IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Панелките поведоха хорото при 37 200 оферти общо -

https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...nk=8ne3ex&f1=3

https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...nk=8ne3ex&f1=2

https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...nk=8ne3ex&f1=8
    Last edited by unimog; 21.11.2022, 19:10.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

браво
      за средно 14 хм... трябва доста да си завишил наемите (ако не си купувал на тъмно зелено - фаза идеен чертеж)

а иначе ако не сгънат цените вземи изхарчи кеша на готини места белким излъжеш булката за 1-2 дечица...няма да са грешно изхарчени пари.
      Не съм рисков играч и на зелено никога не съм купувал.

Глезя жената постоянно. Водя я из целия свят. Винаги и взимам най-скъпият телефон и т.н. Има точка на насищане след която не можеш повече да плюскаш. Ако не вярваш пробвай след голям рибай стек да изядеш втори. Кеша си се трупа и лошото е, че не го гарантират целия.

Коментар

• Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение

Ти не трябва да дишаш вътре, когато има обзавеждане от "Виденов". Всичко пада от течението. Освен, че е 16 мм., ПДЧ-то е слепено на едри парчета и това го прави още по-крехко. Обаче пък лесно се изнася. Трябва ти само лопата. За наематели е добро. С два наема го избиваш.
        +1

Коментар

• Първоначално изпратено от ceco666 Разгледай мнение

Ами аз съм на 14 средно за 3 купени през 17, 19 и 22. Но и ти вероятно си прав за 16-та, защото явно гледаш в "хубав квартал". Аз гледам само Р/Е + перспектива за района. Няма да живея в тези все пак. Иначе нямаше и аз като колегата да слагам Виденов. ПДЧ-то им е китайско и е тънко - само 16 мм. Огъва се при допир.
          браво
          за средно 14 хм... трябва доста да си завишил наемите (ако не си купувал на тъмно зелено - фаза идеен чертеж)

а иначе ако не сгънат цените вземи изхарчи кеша на готини места белким излъжеш булката за 1-2 дечица...няма да са грешно изхарчени пари.

това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

Ами аз съм на 14 средно за 3 купени през 17, 19 и 22. Но и ти вероятно си прав за 16-та, защото явно гледаш в "хубав квартал". Аз гледам само Р/Е + перспектива за района. Няма да живея в тези все пак. Иначе нямаше и аз като колегата да слагам Виденов. ПДЧ-то им е китайско и е тънко - само 16 мм. Огъва се при допир.
            Ти не трябва да дишаш вътре, когато има обзавеждане от "Виденов". Всичко пада от течението. Освен, че е 16 мм., ПДЧ-то е слепено на едри парчета и това го прави още по-крехко. Обаче пък лесно се изнася. Трябва ти само лопата. За наематели е добро. С два наема го избиваш.

Коментар

имаме сходни виждания за добрите нива за вход (12-15)

подобно ниво с хубав апартамент в хубав софийски квартал можеше да се хване до 2016-та ... дето ме ядат тук, че съм бил черноглед и отказвам хората...
              разни панелки, дупки и тн не коментирам, защото е добре да има и стойност във времето имота.

за подобно ниво особено на пазар пълен с неможещи да смятат фенове на тухлата.... ще ни трябва много сериозно отрезвяване и много мъка на кредитния пазар, който са момента пее песента балона се надува хванати всички банки за ръце

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
                Настроенията на Wall Street обаче остават помрачени, след като в четвъртък председателят на Фед за Сейнт Луис Джеймс Булард каза, че „основната лихва все още не е в зона, която може да се смята за достатъчно ограничителна“. Той предположи, че подходящата зона за основната лихва може да бъде в диапазона 5% до 7%, което е над пазарните очаквания.
                Скоро признаха, че за постигане на лелеяните 2% инфлация са необходими минимум10% лихва. А нагоре таван няма, както дойде. На радиаторите на германците ще има етикети - От Русия, с любов! Сега ще дадат 100 млрд.Е за оръжия, за да могат да се стоплят. Сигурно плануват нещо.

Коментар

• Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение

И аз чакам на гюмето, но проблем остават строителните услуги. За едни станадартни 70-80 квадрата ти трябват 50 000Е, ако изръшкаш всичко и накрая купиш мебели "Виденов". А обикновено все това се налага, ако си наемодател, знаеш това. Освен самосвал за тухли ще трябва закупиш и ведомствен транспорт за майстори.
                  За майстори се чака 9 месеца, за това последните 2 ги взех напълно обзаведени, заедно с наематели. По скъпо е така привидно, но 9 месеца загуби от наем си е пачка. Последно ремонтирах 2017, но тогава чакането беше поносимо.

Коментар

• Настроенията на Wall Street обаче остават помрачени, след като в четвъртък председателят на Фед за Сейнт Луис Джеймс Булард каза, че „основната лихва все още не е в зона, която може да се смята за достатъчно ограничителна“. Той предположи, че подходящата зона за основната лихва може да бъде в диапазона 5% до 7%, което е над пазарните очаквания.

Коментар

Р/Е 15 ми е тавана.
                      имаме сходни виждания за добрите нива за вход (12-15)

подобно ниво с хубав апартамент в хубав софийски квартал можеше да се хване до 2016-та ... дето ме ядат тук, че съм бил черноглед и отказвам хората...
                      разни панелки, дупки и тн не коментирам, защото е добре да има и стойност във времето имота.

за подобно ниво особено на пазар пълен с неможещи да смятат фенове на тухлата.... ще ни трябва много сериозно отрезвяване и много мъка на кредитния пазар, който кредитен пазар за момента пее песента балона се надува хванати всички кредитополучатели и банки за ръце
                      Last edited by bertram; 21.11.2022, 18:37.

Коментар

Еми хайде де. Нощем докато спя, чувам как инфлацията ми подяжда спестяванията. Будя се потен и проверявам цените на имотите, но те все нагоре и нагоре. Айде малко да се смъкнат, че и бат цецко да натовари самосвала с тухли. Ако ли не, поне наемите да се качат още малко и пак ще товаря.
                        И аз чакам на гюмето, но проблем остават строителните услуги. За едни станадартни 70-80 квадрата ти трябват 50 000Е, ако изръшкаш всичко и накрая купиш мебели "Виденов". А обикновено все това се налага, ако си наемодател, знаеш това. Освен самосвал за тухли ще трябва закупиш и ведомствен транспорт за майстори.

Коментар

Колко си склонен да дадеш за двустайка в приличен квартал? Не визирам разни малки лукс зони като докторската или около козяк.
                          Р/Е 15 ми е тавана.

Коментар

Еми хайде де. Нощем докато спя, чувам как инфлацията ми подяжда спестяванията. Будя се потен и проверявам цените на имотите, но те все нагоре и нагоре. Айде малко да се смъкнат, че и бат цецко да натовари самосвала с тухли. Ако ли не, поне наемите да се качат още малко и пак ще товаря.
                            Колко си склонен да дадеш за двустайка в приличен квартал? Не визирам разни малки лукс зони като докторската или около козяк.

Коментар

Ами ще почакаш малко, това да не са капиталовите пазари да пада за 1 ден с 50%. Тук нещата стават бавно, както нагоре, така и надолу.

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

@ceco666 Кога?
                                Цените падат като за световно. Трябваше да ги вържем с головете средно на мач на световното цените на панелките или 5% надолу при 5 вкарани гола средно само след първите два мача. 5% при преминаване в следваща фаза, на финала 10%. Горе-долу такива корекции има в примерите долу, макар и без световно.
                                Last edited by unimog; 21.11.2022, 18:13.

Коментар

X