IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от GG-BG Разгледай мнение
    Не съм чел дали е коментирано в темата, но на какво мнение сте: Ако приемем еврото от 2024 г., ще се отрази ли върху стойността на активите /в случая НИ/ при равни други условия?
    При приемане на еврото моментално всички кредити ще получат директно увеличение и то голямо ,защото ще изчезнат всичките алабализми и индекси от банките в момента ,ОЛП няма вече да го определя БНБ,а през ЕЦБ директно ще си бъде факт.Дългосрочно цените ще нараснат ,заради перспективите за по ниски лихви,НО в момента ситуацията в цял свят е за по скъп кредит,лихвите нямат таван поне за момента ,така че цените ще се определят така както се определят във всяка страна от Еврозоната .
    Същия сценарии какъвто разиграваха преди 2008 година ,че влизайки в ЕС ,ще има още и още вдигане ,не се случи,България пое всички негативи на финансовата криза тогава.

Коментар

• Не съм чел дали е коментирано в темата, но на какво мнение сте: Ако приемем еврото от 2024 г., ще се отрази ли върху стойността на активите /в случая НИ/ при равни други условия?

Коментар

• Първоначално изпратено от corner Разгледай мнение

И аз за това си мисля , че първо трябва да се смени парадигмата и се достигне устойчиво потъване , като същевременно активите се възприемат като нежелани и отровни . Докато кешът стане силен и се утвърди ще минат поне 5-6 години . Но тогава купуването на имот ще си е пълна лудост , дори на половин цена , защото ще се ходи към зануляване .
        В какъв смисъл зануляване - кеша или имотите? Expand

Коментар

• Тук имаме вече ДЕФЛАЦИЯ както 2020 -
          CNY PPI (YoY) (Oct) -1.3% -1.5% 0.9%

Коментар

• Първоначално изпратено от Bad_Bear Разгледай мнение

Как да продадеш нещо, като не го знаеш дали на следващия ден няма пак да се гласува QE, както след ковида.
            И аз за това си мисля , че първо трябва да се смени парадигмата и се достигне устойчиво потъване , като същевременно активите се възприемат като нежелани и отровни . Докато кешът стане силен и се утвърди ще минат поне 5-6 години . Но тогава купуването на имот ще си е пълна лудост , дори на половин цена , защото ще се ходи към зануляване .

Коментар

Ти гледай утре аукциона за 10г. USA облигации, ако се провали какъв цирк ще настане. Откога ги чакам тея мушмороци да им лъснат голите з....и. Така съм им набрал, че съсипаха икономиката на ЕС с техните схемички. А Ханс само слуша и изпълнява.

И противно на очакванията за крах на имотЯта, ако у нас няма много набълбукани, не очаквам големи спадове. Как да продадеш нещо, като не го знаеш дали на следващия ден няма пак да се гласува QE, както след ковида.
              QE имаш за 10 години напред,сега ще събират ,вечно раздаване няма..

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

Всички се овълчиха, по всичко личи, че нашите банкстери също са приготвили балтията на ипотекарите.
                Ти гледай утре аукциона за 10г. USA облигации, ако се провали какъв цирк ще настане. Откога ги чакам тея мушмороци да им лъснат голите з....и. Така съм им набрал, че съсипаха икономиката на ЕС с техните схемички. А Ханс само слуша и изпълнява.

И противно на очакванията за крах на имотЯта, ако у нас няма много набълбукани, не очаквам големи спадове. Как да продадеш нещо, като не го знаеш дали на следващия ден няма пак да се гласува QE, както след ковида.

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

как скочиха толкова много
                  четник, кои от 10-те са ти в таргета?

за накарвъка
                  шубе, ти зелено не гледай
                  ти сърце за готово епк нямаш, какво зелено??
                  сЕди дома, грей се, прЪди, смей се
                  Аз в момента съм на пауза- поне една година няма да купувам нищо ново, чакам да видя как ще се развият нещата, догодина евентуално някое паркомясто ако има промоции мога да взема. Иначе един колега се включи преди 2 месеца без още даже дупка да има( преди седмица почнаха да копаят) в Люлин 3 втора линия навътре от Царица Йоана на 1000 евра фалшив квадрат въпреки съветите ми да изчака, но строителя му бил познат, ега му завършат блока, че зеленото е доста рисково в момента

Коментар

Виж к'ва хубава рисунка изкара. Ако не видим фалити на топ компании от Сп-то, па на. И то щото прекалено много свикнаха на привлечен външен капитал...да надуват балони.
                    Всички се овълчиха, по всичко личи, че нашите банкстери също са приготвили балтията на ипотекарите.

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

Казвам какви са цените ,на фона на уж скъпи материали,заплати и ала бала ,Тобо щом може да строи на тия цени,за какво говорим ?
                      От 2021 насам това дето се наду е някаква извращение ,сега банките ще изкопаят и под него ,след като поскъпнат заемите и се свие парата
                      Ето ти маломерен панеляк в Люлин 9 който не е до метрото за тотален ремонт, реални квадрати 42 + балкон който не е лоджия и не влиза в квадратурата. Смятай колко е квадрата, а тези до метрото са по- скъпи. Като размери панеляка е малко по- голям от ново строителство което се води близо 70 квадрата лично съм ги мерил с рулетка.
                      https://m.imot.bg/details/1a166783170559323

Коментар

Казвам какви са цените ,на фона на уж скъпи материали,заплати и ала бала ,Тобо щом може да строи на тия цени,за какво говорим ?
                        От 2021 насам това дето се наду е някаква извращение ,сега банките ще изкопаят и под него ,след като поскъпнат заемите и се свие парата
                        Ем наду се балон, продавай. И пази кеша да купиш след година-две. Пак спиш

Коментар

Ще, ще, ще 5г. ЩЕ, хахахаха,а някой ще чукне 41 лазарника съвсем скоро

Коментар

• Първоначално изпратено от mitko2848 Разгледай мнение

Кавръче, реалния квадрат в Люлин 9 е над 1500 евра
                            как скочиха толкова много
                            четник, кои от 10-те са ти в таргета?

за накарвъка
                            шубе, ти зелено не гледай
                            ти сърце за готово епк нямаш, какво зелено??
                            сЕди дома, грей се, прЪди, смей се
                            Last edited by ratten; 09.11.2022, 00:10.
                            препоръка е

Коментар

• Забелязвам, че брокерите са се активизирали да качват средната цена на ту'лата в имот.бг, но и това няма да ги спаси от наближавата буря.

Време някои хора да почнат да се оглеждат за работа в селкостопанските кооперации и областните населени места. И без това има дефицит на кадри

Коментар

• https://www.dnes.bg/stranata/2022/11...igranti.549787

Повече се махат от България отколкото се завръщат ..

Проваляме се в интегрирането на завръщащите се от чужбина емигранти

Коментар

Working...
                                X