Първоначално изпратено от nkavrakov1982
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеХехехе...
При 6% лихва, инфлацията няма да остане двуцифрена, Митенце!
Няма как да промениш 1 параметър в уравнението, а останалите да си останат както са!
Липсва ми Фрости... мярнах два от старите бисери? Старо, но златно...
Last edited by mitko2848; 02.10.2022, 21:14.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеЗащо?
Какво се е променило?
Лихвите по депозити са почти нулеви (кредитите са вързани към тях - затова според Тошето ще пораснат най-много с 0.5% - даже ето - вече скочиха, край, повече няма!), инфлацията - двуцифрена, икономиката бумти, няма персонал, изобщо перспективите пред нас са отлични... не разбирам?
Ако не вярваш - питай който искаш политик. Ще ти каже почти същото!
П.С въпросът е, кога Фед пак ще обърне "палачинката"?
Last edited by better; 02.10.2022, 21:03.
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнениеЕее Юлка, тва дет си го цитирал съм го казал, когато бяха "други времена". Тез времена отдавна отминаха.
Какво се е променило?
Лихвите по депозити са почти нулеви (кредитите са вързани към тях - затова според Тошето ще пораснат най-много с 0.5% - даже ето - вече скочиха, край, повече няма!), инфлацията - двуцифрена, икономиката бумти, няма персонал, изобщо перспективите пред нас са отлични... не разбирам?
Ако не вярваш - питай който искаш политик. Ще ти каже почти същото!
Коментар
-
Първоначално изпратено от troika Разгледай мнение
По-скоро става 3000 лв.
2000лв, трябва да е около 370000 главница, 20 год, 2,6% гпр, анюитетни вноски. Което си е БАЯ кредит. ГПР на 5% ще увеличи вноската на 2500. 7% е около 2700. Та дори и при тези ипотечни камикадзета не е толкова драстично.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Няма как да промениш 1 параметър в уравнението, а останалите да си останат както са!
Last edited by better; 02.10.2022, 20:37.
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
Даже и повече, но само лятото, a таксата подръжка е целогодишна.
Коментар
-
Коментар
-
Ето на Св Константин. 400 евро с паркомясто, като махнеш 100 евра за подръжка, остават 300 евра и пак няма никой. 99% от имотите стоят празни извън лятото.
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...rqm&f1=1&fe7=1
Коментар
-
Първоначално изпратено от troika Разгледай мнениеЕто, за това става дума, вдигнали са надбавката а не СЛП, която е около 0%. Всъщност, те могат да си вдигат колкото искат надбавката, ако е 2,5% + СЛП 0,05% днес може и да решат да е 6% и СЛП 0,1%, какво ще им попречи?
p.s.
Аз неслучайно избягвам български банки!
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от mitko2848 Разгледай мнениеА мантрата ми за безплатните пари си е още в сила- дори 6 процента да направят ипотеките при официална инфлация 15, а според мен повече процента пак са си безплатни пари.
Коментар
-
Първоначално изпратено от vikhunter Разгледай мнение
На св Константин и Елевна двустаен с паркомясто, добър 400 евра. Не се занимавам с имоти, но чувам оттук-оттам.Last edited by better; 02.10.2022, 20:26.
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
Сигурно 5 пъти писах за това пак ще повторя. Този ап е на мой близък, който го купи и живя в него няколко год. Обзаведе го много добре - като за него си. После се премести в чужбина и ми остави ключовете да го отдам, тва преди 3-4 год. Отдадох го за 650 лв. Тази год си дойде и реши да вдига наема на 750, но квартиранта отказа и предложи 700 лв. и моя приятел се съгласи. Тва е, 130 кв близо до централна част, с подземно парк място в цената+мазе. Отделно до макдрайва едни мознати държат 2 стаен в 10 год кооперация за 400 лв. направи си сметка за кви смешни наеми иде реч.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mitko2848 Разгледай мнение
Кавръче, ще пострада този който не си е направил сметката- аз примерно в момента не давам 1 стотинка за ипотеките, даже има лек кешфлоул. Ако вдигнат значително лихвите ще давам някаква малка част от дохода си за доплащане за година- две- три докато се обърне процеса с лихвите. А мантрата ми за безплатните пари си е още в сила- дори 6 процента да направят ипотеките при официална инфлация 15, а според мен повече процента пак са си безплатни пари
въпросът е - да си я направил с предвиждане на кофти лихви.
доста време лихвите в България бяха прекрасни на фона на предхоцните цикли и много хора се възползваха от това. Тези, които си направиха сметката бързо и навреме са в доста по-изгодна позиция от тези, които се влючиха в партито в заключителната му фаза.
размер на дълга, доходи от други дейности (не от наемите), резерви, ликвидни активи и тн - много са факторите, които определят дали си си направил сметката добреLast edited by bertram; 02.10.2022, 21:24.това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
Коментар