IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

Гаражите дългосорочно не са опция ,дизела ще го направят непокупаем идните години ,електрическите коли ще са скъпи и малко хора ще могат да си ги позволят .
    Идеята е малко коли в градовете и силно развит обществен транспорт извън тях и във тях ,това е плана и в момента го виждаме в развитие ,гаражи близките 10 години няма да трябват в такива количества
    това важи за зони с много добър обществен транспорт и въпреки това е нужно време докато тук се пречупим да нямаме масово коли
    поне още едни 10тина години на пепе-то ще му е зор, а на електричките ако им падне цената... пак ще има бум
    това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от pepe_1234 Разгледай мнение

Тц, имаше изказване на френската централа банка, че борбата с инфлацита от ЕЦБ се очаква да продължи около 3 години, една вече мина. Освен всичко друго като приемем еврото лихвите тук ще са значително по-ниски от това, каквто бяхме свикнали предходния цикъл. В момента е най подходящо времето за инвестиции в крипто и акции, е джонката и карвъка да слушат и да ми благодарят след няколко години.
      И аз не държа да набивам в тухли. Като казваш, че е време за акции сега, мога ли да скачам на СИП? Харесал съм https://finance.yahoo.com/quote/SXR8.DE , но не знам кога да го атакувам.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

прецакан си брат
        докато при 'апартите' е пълно с тъмни прозорци - то гаражите са масово пълни, защото е нормално вече да има по 2 коли на семейство, а паркоместата ги смятат в най-добрият случай 1 място на 1 апартамент.

дефицит при гаражите има и ще има
        Гаражите дългосорочно не са опция ,дизела ще го направят непокупаем идните години ,електрическите коли ще са скъпи и малко хора ще могат да си ги позволят .
        Идеята е малко коли в градовете и силно развит обществен транспорт извън тях и във тях ,това е плана и в момента го виждаме в развитие ,гаражи близките 10 години няма да трябват в такива количества

Коментар

ти лекинко си се объркал, гледай Г-20 не руска пропаганда, айде със здраве, че следва да се обръща повече внимание на здравето особено
          психичното в тези времена.
          damage by russian rockets to a residential quarter of Kyiv during the G19 summit, PARDON?

https://twitter.com/search?q=%23Kiev.&f=live

Коментар

Е ясни са. За съседния гараж на зелено ми искат 40к ама требва и апартамент на 2200 евро на квадрат да взема иначе не може. Та затова питам кога и на колко да атакувам ? 2016 като купих ми искаха 14к за гараж, таратайката ми струваше 2,5к тогава.
            прецакан си брат
            докато при 'апартите' е пълно с тъмни прозорци - то гаражите са масово пълни, защото е нормално вече да има по 2 коли на семейство, а паркоместата ги смятат в най-добрият случай 1 място на 1 апартамент.

дефицит при гаражите има и ще има
            това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от unimog Разгледай мнение

Войната е в ход е генерал ЗИМА поема ръководството -
              Власти Киева сообщили о двух взрывах в городе

https://www.gazeta.ru/army/news/2022...19042225.shtml
              ти лекинко си се объркал, гледай Г-20 не руска пропаганда, айде със здраве, че следва да се обръща повече внимание на здравето особено психичното в тези времена.

Коментар

и да дойде не мисля, че тук ще има особено значение ние сме в голямата си част аутсорсинг дестинация, т.е. нема страшно ножа е дървен.

раттен, далеч съм от мисълта, че е подвила опашка, но считам че започва процеса, в който сме или в плато или пикът е достигнат и започва спада. Също така считам че войната свърши и смятам, че оттук насетне е много благоприятен момент за инвестиция във високоликвидни активи. За НИ писах какво мисля.

Поздрави и успех на всички
                Войната е в ход е генерал ЗИМА поема ръководството -

Власти Киева сообщили о двух взрывах в городе
                https://www.gazeta.ru/army/news/2022...19042225.shtml

Воздушная тревога объявлена на всей территории Украины
                https://www.gazeta.ru/army/news/2022...19042135.shtml
                Last edited by unimog; 15.11.2022, 16:12.

Коментар

3000 работиха за crypto.com в тази аутсорсинг дестинация, останаха 1500 и купона е гарантиран.
                  бате, не ме занимавай с тъпотии. Тука сме в инвестиционен форум...като искаш гледай си купона

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
                    https://www.capital.bg/biznes/imoti/..._se_zamisliat/
                    Купувачите на жилища започнаха да се замислят
                    1. "В София покупките с ипотеки са 52.4% за деветмесечието, в Пловдив и Варна - около 30%, в Бургас - 26%" Песи? Залмоксчо?

2. "При официална инфлация на потребителските цени от 14% за деветмесечието поскъпването на имотите - особено в столицата - е с 37% повече в сравнение със същия период на миналата година."

3. Средният срок, за който се продава даден имот, се е повишил чувствително по данните за деветмесечието. В София той е отскочил от 33 дни през 2021 г. на 59 за 2022 г.

4. Над два пъти повече обяви за жилища ново строителство! За София например има 60% повече обяви към края на третото тримесечие в сравнение със същия период на 2021 г.

= = = = =

1 + 2 + 3 + 4 = ?

Коментар

и да дойде не мисля, че тук ще има особено значение ние сме в голямата си част аутсорсинг дестинация, т.е. нема страшно ножа е дървен.
                      3000 работиха за crypto.com в тази аутсорсинг дестинация, останаха 1500 и купона е гарантиран от шефа -

https://www.youtube.com/watch?v=SQeqdR_nbNY
                      Last edited by unimog; 15.11.2022, 16:00.

Коментар

• https://www.bloombergtv.bg/a/17-v-ra...okupka-na-imot

витие", 15.11.2022

15:15 | 15 ноември 2022

Охлаждане на имотния пазар в България определено има и то е от няколко месеца насам. Това се усеща във всички сектори на пазара. Купувачите са се отдръпнали. Тези, които са останали, посещават имотите на място, но отлагат взимането на решения за следващата година по ред причини. Очакванията на повечето купувачи за корекция е доста голяма, но не такива са нагласите на продавачите и предстои пазар на хората, мотивирани да действат - независимо дали е действие за купуване или за продаване. Това каза Антон Илиев, съосновател на агенция "КА5 имоти", в предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria с водеща Вероника Денизова.

Има забавяне, особено на взимането решения за покупка, броя на огледите се увеличава и то значително. На хората им е трудно да вземат решение, отлагат го, но искат да видят имота, от който се интересуват, надяват се да го видят след няколко месеца на по-ниска цена. Това е нормално и е много вероятно да се случи действително".

Коментар

Да не дойде ДЕФЛАЦИЯТА, че тогава ще стане страшно.

раттен, далеч съм от мисълта, че е подвила опашка, но считам че започва процеса, в който сме или в плато или пикът е достигнат и започва спада. Също така считам че войната свърши и смятам, че оттук насетне е много благоприятен момент за инвестиция във високоликвидни активи. За НИ писах какво мисля.

Поздрави и успех на всички
                          Last edited by pepe_1234; 15.11.2022, 15:59.

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
                            уплаши се инфлацията от големите строги централни банкери и подви опашка
                            но много бързо някак
                            Да не дойде ДЕФЛАЦИЯТА, че тогава ще стане страшно.

Коментар

• уплаши се инфлацията от големите строги централни банкери и подви опашка
                              но много бързо някак
                              препоръка е

Коментар

Euribora си пълзи нагоре -
                                14.11.2022 2,337 %
                                Ha пpaĸтиĸa, промяната в лихвите нагоре, могат да имат пагубно въздействие върху покупателната сила на кредитополучателите. Един пример. Да кажем, че имате кредит от 100 000 евро за 20 години. Ако сте имали късмета да го договорите при ГПР от 2.71%, то месечната ви вноска e билa в paзмep нa 534.79 евро. За целия период на кредита e тpябвaлo дa въpнeтe 129 194 евро.

Ако лихвите се повишат с четири процентни пункта за целия период на кредита, то вноската става вече 728 евро, което е с близо 200 евро повече спрямо първоначално разгледания вариант, а сумата, която ще върнете набъбва до 179 058 евро, което е близо 100 000 лева повече от първоначалния вариант...

За тези, които смятат че средни лихви от 6.7% за следващите двадесет години са невъзможни, само ще припомня, че горе долу това бяха средните лихви през последните 15 години, макар и тенденцията им да беше към намаление през по-голямата част на този период, защото стартираха от друг момент в цикъла и от много по-високи нива.

От долната статия -

https://money.bg/property/zashto-ohl...eizbezhno.html
                                Охлаждане да, 10тина процента надолу може би, но не е много сигурно. По вероятно застой за няколко години.

Коментар

Working...
                                X