Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
https://www.pariteni.bg/novini/kredi...lihvite-242624
Наесен банките вдигат лихвите .
Наемите падат !Last edited by pesimist4o na kvadrat; 04.06.2022, 16:50.
Коментар
-
Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнениеВъзхищавам се на простора на мисълта и летежа на прознозите ви през петилетни, дори десетилетни хронологии.
Смели и вдъхновени, браво.
При мен, енигмата се обвива в мъгла още в близките месеци след лъчезарното ведро греене на лятното Слънчице по нашите ширини
Дали ще последва есенно затваряне по домовете в перманентни граници, заради нашето здраве, разбира се? Дали ще настъпи продоволствена криза или в Давос напразно се "притесняват"? Дали ИИ и роботизирания трудов персонал са синхронизирано приемливи за щедрите западни социални системи? Дали оптимизмът на играчите ще поддържа още дълго преекспонираните мечти и алчност по финансовите пазари? Дали пренареждането на геополитическата сцена съвпада с моето виждане за нещата в днешния им порядък?
Имам още много "дали", в които дори може да се съзре геометричната фантазия на големия Дали
Знам със сигурност едноСлънцето и утре ще изгрее! Не забравяйте да го поздравите
Специалисте, убеден съм в занията ти, по отношение на теорията си топ, намаш грешен пост, но мисля, че бъркаш с прогнозите.Last edited by pepe1234; 04.06.2022, 16:00.
Коментар
-
Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнениеElon Musk Tells Tesla, SpaceX Employees to Return to the Office
Workers must spend at least 40 hours a week in person, Mr. Musk says
https://www.wsj.com/articles/elon-mu...ce-11654108165
Започва обратна тенденция - фулбек след КОВИД глезотиите. Бързайте да си намерите нещо по градовете, щото наесен ще е страшна блъсканица. Който не може да ходи в офиса ще е аут, както казва Мъск.
Наесен банките вдигат лихвите .
Наемите падат !
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
реплика от Левчо алтернативния:
Зависи какво време разбираш под "скоро". Според мен пък вечен ЪП няма и (скоро) предстои спад с около 40%. (останаха 6 години до 2029-та, това за имотния пазар аз го броя като "скоро")
пп. За понижителите подчертавам, че моите новини не са най-лошите. Песимиста отлага спадОТ даже до 2039-та, а Дъричка въобще не ме бръсне със съотношението 40/60 и направо ме закова с 30/70. Понижители, молете се Дъричка и ПесимистОТ да не се окажат прави и се присъединете към моята прогноза.
Кой купил имот, купил. Оттук насетне който е спал и няма собствен имот, ще трябва да спи или в имот на хазяин или в имот на родител. (тук в темата имаме чудесен пример)
Да се проспи една криза е невнимание. Да се се проспи втора криза/възможност е голяма грешка. Да се проспи трета криза вече си е жив идиотизъм.
Питам се дали да не поровя назад в темата за да видя дали нивата на свикване зададени от Купата съвпадат със сегашните? Даже подозирам, че е бил песимистично настроен в последните си нива.
Напълно вярно е иначе останалото. България твърдо е поела курс да оформи две класи граждани - работещи (които ще строят имоти) и инвеститори които притежават имоти и изстискват работещите. Когато работещите са прекалено изстискаи пък централните банки ще стъпват в играта да откупуват влошените активи на "инвеститорите" (ако са достатъчно големи или свързани с властта).
Играта продължава до пълен валат за работната класа и после преди следващото раздаване тестето се подрежда пак в полза на "инвеститорите" докато централните банки преследват върховния си мандат за изстрлване на свръхбогатите на марс със вятъра от печатницата.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
И защо да не си го ползва ?! Ако няма кой да плати исканите цени, които сега са 3К, а догодина ще са 4К, следващата 5К и така до 8700 през 2029 ще си го ползва блока и ще си щрака с пръсти :-)
Коментар
-
И защо да не си го ползва ?! Ако няма кой да плати исканите цени, които сега са 3К, а догодина ще са 4К, следващата 5К и така до 8700 през 2029 ще си го ползва блока и ще си щрака с пръсти :-)Last edited by bulgarian lev; 04.06.2022, 15:20.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Специалист по всичко Разгледай мнение
Много важно е да има и кой да му ги даде тези пари. Пък и в крайна сметка не е задължен да продава, може да си има един собствен блок и да си го ползва.
- 1 like
Коментар
-
Elon Musk Tells Tesla, SpaceX Employees to Return to the Office
Workers must spend at least 40 hours a week in person, Mr. Musk says
https://www.wsj.com/articles/elon-mu...ce-11654108165
Започва обратна тенденция - фулбек след КОВИД глезотиите. Бързайте да си намерите нещо по градовете, щото наесен ще е страшна блъсканица. Който не може да ходи в офиса ще е аут, както казва Мъск.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
Един строител в Сф ми каза - под 3К€ изобщо не и помислям да продавам. Всичко е нагоре, даже договори за доставки се актуализират с цени каза. Отделно бавене, отделно искат повече пари преди доставките. Ноооо...нека да почакаме - жилищата ще паднат.
Коментар
-
Възхищавам се на простора на мисълта и летежа на прознозите ви през петилетни, дори десетилетни хронологии.
Смели и вдъхновени, браво.
При мен, енигмата се обвива в мъгла още в близките месеци след лъчезарното ведро греене на лятното Слънчице по нашите ширини
Дали ще последва есенно затваряне по домовете в перманентни граници, заради нашето здраве, разбира се? Дали ще настъпи продоволствена криза или в Давос напразно се "притесняват"? Дали ИИ и роботизирания трудов персонал са синхронизирано приемливи за щедрите западни социални системи? Дали оптимизмът на играчите ще поддържа още дълго преекспонираните мечти и алчност по финансовите пазари? Дали пренареждането на геополитическата сцена съвпада с моето виждане за нещата в днешния им порядък?
Имам още много "дали", в които дори може да се съзре геометричната фантазия на големия Дали
Знам със сигурност едноСлънцето и утре ще изгрее! Не забравяйте да го поздравите
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от 20000леваЗАПЛАТА Разгледай мнение
Спад няма да има скоро. Печатницата работи безпроблемно. Не им стигат 10 милиарда евро от фонда за възстановяване ами и още 10 млрд лева на заем трябват. А тоя кабинет има особено влечение по тухлено-асфалтови проекти които ангажират строители и материали а инфлацията не ги вълнува. В момента да строиш сграда трябва да се състезаваш по плащане на заплати и по плащане на материали със кокорко (който пък си тегли безлимитно от пенсионния то фонд в който внасяш).
https://www.dnevnik.bg/politika/2022...lo_10_mlrd_lv/
С тия милиарди строителната ангажираност достига вече 3 години някъде на пълен капацитет.
Зависи какво време разбираш под "скоро". Според мен пък вечен ЪП няма и (скоро) предстои спад с около 40%. (останаха 6 години до 2029-та, това за имотния пазар аз го броя като "скоро")
пп. За понижителите подчертавам, че моите новини не са най-лошите. Песимиста отлага спадОТ даже до 2039-та, а Дъричка въобще не ме бръсне със съотношението 40/60 и направо ме закова с 30/70. Понижители, молете се Дъричка и ПесимистОТ да не се окажат прави и се присъединете към моята прогноза.
Кой купил имот, купил. Оттук насетне който е спал и няма собствен имот, ще трябва да спи или в имот на хазяин или в имот на родител. (тук в темата имаме чудесен пример)
Да се проспи една криза е невнимание. Да се се проспи втора криза/възможност е голяма грешка. Да се проспи трета криза вече си е жив идиотизъм.
Питам се дали да не поровя назад в темата за да видя дали нивата на свикване зададени от Купата съвпадат със сегашните? Даже подозирам, че е бил песимистично настроен в последните си нива.Last edited by bulgarian lev; 04.06.2022, 12:23.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
- 2 Харесвания
Коментар
-
Заплатке, и аз почвам да се плаша от действията на тези. Милиардите / като са дълг/ за нищо не ги броят.
С това темпо могат да ни докарат до Гърция и за 5 години....
Последните седмици имах срещи със строители и всичките се чудят как вървят имотите - продажбите им надхвърлят очакванията....Опитах се да мина с теорията, че кеша е при мен и аз им трябвам за клиент, а те ми се изсмяха....викат всички имат кеш.... та така....Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
- 1 like
Коментар
-
Спад няма да има скоро. Печатницата работи безпроблемно. Не им стигат 10 милиарда евро от фонда за възстановяване ами и още 10 млрд лева на заем трябват. А тоя кабинет има особено влечение по тухлено-асфалтови проекти които ангажират строители и материали а инфлацията не ги вълнува. В момента да строиш сграда трябва да се състезаваш по плащане на заплати и по плащане на материали със кокорко (който пък си тегли безлимитно от пенсионния то фонд в който внасяш).
С тия милиарди строителната ангажираност достига вече 3 години някъде на пълен капацитет.
С това темпо могат да ни докарат до Гърция и за 5 години....
Последните седмици имах срещи със строители и всичките се чудят как вървят имотите - продажбите им надхвърлят очакванията....Опитах се да мина с теорията, че кеша е при мен и аз им трябвам за клиент, а те ми се изсмяха....викат всички имат кеш.... та така....
- 1 like
Коментар
-
Коментар
Коментар