Първоначално изпратено от nkavrakov1982
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Traicho_80 Разгледай мнение
Съвсем скоро тези символични лихви ще бъдат само спомен.препоръка е
- 2 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнениеВсе още може да се каже, че в България цените на недвижими имоти поддържат най-ниски нива в сравнение с цяла Европа. Заради очакваното приемане на еврото вероятно през 2023 г. цените плавно ще се покачват и когато влезем в еврозоната ще имаме едно по-драстично повишаване до достигане на нива, близки до цените в Западна Европа.
https://www.economic.bg/bg/a/view/ev...o-evropejskite
И ОЩЕ:
Банките все още не са повишили драстично лихвите и това не се очаква да се случи скоро на нашия пазар.
Коментар
� -
Все още може да се каже, че в България цените на недвижими имоти поддържат най-ниски нива в сравнение с цяла Европа. Заради очакваното приемане на еврото вероятно през 2023 г. цените плавно ще се покачват и когато влезем в еврозоната ще имаме едно по-драстично повишаване до достигане на нива, близки до цените в Западна Европа.
https://www.economic.bg/bg/a/view/ev...o-evropejskite
И ОЩЕ:
Банките все още не са повишили драстично лихвите и това не се очаква да се случи скоро на нашия пазар.
- 2 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Traicho_80 Разгледай мнение
Съвсем скоро тези символични лихви ще бъдат само спомен.
От статията преди 3 дни:
Основният сценарий на УниКредит предвижда, че лихвите по ипотечните кредити у нас ще нараснат с около 1,5% в рамките на повече от една година. Но при негативен сценарий може да се стигне до по-голямо увеличение на цената на кредитите, а оттам и корекцията на цените на жилищата ще е по-голяма, предупреди икономистът.Last edited by Chio; 06.11.2022, 11:11.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Дюри Разгледай мнениеОтново ми пратиха мейл от Уни, предлагат ми кредит с фиксирана лихва за 5 / пет / години на 2.99 %. Не ми трябва, но си мисля с тези лихви какво намаление на цените очаквате ? Не съм гледала по другите банки какви са лихвите ама не вярвам да са по-високи. Бони, отново ще вземе да излезе прав
идеята е да се шуми и да се раздаде където може нещо още.
за реалните мераклии за подобни кредити лихвите ще са по-различни, защото ще има обаче, понеже и така.
реално тези, за които лихвата ще е 2.99% ще са пренебрежимо малък процент, но рекламата върви именно с тези % като слоган.
червейчето на кукичкататова мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 2 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Дюри Разгледай мнениеОтново ми пратиха мейл от Уни, предлагат ми кредит с фиксирана лихва за 5 / пет / години на 2.99 %. Не ми трябва, но си мисля с тези лихви какво намаление на цените очаквате ? Не съм гледала по другите банки какви са лихвите ама не вярвам да са по-високи. Бони, отново ще вземе да излезе прав
- 1 like
Коментар
� -
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
Я кажи колко е наема на 50-100г селска къща?
Точно кръгла НУЛА. И 100% данък да сложиш все нула лева ще прибере държавата.
Аз искам да си плащат 10% данък за предполагаемите доходи, както искат 10% от фирмите данък предварително на база оборот от миналата година.
Какъв е проблема да си живееш САМ в къща (или кооперация). Трябва да се облагат повече тези които НЕ ЖИВЕЯТ ТАМ, не им е основно жилище. С него те могат и правят бизнес и не плащат нищо за това поне 90%. Аз НИКОГА НЕ СЪМ ПЛАЩАЛ данък за наемите които съм прибирал и прибирам. Моите родители също. И не смятам че е правилно
Коментар
� -
Първоначално изпратено от troika Разгледай мнение
Е това е, сега за нас е коридор, времената са различни и сега е непрактично такова помещение при толкова малък апартамент спрямо него.
Но това не ги спира - от 77м2 вадят две стаи (бившата кухня като малка спалня) и холокухня 30м2. Което си е апартамент 90м2 ново строителство, не е ли така?
Реален пример, в който не вярвах, докато не го реализираха. Съшият "коптор" като разпределение и състояние на 1ви етаж, 66м2, беше преработен на двуспален. Обявата за наем с чисто нови мебели и уреди беше 750е. Бяха се постарали с някакви артистични хрумвания. Как ви се струва 66м2 за оправен коптор, да се отдава за 750е? Да, топ локейшън е, но това продава, особено при наема, другото идва после.
- 1 like
Коментар
� -
Отново ми пратиха мейл от Уни, предлагат ми кредит с фиксирана лихва за 5 / пет / години на 2.99 %. Не ми трябва, но си мисля с тези лихви какво намаление на цените очаквате ? Не съм гледала по другите банки какви са лихвите ама не вярвам да са по-високи. Бони, отново ще вземе да излезе прав
- 4 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
Няма значение локацията, тва са обори, които не стават за нищо, на тва отгоре излизат над 3000 евра, а колегата говореше, че имало за 1600 евра.
П.С Погледни снимките на първия, според теб нормални хора ли са живяли вътре?
Коментар
� -
Първоначално изпратено от pwise Разгледай мнение
Ейй от снощи до сега 10 страници - половината твои мнения едно с друго нямат разлика - само преразказ.
Виждам, че на чужд гръб и 100 тояги са ти малко. А какво ще кажеш да не облагаме с много по-високи данъци (1%) както ти искаш само допълнителните жилища, а да се базира на застроена площ а? Ти нали живееше в къща 300кв, не смятам че за 4-ри членно семейство са необходими повече от 100кв. м.(така съм преценил), за това е редно на втория етаж да плащаш 1% а на третия даже 2%. Отделно за това, че си в къща данъка на основното жилище ти трябва да е по-голям, както водата и тока защото така заемаш площ на която може да живеят 30 семесйтва и е скъпо да стигат всички комуникации до теб.
Така харесва ли ти? За какво са ти тия 3 етажа? Ако не ти харесва събаряй или пускай някой да живее под наем.
Смятам, че е много по-логично и честно данък "лукс" да е на кв.м. а не на брой жилища. Защото някой може да живее в цяла кооперация, но това да му е основно жилище. Не си ли съгласен?
Точно кръгла НУЛА. И 100% данък да сложиш все нула лева ще прибере държавата.
Аз искам да си плащат 10% данък за предполагаемите доходи, както искат 10% от фирмите данък предварително на база оборот от миналата година.
Какъв е проблема да си живееш САМ в къща (или кооперация). Трябва да се облагат повече тези които НЕ ЖИВЕЯТ ТАМ, не им е основно жилище. С него те могат и правят бизнес и не плащат нищо за това поне 90%. Аз НИКОГА НЕ СЪМ ПЛАЩАЛ данък за наемите които съм прибирал и прибирам. Моите родители също. И не смятам че е правилно
Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
Коментар
� -
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
За Европата как са нещата ?
- 2 Харесвания
Коментар
�
Коментар