Първоначално изпратено от ejonny2376
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
силно съм изненадан, че следиш тия цени
ти май ще превариш кавръка, бота и ратко
за говеждото от лидл - взимам само рибай готовите нарязани - други разфасовки не съм гледал, но цената която казваш не е ок.... инак съм взимал всякакво друго месо (св, агнешко, зайци), че ми е на пешеходно разстояние, но не бих казал, че са върха - поне е чистичко.
аз съм фен на нашенското. ако ви снимам на балкона какъв простор имам с конски суджуци (с малко св гърди да не е много сухо) жони ще се подтисне сурови ги взимам. балкански кончета с малко нашенско свинско на 10лв килото и си ги суша на простора
това в комбинация със 150 литра червено и 150 литра бяло вино собствено производство от лозенцето + 100 литра гроздова ракия - не не го пия сам. няколко къщи го пием
наздраве
Гледай, поне 1 човек да ползва балконите по предназначение :-)))) Поздравления.
Наздраве.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Да, дебело е и голямо парче ще го мъча утре, че за днес има друго....
Направи го по кубесто.
Ако го направиш на тънко - само 2-3 мин на страна на тиганя с билково масло - со босилек и чесънНямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Ми не позна. Вдигна се рязко цената на маслото от 2-3 седмици и последно платих по около 4 лева / немско с едни крави опаковка// Преди това беше по 2.50-3. Интересното е че в Германия е все още по толкова, а тук поскъпна.... Явно на местна почва има творчество....
В България е значително по-евтино при т.нар. промоции. Често намаляват цената с над 40%. Нали се сещаш, че пак не продават на загуба. Само сметни какви надценки слагат. Същото като при имотите.
Ако трябва да сме честни - ами нормално е в Германия и Дания с една заплата да се купува повече - иначе стандартът на живот нямаше да е по-висок там. Примерно - заплатите четворни, цените двойни. Напълно ОК и в реда на нещата. През 2002 година заплатите бяха x10, цените x5.
Когато обаче почнат разни измамници да твърдят, колко било достъпно всичко в БГ, как всичко било рай... Издивявам.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Ми не позна. Вдигна се рязко цената на маслото от 2-3 седмици и последно платих по около 4 лева / немско с едни крави опаковка// Преди това беше по 2.50-3. Интересното е че в Германия е все още по толкова, а тук поскъпна.... Явно на местна почва има творчество....
ти май ще превариш кавръка, бота и ратко
за говеждото от лидл - взимам само рибай готовите нарязани - други разфасовки не съм гледал, но цената която казваш не е ок.... инак съм взимал всякакво друго месо (св, агнешко, зайци), че ми е на пешеходно разстояние, но не бих казал, че са върха - поне е чистичко.
аз съм фен на нашенското. ако ви снимам на балкона какъв простор имам с конски суджуци (с малко св гърди да не е много сухо) жони ще се подтисне сурови ги взимам. балкански кончета с малко нашенско свинско на 10лв килото и си ги суша на простора
това в комбинация със 150 литра червено и 150 литра бяло вино собствено производство от лозенцето + 100 литра гроздова ракия - не не го пия сам. няколко къщи го пием
наздраветова мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Опитай да го разполовиш - на две малки пържолки ще стане добре.
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Слагай на горещ тиган и запечатвай по 5 минути на една страна ,ако искаш да е по суров вътре ,гледам голямо парче е ,трябва да го резнеш на пържоли по дебелички така,ако искаш да е по изпечено,като го запечаташ,го доопечи на по слаб огън пак от двете страни.
Ще видим как ще се получи....
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
В София хубавите масла почват от 5 лева нагоре. Дори Българските.
Обясни му обаче на песимиста. За него Лидъла на Каблешков е раят.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Мерси. Не го разбирам и такова си избрах. Мислех че като свинският врат е добре да има повече жили.
Ще се науча....:-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Ако това е парчето, което си купил - никак. Виж жилата в средата. Това трябва да се изреже, иначе има да дъвчеш с часове. Всяко контрафиле има две части. Първо се реже цялото, после се разполовява, а тази средната жила се чисти и се маха. Това е рязано зле.
Виж парчето от рекламата какво е - такова трябва да е по принцип. Мраморирано, но без голяма жила в средата. И по краищата трябва да се обере преди да го печеш. Виж и дали дебелината дали е еднаква, иначе пак лошо.
Ще се науча....:-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Лични причини, при това доста неприятни. Не го пожелавам на никого. Надявам се скоро нещата да се променят, тогава се изнасям на секундата.
Впрочем преди няколко години можех да избера друга локация и изобщо да спестя някой и друг милион БВП и данъци на бедна България, както и куп проблеми за самия себе си. Но се борих до последно именно тук да развивам бизнес - за което вече съжалявам, но няма връщане. Просто бях в настроение, подобно на твоето - мислех си, че имаме квалифицирани кадри, ниски цени, огромен потенциал за развитие. Уви - оказа се точно обратното. Фактически се оказва, че 40% данък в некорумпирана и прозрачна среда е далеч по-добре отколкото 10% данък в някакъв тотален безпорядък, беззаконие и шуробаджанащина.
За себе си пак ще ти кажа, че нямам илюзии за България и съмнение за избора/ Изключено е да отгледам децата си на чуждо място и да ги подаря на други нации или пък като се пенсионирам да ми заровят костите в чужбина. Иначе разбирам тези дето са зле финансово да отидат временно да изкарат некое евро за кратко....
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Е трябва да знам колко съм платил: Гледаш стандартна цена за малка разфасовка.... Ама ние от Лидъл освен мастика и друго зимаме на примоция.... Чакам Берти да каже как се прави...
[ATTACH=CONFIG]n3850204[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]n3850205[/ATTACH]
Виж парчето от рекламата какво е - такова трябва да е по принцип. Мраморирано, но без голяма жила в средата. И по краищата трябва да се обере преди да го печеш. Виж и дали дебелината дали е еднаква, иначе пак лошо.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Е трябва да знам колко съм платил: Гледаш стандартна цена за малка разфасовка.... Ама ние от Лидъл освен мастика и друго зимаме на примоция.... Чакам Берти да каже как се прави...
[ATTACH=CONFIG]n3850204[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]n3850205[/ATTACH]
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Dimitar. Разгледай мнение
Блек Ангъс в момента е 80 лв за килограм в Лидъл, за 12 лв не може да намериш и говеждо.
Аз не бих се хвалил с ниските сметки за парно, настройвате останалите срещу софиянци, нали не смяташ, че плащаш пълната цена за ТЕЦ?
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Добре че е Лидъла на Каблешков,защото ако Лидъла на Каблешков го нямаше,тогава не знам какво изобщо щеше да има.Блек Ангъс на кукуво лято.Преди Лидъла да дойде ,масово изобщо колко процента са знаели че има блек ангъс?
Това е проблема ,има нещо и за него сме се хванали,но проблема е малка страна,малък пазар,нисък стандарт За съжаление затова сме на това дередже,иначе щяхме да сме като Швейцария на балканите.Страната ни е с уникален климат,имаме слънце,всичко.Тука в DK е като в приказка но ето цяла седмица ще стане слънцето може да го гледаш само на картичка.
Коментар
Коментар