If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Ами опровергай ме,ако не е така.Става въпрос за ЖИЛИЩА. А жилищата са места ,в които живеят хора. Като намаляват хората,увеличават се жилищата и има много необитаеми жилища ,най-логичното нещо на света е цените да намаляват,не да растат.
Миро, не е баш така. Според мен повечето ап., за които говориш са на собственици, които живеят на друго място, и са ги купили за да си ги ползват когато им потрябва, затова и не ги отдават под наем. Част от тях са ги купили просто защото са имали пари в банка, които щяха да бъдат откраднати (чрез инфлация). Сигурно има и немалка част, които са ги купили ьа да ги препродадат на печалба, имайки впредвид че имотите последните години бележеха 20-30% годишен ръст. В крайна сметка всеки сам си решава какво да прави с парите си. Аз лично този в АФ съм го купил за да си го ползвам отвреме на време, затова съм го обзавел със скъпи италиаснки мебели, скъп гранитгрес и т.н, който никой наемател няма да ми го оцени. Затова няма как да го отдавам под наем, ще му плащам таксата подръжка, ще му платя и по-високия данък (който ще ми наложите, след като вземете властта ) но няма аз да го дам под наем или да го продам, за наследника ми - незнам.
Много точен анализ. Всички фактори, които си изброил са точно така. В момента цените са на това ниво единствено, защото Ганьо си набива парите в имоти, щото си мисли, че постоянно ще е като в последните 10 години и цените им постоянно ще растат. Да ама като почнат да падат цените масово ще започнат да продават, а и няма да се набиват толкова пари в имоти. Което ще доведе до още по-голям спад. Кризата от 2008г в България дойде с няколко години закъснение. И сега ще е така.
Не само, че голяма част от населението не е финансово грамотно, ами и не разбира почти нищо от това как работи банковото финансиране и лихвите и никога не се е интересувало от това какво става на пазара на труда по време на рецесия, каквато вероятно ще започне скоро в БГ и има шанс да си продължи поне 18 месеца.
Не знам тези взели големи кредити (над 80% LTV) през последните 18 месеца какво точно смятат да правят в пазар с постоянно растящи лихви и растяща безработица.
Анализаторите предвиждат спад на цените на имотите в САЩ от порядъка на 15-20%, в Англия над 20%, заради различната структура на пазара. В БГ сигурно ще е по-близко до 30% в следващите 2 години.
еми тука е така.
или се включвай в безрисковата и доходна инвестиция или прегледай обявите за солун
ако искаш пък си измисли един пентхаус на московска и си живей там
Значи за Солун офертата не беше лоша. Само ако беше на висок етаж с гледка, вече щях да съм на път за оглед.
Току що говорих с Тобо груп по телефона. след 4 седмици ще започне разпродажбата на новия проект в Дружба. Реших да отида първи за имам избор от изложения и разпределения. Цените ще варират между 850 и 1050. (малко скъпичко е, но пък Дружба 2 си е реално широк център)
Този път няма да изпусна влака! Зелено, незелено, риска си заслужава.
Чакай,
Не ме предреждай ,кой първи ти каза за тая фирма ?
А?
Ето четиво за Пачангата ,отвънка идва хлад ,работници няма щото не инвестират в хората и сега не го правят с кърпежи дългосрочно не става ,взимайте хора давайте им пара ,инвестирайте в тях и ги задържайте
Еее, така кажи бре. Сега вече знам защо берджо инвестира в тебе. Браво на него. Добър избор е направил. Само трябва да монтира камери навсякъде където има какво да се отмъкне и е топ.
6 1
SnaGi
преди 18 часаИмах миналата седмица среща с един брокер, който ми потвърди, че шефовете на агенцията им си плащат за медийни изяви между 3-5к. Имам усещането, че уважаваната от мен медия, се превръща в платена платформа и всеки може да си прави неговите внушения. Жалко, че има 'инвеститори' пък и семейства със скромен доход, които се ловят на въдицата. Жалко, че и те скоро ще реват и ще искат държавата да ги спасява, заради неразумно им финансово поведение.
Не е мой ,ако искаш провери
Вервам ти Не е твой бе. Не е. Тва сигур ратко го е писал. (той има вътрешно инфо от маникюристката на жената на медията)
И като липсва персонал какво? Веднага цените на необитаем кофтор за тотален ремонт да скочат с 1000 Евро? Каква е пряката връзка между двете? Нула. Точно щото няма персонал значи че няма хора - съответно няма нужда и от имоти. Ценате на квалифицирания труд ще расте, защото става все по-дефицитен. При имотите е точно обратното - все повече и повече ненужни и празни имоти, все по-ниска цена.
А, и си мери малко езика, с който пишеш тук. Нищо лично, просто човек, ползващ подобни изразни средства, няма как да бъде взет много насериозно.
Ето четиво за Пачангата ,отвънка идва хлад ,работници няма щото не инвестират в хората и сега не го правят с кърпежи дългосрочно не става ,взимайте хора давайте им пара ,инвестирайте в тях и ги задържайте
Добре, кажи тогава достъпна и стабилна, като тухлата, инвестиционна алтернатива в която безрисково да си налеем 10+г. доход?
задаваш ми много труден въпрос предвид на това, че сме след 10+г помпане на всички световни пазари. Даже българският пазар на НИ, които беше умрял до 2014-та вече 9-та година помпа нагоре ... безрисково да влезеш на подобен пазар - не мисля. За акциите важи същото и там рискът е занчително по-голям даже.
Ако въпреки всичко ти се набиват пари в НИ - търси си ливади от тях може да плучиш доста прилична доходност, но не се разпилявай в много землища. Наблизо да има животновъди. Ако нямаш роднини или приятели на село... ще ти е сложно в момента, че колегите не дремят и изкупиха къде що има. До миналата година имаше много сгодни оферти.
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Току що говорих с Тобо груп по телефона. след 4 седмици ще започне разпродажбата на новия проект в Дружба. Реших да отида първи за имам избор от изложения и разпределения. Цените ще варират между 850 и 1050. (малко скъпичко е, но пък Дружба 2 си е реално широк център)
Този път няма да изпусна влака! Зелено, незелено, риска си заслужава.
"„Нашият пазар е в състояние, при което търсенето вече не може да приема по-високи реални цени на жилищата, затова броят на сделките ще започне да намалява, но динамиката все още е по-добра"
========================
Христо Георгиев от iHome Real Estates също не очаква сътресения на жилищния пазар у нас през 2023 г., а за тази година прогнозира, че броят на вписаните сделки ще се доближи до нивото от около 250 хил., достигнато миналата година. „ УЖАС, УЖАС УЖАС!!! Пепел му на уста.та
=========================
Инфлацията в последните две години е повишила себестойността в строителството с 27%, каза Георги Шопов, председател на Управителния съвет на Националната асоциация на строителните предприемачи (НАСП). И добави, че по-основно влияние върху стойността на крайния продукт има повишената цена на терените за жилищно строителство – за две години тя е нараснала с до 50%. „Стойността на терена влияе в зависимост от района от 20% до 80% на стойността на крайния продукт“, който е поскъпнал с между 18% и 28%, отбеляза Шопов.
Амааа... КАК ТАКА?!!! Защо няма да има сътресения?! Амиии... ние чакащите, до КОГА ще кютаме на перона?
Ние искаме високи доходи, но имотите да са с достъпност по 10м2 с една заплата (на касиерка) Даже по-добре както казват гастарбайтерите с една заплата = един апартамент.
====2029====2039=====
Писна ми да се свирам в тази малка стая, мекичките ми втръснаха, искам собствено жилище! Под наем не е лошо, ама като се пенсионирам? Дали ще ми е висока пенсията та да си плащам наема?
Тоя коментар отдолу прочете ли
6 1
SnaGi
преди 18 часаИмах миналата седмица среща с един брокер, който ми потвърди, че шефовете на агенцията им си плащат за медийни изяви между 3-5к. Имам усещането, че уважаваната от мен медия, се превръща в платена платформа и всеки може да си прави неговите внушения. Жалко, че има 'инвеститори' пък и семейства със скромен доход, които се ловят на въдицата. Жалко, че и те скоро ще реват и ще искат държавата да ги спасява, заради неразумно им финансово поведение.
Коментар