Айде бе тарикатите, дето стискахте кеша и депозити - кво стана сега?
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение
В "тази кочина" хората си живеят, бачкат, изкарват кинти, гледат деца. Средната заплата за декември вече е 2300 лева. Средната. Сметай мамините синчета - безделници колко сте назад всеки месец докато си местят мишката в деЦката.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Хихихи как си Джонка ? Прав си така е.
Също е така че колкото у нас ще купиш имот толкова и в Германия :–)
https://fakti.bg/imoti/666483-rekord...-na-jilishtata
Коментар
-
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
Щях да забравя - днес правя 5 години болен. А ми даваха 6-18 месеца .
Докторите опровергах па некъв башибозук ще ми се опре.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Ко, ко, ко речи ? Ко шъ ти подарявам бре ?! Тулите и особено в Гоцето са со парЕ ! Дека се буташ без паре :-))))Требат много парЕ и наемите така - нагорУ :-))))
В Германия ич не ми дреме как е , само те информирах че и там нема да моеш да купиш/ Щото тея 10-15% там са равни в номинално изражение на 50%+ тук.... Демек там ПОВЕЧЕ са поскъпнали у парЕ.... Ама то и що човек да купува там като след няколко десетки години държавата го измандръса с неколко десетки процента данък наследство.... Човек требе да е пълен мазохист да ''инвестира'' така че да печели немската държава и да има за социала на Крети..., а не за децата му.... които са Българи и мястото им е у нас....
Вие плащайте кат алтави, аз тва на камиларя от години му го говоря. Държавата не мандръса, освен като си куха лейка - аз примерно ще платя НУЛА данък при прехвърляне на имотя си в немско
Коментар
-
Ко, ко, ко речи ? Ко шъ ти подарявам бре ?! Тулите и особено в Гоцето са со парЕ ! Дека се буташ без паре :-))))Требат много парЕ и наемите така - нагорУ :-))))
В Германия ич не ми дреме как е , само те информирах че и там нема да моеш да купиш/ Щото тея 10-15% там са равни в номинално изражение на 50%+ тук.... Демек там ПОВЕЧЕ са поскъпнали у парЕ.... Ама то и що човек да купува там като след няколко десетки години държавата го измандръса с неколко десетки процента данък наследство.... Човек требе да е пълен мазохист да ''инвестира'' така че да печели немската държава и да има за социала на Крети..., а не децата му.... които са Българи и мястото им е у нас....
Пак сравняваш чисто монетарния аспект, игнорирайки качеството. Е, приеми че има хора, предпочитащи 40% данък (от тройна-четворна заплата) пред мизерното съществуване.
Също непонятно за теб, но за мен имот с цена 12000 Евро/квадрат в Мюних е по-достъпен отколкото 2500/фалшив квадрат в София. Познай защо! Защото колкото и пари да имаш, ги даваш за нещо стойностно, не за боклуци. Аз ако исках можех да купя 5 апарта в София и да ги изплащам без зор. Защо обаче да го правя? Боклук с цена 2500 е много по-скъп от качествен продукт с цена 12000.Last edited by ejonny2376; 04.04.2022, 20:31.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
Щях да забравя - днес правя 5 години болен. А ми даваха 6-18 месеца .
Докторите опровергах па некъв башибозук ще ми се опре.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Хихихи, от кога сравняваш най-силната икономика в Европа с държава от третия свят?
Ти не разбра ли, че дори да дойдеш и да ми подаряваш имот в Гоцето няма да си направя труда даже да дойда до нотариуса. Имоти в кочината София/България не ми трябват.
А в Германия - да, скъпи са, но получаваш нещо стойностно срещу парите си, за разлика от България. Бих могъл да си позволя среден апартамент или малка къща там на добро място при нужда и ако е сигурно къде ще се установя дългосрочно.
Берлин, Хамбург, Мюнхен, Кьолн, Франкфурт, Щутгарт и Дюселдорф - за тези градове се говори в статията. Там за всеки свободен апартамент има опашка от 200 човека наематели. В София за един кадърен наемател се борят 200 идиота-собственици. Тенденция влошаване към катастрофа. Това е разликата.
В Германия ич не ми дреме как е , само те информирах че и там нема да моеш да купиш/ Щото тея 10-15% там са равни в номинално изражение на 50%+ тук.... Демек там ПОВЕЧЕ са поскъпнали у парЕ.... Ама то и що човек да купува там като след няколко десетки години държавата го измандръса с неколко десетки процента данък наследство.... Човек требе да е пълен мазохист да ''инвестира'' така че да печели немската държава и да има за социала на Крети..., а не за децата му.... които са Българи и мястото им е у нас....Last edited by pesimist4o na kvadrat; 04.04.2022, 20:23.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat
Ми има го, ама аз ко съм виновен.... Те и мен ме кастрят дет се опитвам да не отговарям на бедните злобни душички....
Свиквай .... такъв е идващият нов свят...цензура на макс и суперкомпири за обработка на инфото.....:-) Вече нема да има нужда от доносници....:–)
Докторите опровергах па некъв башибозук ще ми се опре.Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
- 5 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Пазарният наем в средносрочен план ще е отрицателен - ще се молиш да намериш накой заблуден, който поне таксите-вход да ти плаща (срещу разполагане с имота естествено).
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеЕгати малоумното сравнение с Турция - сякаш и те са в режим Паричен съвет или директно в евро!
(това някоя брокерска глава ли го роди?)
https://www.ecb.europa.eu/stats/poli...ph-try.en.html
Сравнявайте тогава и с Русия - с техните руплички!
Ще сравнявам с Русия само като стана от вашето НПО :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение
В "тази кочина" хората си живеят, бачкат, изкарват кинти, гледат деца. Средната заплата за декември вече е 2300 лева. Средната. Сметай мамините синчета - безделници колко сте назад всеки месец докато си местят мишката в деЦката.
Коментар
-
Наскоро писа , но не запомних наема му е 500 или 600 лева. 300 може да е бил някога.
Ти докато гледаш групите под наем други отдаваме....:-) В момента наемите са ЯКО нагоре. Запалиха ми наемният телефон да търсят. Не съм сменял наемател от дълго време и затва при мен са народни цифрите и се моля някой да е недоволен нещо и да се изнесе.... До 20% вдигане на наемните нива на пазара още няма да ги пипам моите, но стигне ли толкова няма как и ще коригирам умерено.... Не мога да ги оставя да седят на половин наем спрямо пазарният....лебо у магазина и ремонта ми след тях е с пари....
Коментар
-
Хихихи как си Джонка ? Прав си така е.
Също е така че колкото у нас ще купиш имот толкова и в Германия :–)
https://fakti.bg/imoti/666483-rekord...-na-jilishtata
Ти не разбра ли, че дори да дойдеш и да ми подаряваш имот в Гоцето няма да си направя труда даже да дойда до нотариуса. Имоти в кочината София/България не ми трябват.
А в Германия - да, скъпи са, но получаваш нещо стойностно срещу парите си, за разлика от България. Бих могъл да си позволя среден апартамент или малка къща там на добро място при нужда и ако е сигурно къде ще се установя дългосрочно.
Берлин, Хамбург, Мюнхен, Кьолн, Франкфурт, Щутгарт и Дюселдорф - за тези градове се говори в статията. Там за всеки свободен апартамент има опашка от 200 човека наематели. В София за един кадърен наемател се борят 200 идиота-собственици. Тенденция влошаване към катастрофа. Това е разликата.Last edited by ejonny2376; 04.04.2022, 20:03.
Коментар
-
Ко речи Ботич ? Нещо май се обърка.... Надявам се си добре....Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
- 1 like
Коментар
Коментар