IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение
    Собствеността и притежаването на апартамент са свещени в БГ.

    Знаете навремето колко трудо са давали апартаменти и са ги изплащали с кредит от ДСК или с пари от баба и дядо, а един апартамент е гълтал финансите на 2 поколения.

    Накъдето и да поемат цените, хората ще си стискат апартите до последно. Сега има мода да се купуват нови строителства, в затворени комплекси и с 30-годишен кредит. И в крайна сметка им излизат златни.

    Дори в малки градчета без икономика, като Силистра, в центъра апартаментите вървят скъпо.
    Айде бре като са толкоз свещени ,защо остави хубавия апартамент в Бъкстон ?

    Коментар


    • Собствеността и притежаването на апартамент са свещени в БГ.

      Знаете навремето колко трудо са давали апартаменти и са ги изплащали с кредит от ДСК или с пари от баба и дядо, а един апартамент е гълтал финансите на 2 поколения.

      Накъдето и да поемат цените, хората ще си стискат апартите до последно. Сега има мода да се купуват нови строителства, в затворени комплекси и с 30-годишен кредит. И в крайна сметка им излизат златни.

      Дори в малки градчета без икономика, като Силистра, в центъра апартаментите вървят скъпо.

      Коментар


      • https://www.investor.bg/novini/130/a...z-iuli-351893/

        Ей го вчера и писах на страницата във Фейсбука че е за съд и днеска вече има резултати !
        Nikolai KavrakovChristine Lagarde
        1 дни ·
        Hello Mrs. Lagarde,
        What is happening to price stability and the savings of European Union citizens?
        How many years have you been the Governor of the ECB?
        Don't you think you are responsible for monetary policy and price stability?
        Since you are the head of the bank, you just stand and watch from the side, as the monetary policy is equal to zero. That is, there is no such thing.
        It is easy to pour money and keep interest rates zero!
        How long ?
        See the prices of housing, food .... everything ... ??
        What do you do about housing prices?
        Nothing again.
        Commercial banks provide loans as if the world will end, housing prices have been in space for a long time and do not stop growing ...
        Your actions are subject to jurisdiction because you are deliberately destroying the purchasing power of our money
        Напишете коментар..



        Лагард затвърди очакванията за лихвено повишение през юли

        Все повече представители на Европейската централна банка подготвят пазарите за затягане на паричната политика през лятото

        Ястребовата* смяна в тона на ЕЦБ е впечатляваща особено като се има предвид, че през последните месеци представителите на банката упорито настояваха, че покачването на цените е временно и няма да е устойчиво.


        Коментар


        • Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение

          Аз съм завършил преди 20г.
          По мое време се учеше, по един месец през сесията все учехме по 70 въпроса за изпит (по 3-4 изпита на сесия), а през семестъра посещавахме, защото не преподаваха по учебник. Интересното е, че препадаваха по стария начин, с диктуване и трябваше да запомняме огромно количество информация.

          Много нямаше време за купони и в нашата група не възникна голямо приятелство и харесване между хората. А колежките ми чатеха много и се занимаваха с чичовци или чужденци.
          Единствено лятото си почивах и никога не съм ходил на повишителни или поправки.

          Като завърших, в рамките на една година си намерих страхотна работа (за онова време) с голяма заплата. И не съм бил безработен никога.

          В заключение, преподаваха неща, които после не са много приложими и не може да се изкарва пари с тях. А иначе и двата факултета, които съм завършил, са с претенции, че преподават на европейски ниво и после реализацията е отлична.

          Никой университет не може да те подготви за всички възможни работни места. Затова написах и създаването на умение за адаптиране.
          А като казвам контакти, нямам предвид задължително някакво голямо приятелство (въпреки че не е лошо). Просто да сте познати и да се знаете, както се казва, защото животът и професията правят какви ли не изненадващи срещи.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Специалист по всичко Разгледай мнение

            Ако никой не продаваше даден актив на загуба, историята нямаше да познава спукване на финансови балони примерно. Или страховити сривове на финансовите пазари. Специално в икономиката има цял раздел за поведенческата икономика (и не само там), която изучава и още не е изучила "кое как се случва в главите" на хората. Недей да се изхвърляш, че си много наясно кой как взима решения.
            А университетите имат три основни функции - да създават контакти, да създават умения за адаптиране в различни ситуации и все пак да дадат някакви знания/умения. Стигнахме до там, че имаме много акълии, които говорят/пишат за всичко, а от нищо не разбират. И все повече се изживяват като някакви капацитети.
            Е сега, ти си спеца по всичко :-) Аз съм само селски келнер освен от табла от нищо друго не разбирам. Просто вадя късмет чат пат някой разбирая спукал гума на самолета да седне да пие некоя сливовица и да подслушвам какво приказва :-))))
            Предполагам си прав, че има такъв раздел в икономиката. При виртуалните неща без да имам данните предполагам че се продава често на загуба от разни фондове и т.н. по обясними причини.... например нужна е ликвидност за теглещи кеш клиенти. Когато инвеститора е индивидуален нещата са различни. Не че е невъзможно да се продаде на номинална загуба, но е рядко и обикновено поради сериозна мотивация. Разбирай лична драма или положителният момент за преструктуриране на инвестицията в друг актив понесъл междувременно по-голяма загуба.
            През кръчмата ми след 2008 съм подслушал поне няколко десетки клиента с огромни загуби на борсата . Нямаше нито 1 продал. Всички казваха ще почакаме докато се вдигнат цифрите. Не знам дали и след това са продали... Не съм ги подслушвал скоро....
            С имотите е подобно. Не че няма такива , които продават на дъното . Има, но това дъно е НАД това , което са платили някога.
            Ще го илюстрирам с пример - сега някой плаща 2К на квадрат на зелено. След 5 години цените падат на 1.5К. Гарантирам ти че 90% от платилите по 2К няма да продадат на 1.5К. Освен ако в същият момент не могат да си купят за 1.6К примерно нещо, което сега е струвало 3К. Ако продължим историята. След още 5 години цената става 5К и след още 5 години пада на 3К. Тогава е възможно много от купилите 15 години по-рано на 2К да продадат на 3К.
            Университетите поне като икономически е смешно да се пише, че дават знания и умения. Реално използваемите са може би 10% макс от цялата програма. Знанията и уменията се придобиват когато студентите отидат в реалният свят/работа. Ако приемем например, че ти разбираш от финанси, банки на прилично ниво само недей да ми твърдиш, че си ги придобил в УНСС....:-)
            Last edited by pesimist4o na kvadrat; 11.05.2022, 14:51.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение
              Не раздавай квалификации кой е финансово грамотен и кой не.И не обиждай хората.Щото не знаеш ти колко си грамотен и дали утре няма да осъмнеш гол и бос...Колкото по прос е един човек толкова се има за по умен и знаещ
              Да разбирам ли, че си се припознал в написаното - затова и така изскочи от шубраците?!
              (като подплашен заек)
              А и къде видя обида?
              Аз самия докато не познавах разни неща - винаги са ми се стрували рисковани и опасни.

              Първоначално изпратено от Pringles Разгледай мнение
              Логиката Ви е желязна - да не им оставя нищо на децата, за да клечат във фопумите и да рутят цените. Да се мъчат, така се става човек
              Има различни варианти - достатъчно е да мисли човек, а не да залита от една крайност в друга (между всичко и нищо)! Ако искаш им внеси началната вноска, но им остави ипотека с малка месечна вноска до пълното изплащане... (ако говорим за имот...) - поне минимална финансова дисциплина да развият и т.н.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

                Ето точно това е проблема , който и аз имам в момента. И доста други хора ще имат. Купили са си тухли, но им ОСТАВА кеш след разходите. Какво го правиш защото в инфлационна среда не е добре да почива....
                ЗЗ земя на теория каквато и да и е цената е подценен актив. Дядо ми през 40-те на село купува 10 декара нива. С парите продавачите си построяват къща около Сточна гара..... На базата на тази сделка излиза, че в момента ЗЗ земя е примерно 10-50 пъти по-евтина отколкото е била някога....
                През 16ти век в Холандия луковица на лале струва колкото къща, но когато се надува балона нещата могат да излязат извън контрол. Лошото е, че от тогава до сега има спукани толкова много балони, но алчността винаги заслепява здравият разум!
                Last edited by Laconic; 11.05.2022, 14:27.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

                  С този ти пост в голяма степен съм съгласен. Бъди сигурен, че пазарът ще се саморегулира в даден момент и тези моменти ще изчезнат. Има 2 варианта - или цените ще спаднат или другите икономически показатели ще станат такива , че исканите цени от тези продавачи да са нормални.
                  Вариант 2 за мен

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

                    Не е въпросът да продават на загуба. В случая имаме покупка на 1000 Евро на зелено и препродажба на 2000-2500 (в момента), като повечето чакат още от чиста алчност. Надценката е над 100% и се увеличава.
                    Разбирам, поел е риск със зеленото, този риск трябва да се възнагради с добър процент - примерно 20%, 30%... Но това, на което сме свидетели сега, е абсолютна спекула, която ще завърши по трагичен начин. Важи в пълна степен и за строителите - скочили му там двойно железата, съответно слага по-малко и спада качеството, но надава вой до небесата, че материалите били скъпи - себестойността скача с 200 Евро, той качва цените с 800-1000 Евро.
                    Така са намерили, не са виновни те.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Специалист по всичко Разгледай мнение

                      Ако никой не продаваше даден актив на загуба, историята нямаше да познава спукване на финансови балони примерно. Или страховити сривове на финансовите пазари. Специално в икономиката има цял раздел за поведенческата икономика (и не само там), която изучава и още не е изучила "кое как се случва в главите" на хората. Недей да се изхвърляш, че си много наясно кой как взима решения.
                      А университетите имат три основни функции - да създават контакти, да създават умения за адаптиране в различни ситуации и все пак да дадат някакви знания/умения. Стигнахме до там, че имаме много акълии, които говорят/пишат за всичко, а от нищо не разбират. И все повече се изживяват като някакви капацитети.
                      Е стига де, кой по-малко кой повече сме запознати. Дори джонито, ако наистина е бил у германия требе да го учил.
                      Last edited by pepe1234; 11.05.2022, 14:12.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнение
                        Джони,
                        струва ми се, че не познаваш достатъчно задълбочено народопсихологията на населението, обитаващо тази територия. Отдели време и се запознай с трудовете на Иван Хаджийски или проф. Марко Семов... и ще ти се поизяснят някои неща.

                        Колкото по-неграмотен (във финансово отношение) е даден човек - толкова е по-материално ориентиран! Това е класическа зависимост, не е типична само по тези ширини, навсякъде е така. Т.е. такива хора вярват само на неща, които могат да пипнат, докоснат, помиришат, усетят и прочее... т.е. материализъм в най-чист вид (злато / тухли). Добави сега и доза скептичност и хронично недоверие (към власт, правителство, борд на директори, мениджъри и всичко останало + капчица конспиративност го залепи) и ще получиш насреща си един средностатистически българин.

                        С това не искам да обидя никого, много пъти съм казвал старците по селата като им кажеш, че примерно има хора, които нямат 1 декар земя, а са обиколили планетата и те отговарят: "Ми ко ядът тия хора?!?"

                        p.s.
                        Не споделям мисленето на песимиста за обезпечаването с жилища на ниво "правнук". Хубаво е те самите да си изстрадат построяването/купуването на жилището! Тогава ще го оценят. Няма по-лош и разглезващ подарък от евтините пари!
                        Логиката Ви е желязна - да не им оставя нищо на децата, за да клечат във фопумите и да рутят цените. Да се мъчат, така се става човек

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнение
                          Джони,
                          струва ми се, че не познаваш достатъчно задълбочено народопсихологията на населението, обитаващо тази територия. Отдели време и се запознай с трудовете на Иван Хаджийски или проф. Марко Семов... и ще ти се поизяснят някои неща.

                          Колкото по-неграмотен (във финансово отношение) е даден човек - толкова е по-материално ориентиран! Това е класическа зависимост, не е типична само по тези ширини, навсякъде е така. Т.е. такива хора вярват само на неща, които могат да пипнат, докоснат, помиришат, усетят и прочее... т.е. материализъм в най-чист вид (злато / тухли). Добави сега и доза скептичност и хронично недоверие (към власт, правителство, борд на директори, мениджъри и всичко останало + капчица конспиративност го залепи) и ще получиш насреща си един средностатистически българин.

                          С това не искам да обидя никого, много пъти съм казвал старците по селата като им кажеш, че примерно има хора, които нямат 1 декар земя, а са обиколили планетата и те отговарят: "Ми ко ядът тия хора?!?"

                          p.s.
                          Не споделям мисленето на песимиста за обезпечаването с жилища на ниво "правнук". Хубаво е те самите да си изстрадат построяването/купуването на жилището! Тогава ще го оценят. Няма по-лош и разглезващ подарък от евтините пари!
                          Не раздавай квалификации кой е финансово грамотен и кой не.И не обиждай хората.Щото не знаеш ти колко си грамотен и дали утре няма да осъмнеш гол и бос...Колкото по прос е един човек толкова се има за по умен и знаещ

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнение
                            Джони,
                            струва ми се, че не познаваш достатъчно задълбочено народопсихологията на населението, обитаващо тази територия. Отдели време и се запознай с трудовете на Иван Хаджийски или проф. Марко Семов... и ще ти се поизяснят някои неща.

                            Колкото по-неграмотен (във финансово отношение) е даден човек - толкова е по-материално ориентиран! Това е класическа зависимост, не е типична само по тези ширини, навсякъде е така. Т.е. такива хора вярват само на неща, които могат да пипнат, докоснат, помиришат, усетят и прочее... т.е. материализъм в най-чист вид (злато / тухли). Добави сега и доза скептичност и хронично недоверие (към власт, правителство, борд на директори, мениджъри и всичко останало + капчица конспиративност го залепи) и ще получиш насреща си един средностатистически българин.

                            С това не искам да обидя никого, много пъти съм казвал старците по селата като им кажеш, че примерно има хора, които нямат 1 декар земя, а са обиколили планетата и те отговарят: "Ми ко ядът тия хора?!?"

                            p.s.
                            Не споделям мисленето на песимиста за обезпечаването с жилища на ниво "правнук". Хубаво е те самите да си изстрадат построяването/купуването на жилището! Тогава ще го оценят. Няма по-лош и разглезващ подарък от евтините пари!
                            +1

                            Но средният българин (мъж) го интересува най-вече какво ще яде и какво ще мушне, също колата и апартамента.

                            Всичко друго, като духовна храна, е на заден план при много мъже.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

                              Не е въпросът да продават на загуба. В случая имаме покупка на 1000 Евро на зелено и препродажба на 2000-2500 (в момента), като повечето чакат още от чиста алчност. Надценката е над 100% и се увеличава.
                              Разбирам, поел е риск със зеленото, този риск трябва да се възнагради с добър процент - примерно 20%, 30%... Но това, на което сме свидетели сега, е абсолютна спекула, която ще завърши по трагичен начин. Важи в пълна степен и за строителите - скочили му там двойно железата, съответно слага по-малко и спада качеството, но надава вой до небесата, че материалите били скъпи - себестойността скача с 200 Евро, той качва цените с 800-1000 Евро.
                              С този ти пост в голяма степен съм съгласен. Бъди сигурен, че пазарът ще се саморегулира в даден момент и тези моменти ще изчезнат. Има 2 варианта - или цените ще спаднат или другите икономически показатели ще станат такива , че исканите цени от тези продавачи да са нормални.

                              Коментар


                              • Скоро не се бях сещала да пускам, Кавръковата справка :

                                Резултат от Вашето търсене на:
                                Вид имот: 2-СТАЕН,
                                Местоположение: град София

                                Особености: Тухла
                                Да не се показват обяви, докладвани за проблем,

                                Средна цена на имотите в извадката: 119495 euro
                                Средна цена на кв.м: 1658 euro.

                                Какви хубави времена бяха само лятото на 2020 г. когато Кавръчето се гневеше при 1250 евро кв.м., а ?

                                Коментар

                                Working...
                                X