Първоначално изпратено от better
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Виж картинката в Канада :
Тъй като жилищният пазар оперира като хранителна верига – купувачи на първо жилище придобиват първи дом от човек, който използва тези пари, за да купи по-голям апартамент от друг човек, който на свой ред може да купи нещо другаде – скъсване в някоя от тези брънки може да породи проблеми по цялата верига. Когато една страна не може да финализира сделка, това може да означава, че насрещната страна не може да продължи с друга сделка, а породените от подобно развитие ликвидни кризи може да накарат продавача да се освободи от имота си бързо на каквато и да е цена или купувачът, ако няма възможност за предоговаряне като Хабиби, може да се наложи да заеме пари при високи лихви, за да покрие недостига. Това е сценарият, който се разиграва в някои части на Канада в момента.
Потиснатите сделки, които се случват сега на пазара, се дължат най-вече на бързата промяна в цените, която заварва купувачи и продавачи неподготвени. До март, когато офертните войни бяха обичайно явление в много области, имаше смисъл да се купи преди да се продаде имот или да се направи оферта, които не зависят от оценки на банки и финансиране. Сега, когато пазарът отбелязва спад, купувачи и продавачи вероятно ще трябва да коригират стратегиите си.
Но тъй като Канадската централна банка дава сигнал, че не е приключила с повишаването на лихвите, следващият въпрос ще бъде дали всички, които са стигнали до сделки, могат да се справят с изплащането на имота
същата като в България ....
Абе всички повишители напълниха гащите !
Малеее драма спад срив ужасТ
https://fakti.bg/imoti/684895-za-pra...ata-poevtinaha
Пазарите очакват дисконтовият процент, който беше 0,25% в началото на годината, да се повиши до 3% през 2023 г.
Скокът на цените на жилищата в Канада след пандемия (+24% за последните 12 месеца)
Та този грандиозен спад от 3% за 2023 година и 0.ххх % за тази идва благодарение на
https://fakti.bg/imoti/675994-vavejd...-imotnia-pazar
И след::
Цените на жилищата в Канада са се повишили с над 50% за последните 2 години
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Ъ ? Според очакванията на Кокорчо заетостта ще нарасне с 1.7% до края на годината. Това при намаляващо население в трудоспособна възраст.
Просто ще има преквалификация - вместо да се ''копае'' виртуално нищо ще се пасат овце и крави....
А това за строителните бригади как си търсят работа е най-големият майтап в темата за седмицата -има рекордно строителство в момента , а приятели майстори ме отсвирват за дребни неща като пътна гара :-)
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
Дай прогноза за "студените" месеци тази год, да го гледаме после, ок?
Коментар
-
Ъ ? Според очакванията на Кокорчо заетостта ще нарасне с 1.7% до края на годината. Това при намаляващо население в трудоспособна възраст.
Просто ще има преквалификация - вместо да се ''копае'' виртуално нищо ще се пасат овце и крави....
А това за строителните бригади как си търсят работа е най-големият майтап в темата за седмицата -има рекордно строителство в момента , а приятели майстори ме отсвирват за дребни неща като пътна гара :-)
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнениеАко някой си мисли, че цялата тази сеч на капиталовите (и крипто) пазарите няма да се пренесе и на реалния сектор, жестоко се лъже. Освободените хора от тези сектори веднага излизат на пазара на труда и "наводняват" пазара, това атоматично увеличава конкуренцията и сваля заплатите. Напоследък все по често започнаха да лепят по стъпбове и врати обяви от рода "строителна бригада търси работа". Идва отрезвяване и в сектора на строителството а там са заети поне 20% от населението.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеСъжалявам да го чуя, но това е много характерен сценарий - обикновено така започват рецесиите:
- борсата потъва -> компаниите закъсват -> освобождават персонал (или им орязват заплатите, защото много скоро и това ще го видим);
- по време на рецесия банките увеличават лихвите и разходите растат!
- хората се оказват без доходи, а с непосилни разходи... т.е. ножицата се затваря! Затова не е добре семейства да работят в една и съща фирма - т.е. хубаво е и тук да има "диверсификация" - т.е. доходите ви да идват от различни фирми и най-добре от различни сфери!
Единствено мога да се надявам, че не си се вкарал в някой дългосрочен банков заем!?
п.п.
Надявам се си видял по-назад в мненията фазите от втората половина на балона, които качих вкл. и заради теб?
За едно нещо си прав - добре е да има диверсификация на доходите в едно семейство. Ето сега вместо табла, копам картофите на село да видим кой ще има какво да яде на есен / с жито по пет/ :-)
Коментар
-
Браво.
Абе трябва да основен една асоциация на купувачите на жилища,и да диктуваме цените.
Днес например асоциацията на купувачите на жилища предупреди че цените на квадрат са твърде високи и посъветва членовете си да не купуват на еди какви си ценови нива..ха ха
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнениеКаврък, ти може да познаваш за имотите, но аз да ти се похваля пък, че познавам до точност 20$ цената на Биткойн, глей:
[ATTACH=CONFIG]n3936567[/ATTACH]
Абе трябва да основен една асоциация на купувачите на жилища,и да диктуваме цените.
Днес например асоциацията на купувачите на жилища предупреди че цените на квадрат са твърде високи и посъветва членовете си да не купуват на еди какви си ценови нива..ха ха
- 1 like
Коментар
-
Задръстването по магистрала Тракия винаги го е имало ,просто защото няма друга , а и народа е прост да я използва ,защото риска да уцелиш катастрофа и да седиш или недай си боже да те ударят теб е огромен заради тировете
Я иди виж подбалканския път който е за чудо и приказ,минава през страхотни гледки -празен е ,така че това не са доводи за да си правим изводи
Коментар
-
Първоначално изпратено от 20000леваЗАПЛАТА Разгледай мнение
САЩ ще се оправят. Ама в България как? Ей сега ще дойде специалиста по всичко да ти каже как тя ценовата стабилност БНБ-то я разбира спрямо еврото, не спрямо кошницата както е навсякъде по света. Киро-инфлацията даже през ум не му минава че има отговорности по тая тема, но и го е срам да посочва виновни, изобщо никой не е по закон отговорен за инфлацията в България. Ще стоят и ще чакат още малко. Паниката тръгна. По морето цените са отчайващи вече. Всяка седмица сменят менютата в ресторантите. Всичко е дописвано с химикал, задраскано, изтрито и пренаписано. От ден за ден.
Като и казвах купувай и занимавай края на Май мрънка като Песимиста,морето и било студено,не знам си какво,абе пълни глупости и сега няма къде да ходи.
Нашето БГ море не знам какво си го коментирал,трябва да не си с всичкия си че да идеш там,в чужбина е рай,ниски цени,кеф,почивка на макс .
Ич няма да мисля кое ,колко струва,плащам едни 500,600,700,800 лева и забравям,всичко ми е включено.Просто си почиваш
Коментар
-
Аз днес пътувах в същата посока излизайки 7.30 от София , уж за да има по-малко движение.... АД - толкова коли е имало само при празничните преселения.
Иначе не ме кефи, че ще дам 200 вместо 100 лева а нафта, но това е и явно народа е богат....
Коментар
-
Първоначално изпратено от Dury Разгледай мнениеСега ще ви разкажа как мина вчерашното ми пътуване от София до Бургас. Час и половина задръстване на магистрала Тракия, поради някакъв ремонт. После имаше такова движение, че се замислих дали не е август. Магистралата беше пълна с превозни средства, та си представям ако сега не се карат колите какво ли ще се случи когато ги карат.
Иначе не ме кефи, че ще дам 200 вместо 100 лева а нафта, но това е и явно народа е богат....
- 1 like
Коментар
Коментар