IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Българинът сви харчовете, спад на продажбата на храна с 6.4%

https://www.flagman.bg/article/284169

За година храните у нас са поскъпнали с близо 52%

https://www.mediapool.bg/za-godina-h...ews343637.html
    Last edited by unimog; 10.01.2023, 16:34.

Коментар

• Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение
      Получих съобщение от банката ми. С трепет очаквах, че касае увеличение на добрата ми лихва, според Бертрам! Слава Богу, касае друго. Лихвата ми остава добра. Поздрави на Бертрам и Кавръка!
      Байло,
      без да се обиждаш, но и с висока и с ниска лихва не си фактор в смисъл, че с един мижав потребителски все ще се оправиш.
      Има една категория лъвчета на по 30г, които взимат много смело ипотеки с 80-90% покритие на стойността на НИ, които купуват и купуват по няколко.
      Възможно е те да имат проблем ако лихвите по ипотечното скочат над 4-5%

Доста хора се правят на 'ранния' Киосаки, но българският пазар е значително по-различен от американския и тепърва ще го разбират.

това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• https://money.bg/economics/it-pazara...orat-e-da.html

Айде и ИТ специалистите по пързалката

ІТ пaзapът ce e нacитил cъc cпeциaлиcти? Πo вcичĸo личи, чe oтгoвopът e "дa"

Haй-знaчитeлeн e cпaдът нa oбявитe в тexнoлoгичния ceĸтop, пoĸaзвa пocлeднoтo пpoyчвaнe нa НR ĸoмпaниятa и ĸapиepeн caйт Јоbtіgеr. Cпopeд, ĸoeтo нa гoдишнa бaзa пpeз дeĸeмвpи бpoят нa пpeдлoжeниятa зa paбoтa в ІТ индycтpиятa ce cвивa c цeли 27 нa cтo или c 1580 oбяви.

Коментар

• Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение

Голяма работа, че притежават мини.

И аз съм живял в един блок с Нешка Робева, Ружа Делчева, Джуни Александрова, Ал. Фол, Стоян Каролев и др. цели 12 г, а моите хора 23 г.

Кой каквото има, си е негово.

Тия дето ги избори са палячовци ,говоря ти за съвсем други неща .

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

Навремето някой беше писал ,за да падне пазара е нужно около 12 месеца да е в права линия ,нещо като правата черта на апарата на лежащия на болнично легло .
            Има и друго ,поне на мен ми прави впечатление че от няколко месеца /тук включвам и активния сезон преди празниците и част от Декември/,никакви реклами нямаше за ипотеки ,докато въпреки горещия пазар ,да кажем до тертото тримесечие на 2022 година чат пат изникваше по някоя такава реклама ,после изчезна всичко
            Голяма работа, че притежават мини.

Кой каквото има, си е негово.

Last edited by Evgo; 10.01.2023, 13:21.

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
              накавръков, като цяло те смятам за доста банална латерна,
              но бих искал да насърча постоянството ти и с бъртрам да продължите дори още по-активно да сваляте цени, вдигате лихви
              и да викате големото мяу.
              Ратко,

В момента ние сме на резервната скамейка .
              Тези дето искат да свалят цени и да ти сложат чатала на врата да не харчиш и да не взимаш кредити ,са и тези дето те извъртяха да продадеш маломерката 2020 година .
              Те са и същите които ни подлъгаха относно очаквания сценарии по времето на Ковид .
              Както виждаш малко или много всички хора се въртят на техния шиш.
              Мисля ,каквото имаш ,не към мен или друг ,има мейли пиши на който трябва ,лично аз пускам само факти ,дори и вече се оттеглих след последната си прогноза за миналата година .
              Прогнози не правя и не желая да правя повече .

Коментар

• накавръков, като цяло те смятам за доста банална латерна,
                но бих искал да насърча постоянството ти и с бъртрам да продължите дори още по-активно да сваляте цени, вдигате лихви
                и да викате големото мяу.
                препоръка е

Коментар

• Прогнозите за поскъпването на кредите отиват само в една посока .
                  Все по нагоре ,за България колкото повече държаха и задържат процеса ,толкова повече той ще се пренесе бързо и рязко ,мисля че за съжаление както и да го гледаме ,друг изход няма .
                  Европейската банка започна да вдига лихвите някъде от средата на 2022 година ,минаха вече почти 7 месеца ,в които нашите банки забавиха този процес ,това всъщност е лошо защото колкото повече се акумулира натрупване ,толкова по лоши ефекти ще се освободят в последствие ,и за новите кредитополучатели и за старите

Коментар

• https://www.infostock.bg/infostock/c...yata-na-pazara

Това е важно инфо накъде отиваме ...
                    Експерт: Фед ще повиши лихвите повече от очакванията на пазара

10 Януари 2023 09:00

Федералният резерв вероятно ще повиши лихвените проценти повече, отколкото пазарите очакват сега, казва Рикардо Рейс, икономист от Лондонското училище по икономика.

„Пазарите ще се разтърсят“, каза Рейс пред MarketWatch в кулоарите на годишната среща на Американската икономическа асоциация в Ню Орлиънс в събота.

„Всички рискове са нагоре. Лихви от 5,5% е минимумът“, добави той.

Коментар

Тристайните са индикатора какво става с цените. Тристаен апартамент със спалня, детска и хол, май месец достигнаха от 175 хиляди евро, средна стойност за цяла София. Годината продължи с малко надолу до 168, после пак се върнаха малко, в крайна сметка декември цената беше 175 хиляди евро, като цяло същата цена като май месец.

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylg...neshto-1523022
                      Как ще коментираш празните апартаменти ?

Коментар

• Първоначално изпратено от Chio Разгледай мнение

Не е нужно да доказвате каквото и било, обсъждаме имоти и локации в случая. Явно Ви дразнят умерено закачливи коментари, така че спирам... Като се замисля, защо ли да спирам с въпросите - знаете ли на кого е сивия бункер на Тертер?

За парцела - къща, парцел, все едно, на улицата, която обсъждаме и съседната има много топ имоти, но не се продават. Една малка къща, ново строителство, беше на над 1.5 млн евро. Това не е признак на балон, по-скоро наистина има хора с пари като вестници.
                        Доста хора обсъждат локации и места без да в час ,изобщо нито с пазара там ,нито с нищо.
                        Това е смешно.
                        Живях доста време на Иван Асен 2,това съм го казвал ,и познавам района на Яворов,там има не малко имоти които са собственост на хора чието състояние трудно би могло дори да се поеме като информация от списващите тук ,включвам всички .
                        Само ще спомена че две от къщите в района са собственост на хора които притежават диамантени мини в Южна Африка .
                        Ще повторя -притежават мини за добив на диаманти !,и спирам : )

Коментар

Тристайните са индикатора какво става с цените. Тристаен апартамент със спалня, детска и хол, май месец достигнаха от 175 хиляди евро, средна стойност за цяла София. Годината продължи с малко надолу до 168, после пак се върнаха малко, в крайна сметка декември цената беше 175 хиляди евро, като цяло същата цена като май месец.

Навремето някой беше писал ,за да падне пазара е нужно около 12 месеца да е в права линия ,нещо като правата черта на апарата на лежащия на болнично легло .
                          Има и друго ,поне на мен ми прави впечатление че от няколко месеца /тук включвам и активния сезон преди празниците и част от Декември/,никакви реклами нямаше за ипотеки ,докато въпреки горещия пазар ,да кажем до тертото тримесечие на 2022 година чат пат изникваше по някоя такава реклама ,после изчезна всичко

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
                            https://www.pariteni.bg/novini/imoti...-2023-g-244873

Цените на имотите в Австрия се очаква да спаднат през 2023 г. Високата инфлация е една от причините са намаления интерес за покупка
                            По цял свят цените спичат, при нас (още) не. Парадокс някакъв без съмнение. Байлър пише за 174к средна цена, преди две години с тези пари можеше да се избира почти всяка улица в града. С други думи, мина момента за покупка
                            Click image for larger version

Name:	image_23078.jpg
Views:	1
Size:	6.6 КБ
ID:	4009406

Last edited by Chio; 10.01.2023, 09:29.

Коментар

• Първоначално изпратено от Bailor

Абе, пич, там са ми минали младините, ти какви внушения се опитваш да правиш, като сигурно си дошъл от дълбокия прованс? Кафе Наташа известно ли ти е на спирката на ул. Ситняково на кръстовището с ул. Иван Асен втори а? Тя беше от Казахстан и ми беше гадже. А, дървеното барче и арт клуба на ул. Иван Асен втори. Когато съм водил гаджета в кино Влайкова, ти навярно си тичал подир овцете...Първи приятел, казва се Юли, пратежава ресторант близо до Райфайзен банк до градинката...къде си ти, къде съм аз, за да ме оценяваш за залеза?
                              Не е нужно да доказвате каквото и било, обсъждаме имоти и локации в случая. Явно Ви дразнят умерено закачливи коментари, така че спирам... Като се замисля, защо ли да спирам с въпросите - знаете ли на кого е сивия бункер на Тертер?

За парцела - къща, парцел, все едно, на улицата, която обсъждаме и съседната има много топ имоти, но не се продават. Една малка къща, ново строителство, беше на над 1.5 млн евро. Това не е признак на балон, по-скоро наистина има хора с пари като вестници.

Last edited by Chio; 10.01.2023, 10:16.

Коментар

• Тристайните са индикатора какво става с цените. Тристаен апартамент със спалня, детска и хол, май месец достигнаха от 175 хиляди евро, средна стойност за цяла София. Годината продължи с малко надолу до 168, после пак се върнаха малко, в крайна сметка декември цената беше 175 хиляди евро, като цяло същата цена като май месец.

Коментар

Working...
                                X