Първоначално изпратено от Meandmyself
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Meandmyself Разгледай мнениеНа какво място идват бе байно. Високи лихви за и без това крехкия бизнес /голям процент от бизнеса ползва кредити/.Плюс повишени разходи и трудна среда, което ще доведе до фалити, което за никого не е хубаво. Зли и завистливи хора са българите, за тва сме на тоя хал.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
Ти си за искренно и лично, ти си притеснения.
Мен ме радва, че нещата идват на мястото сиLast edited by Meandmyself; 29.10.2022, 10:49.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
Именно затова казвам,че БНБ сякаш спи. Червейчето на кукичката е много примамливо.
Ти що не взе ипотека като е толкова хубавоLast edited by Bailor; 29.10.2022, 10:45.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от chokolino Разгледай мнениеИмам чувството, че в тази тема преобладават основно крайностите. Едните радетели за вечен ъп, а другите погребващи имотите като актив всеки месец. Може би това просто е фасада или вид пропаганда/спекула, а отзад се крият реални инвеститори с нюх, въпреки че не изглежда точно така.Масово не се разбира ,че не сме на футболен мач и емоциите са напълно излишни.
Коментар
-
Първоначално изпратено от chokolino Разгледай мнениеИмам чувството, че в тази тема преобладават основно крайностите. Едните радетели за вечен ъп, а другите погребващи имотите като актив всеки месец. Може би това просто е фасада или вид пропаганда/спекула, а отзад се крият реални инвеститори с нюх, въпреки че не изглежда точно така.
А когато преобладават чувствата,логика не може да се търси. Затова аз лично не се наемам с прогноза.Краткосрочна,за дългосрочната е ясно, че като населението се стопи няма как цените на жилищата да не се сринат. Но кога ще се случи не мога да кажа.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Затваряш........ако имаш мангизи.препоръка е
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
после...затваряш ипотечката ако не ти изнася, бетЕрчо
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение
Купил е наскоро на зелено.....
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнениеПрез септември годишният процент на разходите (ГПР) по жилищните кредити,
по жилищните кредити, който освен лихвите включва и всички такси и комисионни на банките, се понижава до 2,66%, обявиха от БНБ. Това е с 0,10% по-малко спрямо цената на ипотеките през предходния месец
https://trud.bg/%D0%BB%D0%B8%D1%85%D...2%D0%B0%D1%82/
ХАХАХАХАХАХА
Ти що не взе ипотека като е толкова хубавотова мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от 6000 Разгледай мнение
Това да не ти е искрено и лично, ако толкова те интересуват историите на другите ходи пиши в БГ мама
Покачването на лихвите ме притеснява в часта, че ще доведе до срив на икономиката от което ще пострада бизнеса като цяло
Аз също съм приготвил едни пари да купувам но тия 20-30% които ще спястя няма как да компенсират очакваният спад на бизнеса
За това и на Бертрам му казах че хората които имат бизнес не се радват, като им гори къщата щото щяла да изгори и на комшията плевнята, но и както казаха това ще го разберат само хора които имат нормален бизнес
Мен ме радва, че нещата идват на мястото си. Аз не се притеснявам от рецесия, както не се притеснявах и 2009 год.
Аз не разчитам на чуждите пари, като теб. Лесните пари свършиха! Всеки ще живее с парите, които има! Рецесията е чистилището, след това започваме наново.Last edited by better; 29.10.2022, 09:58.
- 1 like
Коментар
-
Кое му е сигурното? 3 год 3%, следващите 17 год на 8-10%.препоръка е
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от 6000 Разгледай мнение
Днес се бях замислил къде е пресечната точка на лихвите в УК след която имотите трябва да почнат да падат
И стигнах до извода че е някъде около 5% колкото е в момента и при следващото вдигане на лихвата другият месец ще отиде твърдо над 6% и вероятно декември или най късно януари ще отчетат спад на сделките и на цените
В БГ този праг вероятно е пак там около 5% и вероятно ще го достигнем не по рано от средета на следващата година, ако до тогава не са се сринали пазарите в УСА и централните банки да са били отбой за повишението на лихвите
Коментар
Коментар