IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Meandmyself Разгледай мнение
    На какво място идват бе байно. Високи лихви за и без това крехкия бизнес /голям процент от бизнеса ползва кредити/.Плюс повишени разходи и трудна среда, което ще доведе до фалити, което за никого не е хубаво. Зли и завистливи хора са българите, за тва сме на тоя хал.
    Високи лихви имаше и преди, но не сме умрели. Какво като доведе до фалити? Няма да дойдат други на тяхно място ли? В бизнеса винаги има рискове, щом си готов да печелиш, трябва бъдеш готов и да губиш. Даже в комунистически Китай фалират бизнеси.

Коментар

• Първоначално изпратено от Meandmyself Разгледай мнение
      На какво място идват бе байно. Високи лихви за и без това крехкия бизнес /голям процент от бизнеса ползва кредити/.Плюс повишени разходи и трудна среда, което ще доведе до фалити, което за никого не е хубаво. Зли и завистливи хора са българите, за тва сме на тоя хал.
      To това е драмата- печатат се едни пари с които се спасяват зомби компании, " системно значими" банки с лош мениджмънт, социално слаби пропадняци не желаещи да работят....Получава се голяма инфлация, а сметката я плаща средната класа и нормалния бизнес през по- високи лихви, цени и данъци .....

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

Ти си за искренно и лично, ти си притеснения.
        Мен ме радва, че нещата идват на мястото си
        Last edited by Meandmyself; 29.10.2022, 10:49.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

Именно затова казвам,че БНБ сякаш спи. Червейчето на кукичката е много примамливо.
          Ти що не взе ипотека като е толкова хубаво
          Щото не ми е трябвала. Плюс това е свързана с оценки и куп такси. Да не говорим за сроковете. Моят потребителски е с 4,2 % ГПР и без нито една такса на 1/3, вече изплатен. За да се оглеждам вече и за други имоти. Зеро такси. Сега съм харесал нещо в сграда на Главболгарстрой, може да го взема с ипотекиа, щото сега съм и свободен откъм ипотеки. Увираш лЕ, щото около десет пъти ме питаш едно и също. Ти докато :мяУкаше" още през 2017г., що не продаде всичко, за да напазариш после йовтино?
          Last edited by Bailor; 29.10.2022, 10:45.

Коментар

• Първоначално изпратено от chokolino Разгледай мнение
            Имам чувството, че в тази тема преобладават основно крайностите. Едните радетели за вечен ъп, а другите погребващи имотите като актив всеки месец. Може би това просто е фасада или вид пропаганда/спекула, а отзад се крият реални инвеститори с нюх, въпреки че не изглежда точно така.
            Не, според мен масово мислят ,че могат да влияят на пазара през интернет и смятат ,че от това ще имат материален интерес. Има и хора които си четкат егото Масово не се разбира ,че не сме на футболен мач и емоциите са напълно излишни.

Коментар

• Първоначално изпратено от chokolino Разгледай мнение
              Имам чувството, че в тази тема преобладават основно крайностите. Едните радетели за вечен ъп, а другите погребващи имотите като актив всеки месец. Може би това просто е фасада или вид пропаганда/спекула, а отзад се крият реални инвеститори с нюх, въпреки че не изглежда точно така.
              Ако се следва логиката при този демографски колапс(България е държавата с най-бързо намаляващото население в света)и бурното строителство(построиха се стотици хиляди нови жилища ),то би следвало цените на жилищата да намаляват.Ама за бай Ганьо имотите са светая светих-най-ценното нещо на света и като направи някой лев и го вкарва в тухли и бетон.
              А когато преобладават чувствата,логика не може да се търси. Затова аз лично не се наемам с прогноза.Краткосрочна,за дългосрочната е ясно, че като населението се стопи няма как цените на жилищата да не се сринат. Но кога ще се случи не мога да кажа.

Коментар

Затваряш........ако имаш мангизи.
                добре, който няма мангизи, продава един бай хойн на 200к и затваря ипотечката
                препоръка е

Коментар

• Имам чувството, че в тази тема преобладават основно крайностите. Едните радетели за вечен ъп, а другите погребващи имотите като актив всеки месец. Може би това просто е фасада или вид пропаганда/спекула, а отзад се крият реални инвеститори с нюх, въпреки че не изглежда точно така.

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

после...затваряш ипотечката ако не ти изнася, бетЕрчо
                    Затваряш........ако имаш мангизи.

Коментар

• Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение

Купил е наскоро на зелено.....
                      Ахам, нормално е да е притеснен и да се заяжда с "непритеснените".

Коментар

• Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение
                        През септември годишният процент на разходите (ГПР) по жилищните кредити,
                        по жилищните кредити, който освен лихвите включва и всички такси и комисионни на банките, се понижава до 2,66%, обявиха от БНБ. Това е с 0,10% по-малко спрямо цената на ипотеките през предходния месец

https://trud.bg/%D0%BB%D0%B8%D1%85%D...2%D0%B0%D1%82/

ХАХАХАХАХАХА
                        Именно затова казвам,че БНБ сякаш спи. Червейчето на кукичката е много примамливо.
                        Ти що не взе ипотека като е толкова хубаво
                        това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от 6000 Разгледай мнение

Това да не ти е искрено и лично, ако толкова те интересуват историите на другите ходи пиши в БГ мама

Покачването на лихвите ме притеснява в часта, че ще доведе до срив на икономиката от което ще пострада бизнеса като цяло

Аз също съм приготвил едни пари да купувам но тия 20-30% които ще спястя няма как да компенсират очакваният спад на бизнеса

За това и на Бертрам му казах че хората които имат бизнес не се радват, като им гори къщата щото щяла да изгори и на комшията плевнята, но и както казаха това ще го разберат само хора които имат нормален бизнес
                          Ти си за искренно и лично, ти си притеснения.
                          Мен ме радва, че нещата идват на мястото си. Аз не се притеснявам от рецесия, както не се притеснявах и 2009 год.
                          Аз не разчитам на чуждите пари, като теб. Лесните пари свършиха! Всеки ще живее с парите, които има! Рецесията е чистилището, след това започваме наново.
                          Last edited by better; 29.10.2022, 09:58.

Коментар

Кое му е сигурното? 3 год 3%, следващите 17 год на 8-10%.
                            после...затваряш ипотечката ако не ти изнася, бетЕрчо
                            препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от 6000 Разгледай мнение

Днес се бях замислил къде е пресечната точка на лихвите в УК след която имотите трябва да почнат да падат

И стигнах до извода че е някъде около 5% колкото е в момента и при следващото вдигане на лихвата другият месец ще отиде твърдо над 6% и вероятно декември или най късно януари ще отчетат спад на сделките и на цените

В БГ този праг вероятно е пак там около 5% и вероятно ще го достигнем не по рано от средета на следващата година, ако до тогава не са се сринали пазарите в УСА и централните банки да са били отбой за повишението на лихвите

Не е 5% повече е при нас. Все пак цените ни са далеч от тези на УК. И докато те купуват къщи, ние - кутийки, съответно може да се намаля площта до холокухня със спалня в 40м2. Тук има някои които се кълнат в тези имоти, ще обяснят. Първият ефект е да се насочат към по-малки като площ.

Коментар

• https://www.economist.com/leaders/20...lump-is-coming

Коментар

Working...
                                X