Първоначално изпратено от nkavrakov1982
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Това дето си ми го написал си го разпечати или си го запази и пак ще го коментираме след година ...
Преди месец тука написах който има кредити да се подготви за едни минимум 6 месеца буфери или скоростно да ги разкарва ,и изплаща..Вие още стоите и зяпате мухите...повече нищо няма да кажа но от тук нататък изненадите ще са за Вас..препоръка е
Коментар
-
Първоначално изпратено от mitko2848 Разгледай мнениеЕто пример за " ново строителство" - има и качествено, но има и като това в което не е сигурно дали няма да ти падне стената върху главата
https://m.facebook.com/story.php?sto...00001135021514
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
изгорял е кеша на накарвъка да речем, защото за друг, дето стиска от 10 години не се сещам
не го е инвестирал в нищо и сега покупателната му способност е на 40% примерно
Преди месец тука написах който има кредити да се подготви за едни минимум 6 месеца буфери или скоростно да ги разкарва ,и изплаща..Вие още стоите и зяпате мухите...повече нищо няма да кажа но от тук нататък изненадите ще са за Вас..
Коментар
-
Първоначално изпратено от БОНВИВАН1 Разгледай мнениеКойто има интерес може да види как върви увеличаването на нормите за сеизмична устойчивост след 1987, след 2012, а вече и със стандарт еврокод. Така, че разбирам перонците и гастарите, които нямат пари, но плюят новото:-( Не разбирам обаче, малоумието да инвестираш в панел, който е на края на живота си. Банките скоро ще спрат това малоумие.
Панелите искат поддръжка ,нали виждаш какво става в Украйна ,сега там се тестват панелки,бомбандират ги и си седят ,само някоя дупка цъфне в срвдата на блока и до там.Новото в България е шит ,защото се строи на места където не трябва ,знаеш ли че по София е пълно с места на които не трябва да се строи и в миналото не се е спряло заради подпочвени води и други проблеми,например Лагера ,там дето беше оставено нарочно празно сега настроиха нови кооперации на неподходяща почва.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение
Панелките са най-гениялното откритие на човечеството. Имаше репортажи от Русия как газов взрив е направил дупка по средата на блок с поне 8 избити апартаменти и се виждаше синьото небе зад блока през дупката.
Моят опит: 2010г. правих ремонт на единствения ми имот от този тип. Комин с наглед рехава арматура, тръгнах да го къртя с боен 10кг. мов чук. Не помръдна, не, че удрях слабо, вдигал съм 130 от лежанка. След това дойде един познат с невероятен "булдозер"-къртач 6-ица. Комина го кърти два дни и веднъж през зъби каза: " Бе аз си знам, че трябва да избягвам тези панеляци правени на пара, ама нали да помогна на приятел". Напрао му се е*а мамата.
Това е равносилно на престъпление, защото в панела всичко е носещо и тия къртения и вибрации носят огромни вреди на самата конструкция.
Тоя дето е бил в основата на панелното строителство в България е слатинец,преди няколко години си говорих с него, и дъщеря му живее в панел,човека каза дори някоя връзка да се компрометира самите панели са като лего и се държат един друг НО да къртиш в панел...ти верно акъл нямаш за пет пари и то комина да изкъртиш..нямам думи...
- 6 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от mitko2848 Разгледай мнениеЕто пример за " ново строителство" - има и качествено, но има и като това в което не е сигурно дали няма да ти падне стената върху главата
Коментар
-
Ето пример за " ново строителство" - има и качествено, но има и като това в което не е сигурно дали няма да ти падне стената върху главата
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Стандарт, но в БГ. Това звучи като неподкупен катаджия малко. Всичко е въпрос на доверие, а доверие към БГ строител-печалбар няма как да има човек.
Купувайки жилище в сграда на 50 години ти купуваш нещо, доказало се във времето. Купувайки нов боклук със скрити кривини от разни налепени пластмаси по фасадата - ами ще трябва да почака 50 години и ако е здраво, може да купиш и там. Дотогава да си живее строителят в него.
Никой не харесва въпросните панелни блокове - грозни, проблемни, пренаселени. Но ако нямат избор, защо да не ги ползват? И защо не ги превърнат в това (не мога да потвърдя дали не е само на идеен проект):
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Chio Разгледай мнение
Има ли съборени панелки досега? Санирани, рехабилитирани - да, но съборени?
Моят опит: 2010г. правих ремонт на единствения ми имот от този тип. Комин с наглед рехава арматура, тръгнах да го къртя с боен 10кг. мов чук. Не помръдна, не, че удрях слабо, вдигал съм 130 от лежанка. След това дойде един познат с невероятен "булдозер"-къртач 6-ица. Комина го кърти два дни и веднъж през зъби каза: " Бе аз си знам, че трябва да избягвам тези панеляци правени на пара, ама нали да помогна на приятел". Напрао му се е*а мамата.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от БОНВИВАН1 Разгледай мнениеКойто има интерес може да види как върви увеличаването на нормите за сеизмична устойчивост след 1987, след 2012, а вече и със стандарт еврокод. Така, че разбирам перонците и гастарите, които нямат пари, но плюят новото:-( Не разбирам обаче, малоумието да инвестираш в панел, който е на края на живота си. Банките скоро ще спрат това малоумие.
Купувайки жилище в сграда на 50 години ти купуваш нещо, доказало се във времето. Купувайки нов боклук със скрити кривини от разни налепени пластмаси по фасадата - ами ще трябва да почака 50 години и ако е здраво, може да купиш и там. Дотогава да си живее строителят в него.
- 1 like
Коментар
-
Не се съмняваме в новите стандарти. Съмняваме се в изпълнението им.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
знам я, тя е част от тогавашните панелени жилища, раздавани по служебен път на плебеите в римския люлинLulium Serdica !
Adhibenda est in iocando moderatio!
Коментар
-
Който има интерес може да види как върви увеличаването на нормите за сеизмична устойчивост след 1987, след 2012, а вече и със стандарт еврокод. Така, че разбирам перонците и гастарите, които нямат пари, но плюят новото:-( Не разбирам обаче, малоумието да инвестираш в панел, който е на края на живота си. Банките скоро ще спрат това малоумие.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Chio Разгледай мнение
Защо крайни мнения? Ясно е, че собственото жилище трябва да е приоритет за всеки с глава на раменете. Как ще стане всеки решава сам.
Съмненията са за модела бай-ту-лет. Много сте желаещите, малко са наемателите. Честа гледка е да светят прозорци през един.
#докога-така?
Съвсем друга тема са тези с по няколко празни имота, които купуват за да се "пазят от инфлацията" и защото "имотите нали поскъпват вечно", а и "аз не продавам никога, така че спадовете не ме интересуват".
Такива случаи имаме доста и в този форум - те са най-безнадеждните.
Коментар
Коментар