IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

Сега ще видиш съборетините по колко пара ще са.
    И какво по-точно да гледам, такива цени нямаше даже и през 2017-та.

И как така пишман-повишителите ежечасно дрънкате глупости за вечен ъп на тухлите, пък все излиза, че сте купили на някакви спихнали цени.
    Ако наистина си купил на тези подпазарни цени, на които се хвалиш, излиза че всичките ти стари постове и дрънканици за вечеч ъп са лъжи и глупости, и ти не си никакъв повишител, а си от нашето отборче на понижителите...

Понижител такъв!
    ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

Коментар

• Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение

Ти що се обаждаш без да те питат?! Въпросът ми е колко имота си купихте, а не колко полу-разпаднали се съборетини си купихте.
      Сега ще видиш съборетините по колко пара ще са. Свет ще ти се вие. Разбираш много ама пред клавиатурата.
      Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

Два бре Фрости, два. 63К и 88К евра. Сборът им е ясен.
        Ти що се обаждаш без да те питат?! Въпросът ми е колко имота си купихте, а не колко полу-разпаднали се съборетини си купихте.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

Това на зелено в Плевен ли?
          Да ге!
          Не на зелено. Жилище което първо взех под наем за майка ми, да ми е под ръка, няколко месеца плащах по 380 лв, но е повече от приличен и става за живеене. С парно и топла вода в спокоен квартал със зеленина и голямо отстояние между сградите, нещо като Хиподрума в частта Урвич - Нишава. Реших и купих един ново строителство на много добро място за наем, но и за живеене е перфектен, с две големи спални и работен кабинет плюс хола с трапезарията, баня и тоалетна отделно. На акт 14 е. И тъкмо финализирах сделката и хазайчето реши да си продава апарта. Ще купувал в София. Дано успее да купи. Отнесох и него.
          Last edited by bulgarian lev; 03.10.2022, 01:28.

Коментар

Два бре Фрости, два. 63К и 88К евра. Сборът им е ясен. И паркомясто още не съм платил, ще го платя на актуването.
            Това на зелено в Плевен ли?
            Да ге!
            това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

Омръзна ми да чета все едни и същи глупости на повишители.

Един въпрос към повишители драскащи в темата- щом вярвате във вечния ъп на тухлите и цимента, кажете колко имота си купихте през последната 1 година.

--------------

Според мен в сегашния момент вдигането на лихвите по кредитите едва ли е най-важния проблем на имотния пазар.
              След като американските ни парнньори от нато взривиха газопроводите на тъпите германци, пред онези с имотите продстоят далеч по-големи проблеми, терзания и страхове... в близките години обстановката в целият регион в Европа предстои да стане крайно нестабилна и непредвидима...

--------------

При положение, че скапаното евро всеки ден се срива и обезценява с ударни евро-?ейски темпове, не виждам нищо изнедаващо, че банките започват да вдигат все повече лихвите по кредитите.
              Инфлацията изяжда също и приходите на банките, ако те не си вдигнат лихвите по ипотеките, на практика няма да спечелят нищо от кредита, защото примерно след 1 година 1 кора яйца може да струва 1000 евро и месечните им плащания, които вземат от ипотекарите се обезценяват...

Два бре Фрости, два. 63К и 88К евра. Сборът им е ясен. И паркомясто още не съм платил, ще го платя на актуването.

Коментар

Един въпрос към повишители драскащи в темата- щом вярвате във вечния ъп на тухлите и цимента, кажете колко имота си купихте през последната 1 година.

--------------

Според мен в сегашния момент вдигането на лихвите по кредитите едва ли е най-важния проблем на имотния пазар.
                След като американските ни парнньори от нато взривиха газопроводите на тъпите германци, пред онези с имотите продстоят далеч по-големи проблеми, терзания и страхове... в близките години обстановката в целият регион в Европа предстои да стане крайно нестабилна и непредвидима...

--------------

При положение, че скапаното евро всеки ден се срива и обезценява с ударни евро-?ейски темпове, не виждам нищо изнедаващо, че банките започват да вдигат все повече лихвите по кредитите.
                Инфлацията изяжда също и приходите на банките, ако те не си вдигнат лихвите по ипотеките, на практика няма да спечелят нищо от кредита, защото примерно след 1 година 1 кора яйца може да струва 1000 евро и месечните им плащания, които вземат от ипотекарите се обезценяват...

Като вдигнат лихвите от ЕЦБ няма ли да се нормализират нещата.

Коментар

• Първоначално изпратено от Chio Разгледай мнение

ОК, по-близо е до 3000 лв. В този ред на мисли, периодът може да е 30 год, ако е 15 може да се договори на 30, параметри всякакви... Не съм целял да е заядливо.
                  Не е, всичко е ОК, да обобщя, при 2,5% - вноска 2000лв., при 6% отива на 2700лв. Не виждам голям проблем за ипотекарите, който е могъл да внася 2000лв. при тази инфлация и вдигане на доходите 2700лв. също ще е поносимо.

Коментар

• Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнение
                    Хехехе...
                    При 6% лихва, инфлацията няма да остане двуцифрена, Митенце!
                    Няма как да промениш 1 параметър в уравнението, а останалите да си останат както са!
                    Липсва ми Фрости... мярнах два от старите бисери? Старо, но златно...

--------------

--------------

Last edited by X_Y; 02.10.2022, 22:01.

Коментар

• Първоначално изпратено от troika Разгледай мнение

Така е, всичко зависи от параметрите, които вкараш. Закръглих на 3000, в лош вариант, в добър от 2000 отива на 2700лв, но не е 4000лв/месец.
                      ОК, по-близо е до 3000 лв. В този ред на мисли, периодът може да е 30 год, ако е 15 може да се договори на 30, параметри всякакви... Не съм целял да е заядливо.

Коментар

• Първоначално изпратено от Chio Разгледай мнение

Ама как ги мятате тези суми с по 1000лв. +/-. Малко по-сериозно:

2000лв, трябва да е около 370000 главница, 20 год, 2,6% гпр, анюитетни вноски. Което си е БАЯ кредит. ГПР на 5% ще увеличи вноската на 2500. 7% е около 2700. Та дори и при тези ипотечни камикадзета не е толкова драстично.
                        Така е, всичко зависи от параметрите, които вкараш. Закръглих на 3000, в лош вариант, в добър от 2000 отива на 2700лв, но не е 4000лв/месец.

Коментар

• Ако Митко (този с топките и ипотеките) си е направил добре сметката и е взел имоти в началото на яху-то мога да кажа, че е рано да го отписвате.
                          Печатницата беше голяма и имоти взети на 1000 и малко евра квадрата, които се дават активно под наем - няма да го бутнат.
                          По-скоро ще пострадат разни нинджи с потребителски, ипотеки на жилището , че да купят 2 на зелено, които не им носят доход, но ще го играят за капиталова и препродажба и други фенове на киосаки, но в пресиелния му вариант.

кризи е имало и ще има и съм много далеч от мисълта, че една криза ще отнесе всички... отнася зрелите круши.
                          това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
                            Тва нещо преди 4 месеца ли съм го казал?
                            Last edited by Julius_BG; 02.10.2022, 21:37.

Коментар

better - т.е. ако преди 4 мес. лихвите в Бг бяха чукнали 8-9% нямаше да има проблем, но сега ще има?
                              Хех, ок.

mitko - рецесията са две последователни тримесечия, а не 2 месеца
                              Инфлацията може и да е 9%, ама жилищата вече счупиха графиката:
                              https://tradingeconomics.com/united-...me-price-index
                              (316.28 points in July from 318.63 points in June of 2022)
                              Тва нещо преди 4 месеца ли съм го казал?

Коментар

better - т.е. ако преди 4 мес. лихвите в Бг бяха чукнали 8-9% нямаше да има проблем, но сега ще има?
                                Хех, ок.

mitko - рецесията са две последователни тримесечия, а не 2 месеца
                                Инфлацията може и да е 9%, ама жилищата вече счупиха графиката:
                                https://tradingeconomics.com/united-...me-price-index
                                (316.28 points in July from 318.63 points in June of 2022)
                                Моя грешка при писането, така е имам предвид 2 поредни тримесечия, а и в случая говорим за " безплатните пари" не за цената на жилищата
                                Last edited by mitko2848; 02.10.2022, 21:17.

Коментар

Working...
                                X