче за джунджурии. Със сигурност бая под 1000 гущера оборот...
Та бая тарикати "усвоиха" добре в първите години. Ама да ми го обясняват с образование и усилена работа е смешно и жалко. Качеството е едно единствено - СМЕЛОСТ.
Който уцеля финансово и физически до средата на 2000, вече е много напред. Проският данък убиец циментира положението и гарантира, че първите смели са недостижими.
Беше го страх от мутрите и парите за покупките ги извади от под дюшека чак към 2000г.
Коментар
Коментар