mirodes - колко според теб трябва да струва един апартамент да кажем в Лозенец или някой друг кварта по твой избор? Колко смяташ, че е "честната" цена? Или пък в някой друг град на България.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от polax Разгледай мнение
И смяташ, че това е нормално?
И очакваш да продължи......
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнениеOт 120 000 евро през март 2021 г., цената на 3-стаен апартамент достига 175 000 евро през май 2022 г. Това е покачване с над 45 на сто.
https://m.dir.bg/business/imoti/reko...a-na-zhilishta
Май е почнал да се надува балона и до 5-6 години ще спадне един тристаен на 300 000€
И очакваш да продължи......
Коментар
-
Oт 120 000 евро през март 2021 г., цената на 3-стаен апартамент достига 175 000 евро през май 2022 г. Това е покачване с над 45 на сто.
https://m.dir.bg/business/imoti/reko...a-na-zhilishta
Май е почнал да се надува балона и до 5-6 години ще спадне един тристаен на 300 000€Last edited by Bailor; 20.11.2022, 18:32.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Ами ти използваш заядливи и обидни определения. Следователно нещо ти липсва.
Нали ние сме си избрали къде да живеем и колко е миризливо си е наш проблем.... Относно съседите...сигурен ли си че по къщите не са по-големи идиоти ? И на каква база го твърдиш ? Аз не съм....и нямам никакви проблеми със съседите в блока....
И да когато апартите станат прекалено скъпи част от хората ще тръгнат към къщи защото строителство + земя е по-изгодно от земя с апарт вграда....
Нормални процеси....
И в тоя форум не само ти,но и други постоянно се опитвате да вкарате дискусията в лични обяснения,а не да се говори по принцип за ситуацията .
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение
Кога съм изявил желание да купувам апартамент в София, та чак твърдиш,че съм искал да купувам, но не съм можел да си го позволя и затова злобно съм коментирал цените .Трябва ли във всяка тема да имаш личен мотив ,за да коментираш.
Колкото до живота в предградията-ами там си живеят в самостоятелна къща,не в блок с потенциални идиоти съседи. Само в България се предпочита живот в блок,вместо в къща,щото щяло да се пътува с кола.Ами пътува се.И аз всеки ден пътувам и не ми е никакъв проблем .Но като гледам около нас колко къщи се построиха, санираха основно други и още се строят , явно и на българите почва да им идва акъла,че в къща е много по-добре от блок.
Нали ние сме си избрали къде да живеем и колко е миризливо си е наш проблем.... Относно съседите...сигурен ли си че по къщите не са по-големи идиоти ? И на каква база го твърдиш ? Аз не съм....и нямам никакви проблеми със съседите в блока....
И да когато апартите станат прекалено скъпи част от хората ще тръгнат към къщи защото строителство + земя е по-изгодно от земя с апарт вграда....
Нормални процеси....
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
ТРЪМП също е фалирал 3 пъти - САМ го е казвал, той що все още съществува !?!?!?!
аве БГ мама са по финансово грамотни опс извинявам се ФУНКЦИОНАЛНО
Същото е и с държавите с по над 100% дълг от БВП а живота там е рай, а в стриктната България получаваща похвали че е 15-20% е мизерия.
Чудна работа как така се получава а?
- 2 Харесвания
Коментар
-
ТРЪМП също е фалирал 3 пъти - САМ го е казвал, той що все още съществува !?!?!?!
аве БГ мама са по финансово грамотни
За Тръм мисля, че бяха 4 или 6. Поне това да знаеше.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение
Глупости. Разходите по жилище са в порядъка на 3-4000 долара годишно. Да не са като в София, ама и заплатите са 4.5 пъти по високи.
И в тоя град живеят сестра ми и зет ми,който работи в тамошната полиция. Смяташ ли,че ако имаше такава висока престъпност извън негърските гета нямаше да се изнесат на мига оттам?Той поне със сигурност е наясно какво е нивото на престъпността в града и най-вече къде.
Иначе не знам защо те лъжат така. Вероятно живеят в некое евтино предградие с къщи по 100К....Ето примерна обява
https://www.propertyshark.com/homes/...132530150.html es for 1145 N High St #211, Columbus, OH 432012021-2022 $14,568 $388,200 Last edited by pesimist4o na kvadrat; 20.11.2022, 18:11.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от pwise Разгледай мнениеСлед като са фалирали защо все още съществуват? Просто се печатат едни пари като лек срещу това. Това е което и сега ще стане, това е което се прави от падането на Римската империя и тя точно заради това пада. Печатането на пари винаги е било много сладко за политиците и е като хероин - почнеш ли веднъж няма спиране едно 100-200 години.
Фалират отдавна и щатите, и Испания, Италия, Гърция. Като гледам нямат драми. И после тук гледам се кефите колко сме били дисциплинирани и сме имали малко дълг спрямо бвп, а играта се играе наобратно.
аве БГ мама са по финансово грамотни опс извинявам се ФУНКЦИОНАЛНОНямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
Коментар
-
България само миналия век 4 пъти.
Най скоро Гърция ФАЛИРА и я спасяваха
Фалират отдавна и щатите, и Испания, Италия, Гърция. Като гледам нямат драми. И после тук гледам се кефите колко сме били дисциплинирани и сме имали малко дълг спрямо бвп, а играта се играе наобратно.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Не виждаш ли че само за тази година европа и ние барабар петко с мъжете обедня 50%. Не 10% колкото отчита статистиката а 50%. Досега дават помощи/компенсации и държавите имат по 10% дефицит - ака ФАЛИРАТ. Скоро, а това скоро дойде щото почват изтегления на ликвидност (ака ПАРИ) щот НЯМА откъде да вземат. Виж само ние на какви лихви можем да вземем дълг - миналата година на 0,5% сега на 5% не можем вече. Така са всички в европа, а 5+% ЛИХВИ не може да плаща НИКОЯ държава со 100+% дълг.
Догодина повсеместно ще има ПАРИ НЕМА ДЕЙСТВАЙТЕ.
А познай колко бизнеси могат да карат без ПАРИ.
Колкото строителни фирми могат да строят и ДОВЪРШАТ со собствени пари. Дали има 50% от обема на пазара и само 5-10% от опериращите 10к фирми?
Иначе да, многократно сме писали, че Европа ще фалира при дългове на над 5% лихва.... С Купата от кога го пишем тва ? И затова НЯМА да видиш такива лихви. Ето вече инфлацията била дала назад казват. Друг е въпроса че в Европа тя е е и от слабото евро от скъпият транспорт и т.н. Транспорта ВЕЧЕ върна на предковид нивата...почти...Ледчо го няма, но контейнер от Китай е вече около 3К , а преди беше 2К стигайки до 15К...Това са 10% инфлация само от тук....
Не знам дали в Европа ще успеят да докарат основната лихва поне до 4% или ще върнат още на 3....
- 3 Харесвания
Коментар
-
С какво съм те нападнал ? Че къщата ти е миризлива ли ?
Да така е - там живеят в предградията обикновено в къща, защото не могат да си позволят апарт в центъра.... Разбира се това води до допълнителен разход за 2-3 коли....
Изключено е България да се сравнява с Щатите. Всъщност освен Китай никой не може да се сравнява с тях. В материален смисъл живота там е най-изгоден....с изключение на някой финансови или петролни държави. Ние сме светлинни години назад и ще бъдем. Това което пиша е че за всяка цена си има причина и цифрите не са тези , които се опита да дадеш в началото
Колкото до живота в предградията-ами там си живеят в самостоятелна къща,не в блок с потенциални идиоти съседи. Само в България се предпочита живот в блок,вместо в къща,щото щяло да се пътува с кола.Ами пътува се.И аз всеки ден пътувам и не ми е никакъв проблем .Но като гледам около нас колко къщи се построиха, санираха основно други и още се строят , явно и на българите почва да им идва акъла,че в къща е много по-добре от блок.Last edited by mirodes; 20.11.2022, 18:04.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pwise Разгледай мнение
Ти фалирала държава виждал ли си? Не паднала империя а фалирала държава.
Най скоро Гърция ФАЛИРА и я спасявахаНямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
- 2 Харесвания
Коментар
-
По принцип имаш попадения , обаче предвид състоянието ти относно имотите имаш небезпристрастна преценка..
Няма имот и място с цена без да има причина за това.. И София ВСЕ ОЩЕ е в да речем 20-те процента най-евтини или достъпни столици и милионни градове по света. Ползвай нумбео и си поиграй да видиш кое как е. Толкова лесно е да провериш.
В конкретният пример колегата по спомен има роднини които живеят в този град и са му разказвали приказки какво чудо е, а реалността е че е негърско гето / няма как да му го кажат/ . След 10-20 години ще е със статуса на Детройт и Бъфало. А цените са ясни защо са такива - още със стъпването си там в АПАРТ на желано място В ГРАДА / не предградие/ си минимум 30К долара назад за данък и поддръжка. В София за същото си 300$ назад. Виждаш ли разлика ? И 30К не са малко пари дори и за там - над половината средна годишна заплата за града след данъци.
Ама там е по-хубаво по улиците....Разбира се така е поради 2 причини. Първата са ниските данъци у нас за имотите / недостатъчно кеш за тротоари/. Сравнено с там около 100 / СТО/ пъти и по-малката плътност на населението в София = т.е. има много площи за поддръжка и малко данъкоплатци. Конкретно с този град не знам как е точно, но с други Западни градове В София гъстотата на населението е 5-10 пъти по-ниска / Илиенци е също част от града и трябва да се поддържа макар и да живеят малко хора там.
Ако цените в момента за повечето са високи / и аз мисля така/, то те ще върнат. Няма как да е иначе.
ПП И сега без да се обиждаш, но в момента се цупиш на Сухата РЕка, но хора с малко над средните доходи в който и да е милионен Европейски град не могат да си помислят за нищо повече от това да са наематеи в среден квартал. Абсурд е да купят дори и в евтините квартали / нямам предвид предградия//.
И в тоя град живеят сестра ми и зет ми,който работи в тамошната полиция. Смяташ ли,че ако имаше такава висока престъпност извън негърските гета нямаше да се изнесат на мига оттам?Той поне със сигурност е наясно какво е нивото на престъпността в града и най-вече къде.
Коментар
Коментар