If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Хубава работа, сериозно ли така ще процедирате - +20%, при това с мини картел във форума? Къде отиде фри маркета или регулация все пак си трябва?
По-скоро отбелязвам, че ако вдигнете наема само защото хранителните продукти са с увеличени цени, принуждават наемателите да е огледат и да ви напуснат. Статистиката ви казва, че са с увеличени разходи, но както знаем увеличените доходи на много работещи наематели или не компенсират инфлацията или изобщо не са променени в периода, т.е. наемателите режат от някъде. И това според Вас е момента да увеличите наема с 20%? Може да обясните на наемателя, че индексирането е нужно, защото мажете дюшемето с олио, а нали знаем всички че скочи 100% и имаше дори бой за него, ама нещо не вярвам да хване дикиш. Споделете как ще се развие индексацията, пък може Вашите наематели да са получили 200лв увеличение на заплатата и с кеф да ги дадат за увеличения наем.
Моя познат се опита да индексира, но не му се получи особенно. Преди 5 год беше отдал на 600, тази год се опита на 750 но, наемателят заплаши че ще напусне и в крайна сметка се разбраха на 700 лв.
Не, гастарчо, няма да го продавам, защото имам деца, дай боже и внуци. Няма как да ти го обясня обаче.
Данъкът ми е 120 лв. Амортизацията и ремонтите ми са нищожен процент от наема.
Като остане без наематели, ще си каня приятели на гости. Това пък съвсем няма как да ти го побере кратуната.
Боже каква злоба и комплекси.
Чехлъо,слабо ме интересува какво ще правиш.Аз отговарям на човека,че изобщо не е сигурно,че с наеми ще се избие някъв коптор ,още повече в гетото на Европа при задаваща се катастрофа на НИ
А болднатото показва въпиюща некомпетентност,която само една кратуна може да роди
Трябва да се чете ситния шрифт, когато взимаме кредит. С Виза и Мастър залогът си беше бъдещи вземания, но при Дайнърс се оказа, че си имат и хедж - запис на заповед. При лизингите също има тънкости. Уж залогът е самата стока - примерно кола. Уж колата е застрахована. Но застраховката не се интересува, колко е остатъчната стойност по лизинга. При кражба се плаща по каталожна цена. Така един колега олекна с 20к. Още по-лошо е, че застраховката не покрива някои щети. При ПТП шофьорът трябва да е трезвен и да има валидна книжка. Но ако крадецът е пил или му е изтекла книжката - обезщетение няма. А лизинга си иска парите, защото стоката е повредена. Преди да ме обвините, че го мисля прекалено много - крали са ми два от трите лизинга. От тих, но комуникативен квартал. Между Студентски и Дианабат, до посолствата на Симеоновско шосе. За рисковете при потребителски или ипотека не знам нищо. Не съм ползвал такива. Ще е полезно някой патил да разкаже.
Има и друга тънкост! Страхователите не плащат и ако си пропуснал да закараш колата на ГТП.
Не са се увеличили само хранителните. Цените на НИ също са поскъпнали. Цената на кредита също поскъпва в момента. Значи е логично, че трябва и наемите да догонват. Писах, че съм добър с моите и още ги жаля. Питах колегите, дали са се задействали вече. Като имам ъпдейт при мен ще споделя.
Хубава работа, сериозно ли така ще процедирате - +20%, при това с мини картел във форума? Къде отиде фри маркета или регулация все пак си трябва?
По-скоро отбелязвам, че ако вдигнете наема само защото хранителните продукти са с увеличени цени, принуждават наемателите да е огледат и да ви напуснат. Статистиката ви казва, че са с увеличени разходи, но както знаем увеличените доходи на много работещи наематели или не компенсират инфлацията или изобщо не са променени в периода, т.е. наемателите режат от някъде. И това според Вас е момента да увеличите наема с 20%? Може да обясните на наемателя, че индексирането е нужно, защото мажете дюшемето с олио, а нали знаем всички че скочи 100% и имаше дори бой за него, ама нещо не вярвам да хване дикиш. Споделете как ще се развие индексацията, пък може Вашите наематели да са получили 200лв увеличение на заплатата и с кеф да ги дадат за увеличения наем.
Не са се увеличили само хранителните. Цените на НИ също са поскъпнали. Цената на кредита също поскъпва в момента. Значи е логично, че трябва и наемите да догонват. Писах, че съм добър с моите и още ги жаля. Питах колегите, дали са се задействали вече. Като имам ъпдейт при мен ще споделя.
Със златото гарантирано си на загуба. На този ден преди 10 (десет) години е бил на днешната цена.
Незнам къде гледаш ама златото е било в рейндж през последните 10г от 867 до 1883 Евро.
В края на 2013г е бил на цена от 867 Евро
През Март 2022 е бил пика от 1883 Евро.
Лично аз бях купил през 2013 на около 1900лв (950 Евро).
Не е релевантно да се сравнява цената с $, тъй като основно печелим и харчим в Лев, съответно в Евра.
Това изобщо не е сигурно.Другата година в разгара на кризата може да остане без наематели.Има разходи и то големи.Данъци,амортизация,ремонти.
Особедно последните две могат да го върнат в първи клас.После по 5%+ на входа и изхода такси на сулио и пулио.И след 20г като реши да го продава на циганите,може да не вземе и половината.
Не, гастарчо, няма да го продавам, защото имам деца, дай боже и внуци. Няма как да ти го обясня обаче.
Данъкът ми е 120 лв.
Амортизацията и ремонтите ми са нищожен процент от наема.
Като остане без наематели, ще си каня приятели на гости. Това пък съвсем няма как да ти го побере кратуната.
това и мен ме е учудвало. къде отиват всички тия пари на майсторите!?
Разведени, дават за издръжка на децата си, на квартира, някои пият, харчат по нощен живот, влизат в някакви драми отвреме-навреме, хазарт (имам няколко такива познати), дългове, големи транспортни разходи.
И някои боледуват, тези които дишат прах или отрови, често не се пазят.
Да. Те са търговци. Също като при телекомите. Имат си норматив за нови сключени договори. Омайват те с приказки, само да положиш подпис. За това писах вчера, че запис на заповед трябва да бъде забранено със закон. Поне да регулират и да изискват да е пред нотариус. Барем нотариусът да обясни, в какво се забъркваш. В офиса на банката е просто една от 15 други бланки, на които полагаш подпис.
Това е за БНБ. Иначе да се забрани стар платежен инструмент като ЗЗ е прекалено, но си има БНБ и КЗП. Те какво гледат не ми е ясно. Мила родна картинка. Ти направо ме застреля с тази история…
Но след години ще си изкарал от наемите още един като този
Това изобщо не е сигурно.Другата година в разгара на кризата може да остане без наематели.Има разходи и то големи.Данъци,амортизация,ремонти.
Особедно последните две могат да го върнат в първи клас.После по 5%+ на входа и изхода такси на сулио и пулио.И след 20г като реши да го продава на циганите,може да не вземе и половината.
Да ви разправям своите наблюдения за "майсторите", които съм видял последните години. С приятел, който по стечение на обстоятелствата си довърши няколко апартамента ги обсъждахме колко изкарват. Дневните им заработки се движат между 200 лв. и 400 лв. средно. Предполагам, че изкарват 3000 - 8000 лв. Половината не са от София. Нямат ипотеки и лизинг, защото не се осигуряват. Повечето имат много високи разходи. Карат стари коли. Тези дни си говорих с такъв човек, работи ми довършителни неща, и ми каза, че са му предлагали приятна, лека, предимно бояджийска работа с чисто 2800 лв. на месец /140лв. на ден/. Отказал е, защото тези пари вообще не биха му стигнали, издръжка на жената и детето, квартира, гориво и тези пари биха свършили, трябват му много повече.
Какво е интересното: примерно 80% от тях са на квартира. Дори хора, родом от София са на квартира. Приказката за обущаря, който ходи бос може би важи и тук.
това и мен ме е учудвало. къде отиват всички тия пари на майсторите!?
Коментар