Първоначално изпратено от Julius_BG
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеУбягват ти някои важни моменти!
(отделно от сбърканата логическа последователност)
.................... а междувременно....................
(и при условие, че лихвите още не са почнали да растат)
https://money.bg/finance/neobsluzhvanite-krediti-nadignaha-glava.html
Коментар
-
Първоначално изпратено от troika Разгледай мнениеМного пари в банките, за какво да си развалят бизнеса и да вдигат лихвите - ще дадат по-малко кредити, ще спечелят по-малко, ще има повече проблемни такива, ще заделят провизии, вообще има яка логика да си траят, но ти не разсъждаваш така и все обясняваш, че ще се случи нещо друго. Ще стане увеличението най-вероятно, засега се отлага, според мен.
(отделно от сбърканата логическа последователност)
.................... а междувременно....................
(и при условие, че лихвите още не са почнали да растат)
https://money.bg/finance/neobsluzhvanite-krediti-nadignaha-glava.html
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bad_Bear Разгледай мнениеМале, мале. Все си мислех, че хората превъртат от мизерия. Но никога не съм предполагал, че има такива които откачат на връх.
Кавръче, успокой топката, че стана като Грета Тунберг...ама при имотите.
- 5 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от troika Разгледай мнение
Не знаех, че е вършил такива неща и съм дълбоко разочарован от него, след като го разбирам.
Мен не ме интересува точно колко ще е лихвата, за мен повече е игра, да проверя дали правилно съм преценявал ситуациите и се е случило каквото съм мислил или не. Нали си говорихме - в нашия пазар има аномалия. Много пари в банките, за какво да си развалят бизнеса и да вдигат лихвите - ще дадат по-малко кредити, ще спечелят по-малко, ще има повече проблемни такива, ще заделят провизии, вообще има яка логика да си траят, но ти не разсъждаваш така и все обясняваш, че ще се случи нещо друго. Ще стане увеличението най-вероятно, засега се отлага, според мен.
Нали си в бизнеса с горивата, доколкото знам, гледам анализи, че ще има недостиг от около 1 до 2 млн. барела на ден в световен мащаб след няколко месеца, дали петрола няма да скочи, и инфлацията?
В България има валутен борд ние нямаме самостоятелна политика ,макар и със забавяне това което е навън винаги ,ама винаги идва и у нас .
Банковата мафия ,имотната мафия в България се е доказала ,никога не гледай какво ти пеят тука ,чети навън какво идва в нашия двор .
Цената на парите не я определя вуйчо Ваньо в БНБ ,тя се определя централно
Коментар
-
Първоначално изпратено от mitaka7 Разгледай мнение
Къдя у Банско? Нали майка ти продаде и те изгони без да ти хариже и един леФ?
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Това са глупости ,пълни глупости .
Кой е Пламен Андреев за да определя паричната политика ?
Има си лостове и механизми относно това ,след като в цял свят се казва на централно ниво ,ще свивате колана ,това ще се и случи ,въпроса е че е нужно време но както каза и баба Ви Лагард ,нямали лукса да чакат ,това ти го казва шефката на Централната банка на Европа .
Пък ти си чети Пламен Андреев какво бил казал и сюрията БГ мафиоти .
Ти знаеш ли кой е Пламен Андреев ?-Пламенчо още като си бил малък крадеше в огромни размери през армията .
Мен не ме интересува точно колко ще е лихвата, за мен повече е игра, да проверя дали правилно съм преценявал ситуациите и се е случило каквото съм мислил или не. Нали си говорихме - в нашия пазар има аномалия. Много пари в банките, за какво да си развалят бизнеса и да вдигат лихвите - ще дадат по-малко кредити, ще спечелят по-малко, ще има повече проблемни такива, ще заделят провизии, вообще има яка логика да си траят, но ти не разсъждаваш така и все обясняваш, че ще се случи нещо друго. Ще стане увеличението най-вероятно, засега се отлага, според мен.
Нали си в бизнеса с горивата, доколкото знам, гледам анализи, че ще има недостиг от около 1 до 2 млн. барела на ден в световен мащаб след няколко месеца, дали петрола няма да скочи, и инфлацията?
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от pa4anga Разгледай мнение
Ники раздаваш го като пресаташе но не си ,добре знаеш,че не вс което се говори се прави и най вече се говори едно а всъщност мотивацията ,основанието и търсените резултати са други .
Ясно беше казано първо ще се вдигнат лихите по депозити ,ще се вдигнат и за бизнеса и тогава и за физическите лица ?
В момента това СЕ СЛУЧВА .
Лично аз получавам вече чиста доходност без нищо да съм купувал по 240 лева месечно пари от банката ,това е около 2 гаража все едно давам под наем ,нищо е съгласен съм ,но гледаме обрата ,това което се случва и това което вече е тръгнало като процеси .
Вече 5 банки активно рекламират ДЕПОЗИТИ не кредити .
Що ли ?
- 1 like
Коментар
-
Българина разбира когато ножа рязко му се забие в гърлото ,неочаквано и бързо .
Така си е. Спор няма. Българина ще разбере чак когато м2 панелка в Красна Поляна стане 3200, а не като сега 1754 https://www.imot.bg/8ly82tLast edited by ВълчоМечков; 09.11.2022, 16:15.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Това са глупости ,пълни глупости .
Има си лостове и механизми относно това ,след като в цял свят се казва на централно ниво ,ще свивате колана ,това ще се и случи ,въпроса е че е нужно време но както каза и баба Ви Лагард ,нямали лукса да чакат ,това ти го казва шефката на Централната банка на Европа .
Ти знаеш ли кой е Пламен Андреев ?-Пламенчо още като си бил малък крадеше в огромни размери през армията .
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от ВълчоМечков Разгледай мнение
Ще, ще, ще... и току виж 2029-та гоУемото МЯУ дойде.... От 2017-та ще, ще ще... и още си чекаме де...
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от troika Разгледай мнение
Кредити - от 69,5 милиарда лева станали 79,0 милиарда. - увеличение с 9,4 милиарда
Депозити - от 100,3 милиарда лева станали 111,7 милиарда. - увеличение с 11,4 милиарда
Значи, банките имат 32,7 милиарда лева в повече, които се чудят какво да ги правят и според вас дали ще вдигат лихвите по кредитите за да плащат за депозитите повече?Затова Пламен Андреев каза за форума с банкерите се е коментирало, че няма да е скоро.
Коментар
-
Първоначално изпратено от unimog Разгледай мнениеИзлязоха данните за Q3 2022, на който му се занимава -
Кредити и депозити по количествени категории и икономически дейности, 09.11.2022 г.
https://bnb.bg/AboutUs/PressOffice/P...oans/index.htm
На прима виста - rien neva plus
Кредити - от 69,5 милиарда лева станали 79,0 милиарда. - увеличение с 9,4 милиарда
Депозити - от 100,3 милиарда лева станали 111,7 милиарда. - увеличение с 11,4 милиарда
Значи, банките имат 32,7 милиарда лева в повече, които се чудят какво да ги правят и според вас дали ще вдигат лихвите по кредитите за да плащат за депозитите повече?Затова Пламен Андреев каза за форума с банкерите се е коментирало, че няма да е скоро.
Last edited by troika; 09.11.2022, 15:58.
- 6 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
смятай, а нашите пуска търгове на 2.2% щото сме номер 1
рано или късно този цирк (нашият) ще свърши и ще се чудим. От 2017-та ще, ще ще... и още си чекаме де...
- 5 Харесвания
Коментар
Коментар