IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

В събота вечер, забележи събота една кака се прибра от друг град и вика айде да се повозим. Та стигнахме до Ловеч. Беше към 20 часа. Немаше никъде нищо отворено. Поогледахме покрития мост, помръзнахме из района и айде обратно.
    То там е пенсионерско, макар и да е красив град.

Можехте да хапнете на Български извор вкусна храна - скара, овче мляко, питка и др.,

Коментар

• Първоначално изпратено от Chio Разгледай мнение

Има две сгради на Ивац Войвода и Добромир Хриз, но не се продават (засега). Там може и 5к да искат. Изглеждат добре и се вписват в квартала. Има място за паркиране
      Добре си проучил места за паркиране в района, щом ти се налага да пътуваш с кола до там, аз винаги съм ходил пеша до там, много години наред...

Коментар

• Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение

Нищо не съм попивал, приятно се изненадах, че по цялата улица "Тертер", има едва две новопостроени кооперации и то супермодерни на до 4 етажа. Преди 20г. всяка вечер бях там с приятелите ми. Залязващото слънце ни галеше до сами оградата на парк "Военна академия" с прилежащия военен музей, а като излязохме през портала до бившата баня "Гео Милев", тутакси си влазох в моя квартал, пресичайки бул. Ситняково
        Не се е наложило да паркирам кола, щото разходката не беше дълга и пеша.
        Има две сгради на Ивац Войвода и Добромир Хриз, но не се продават (засега). Там може и 5к да искат. Изглеждат добре и се вписват в квартала. Има място за паркиране

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

Само да ти напомня, че тези 7 млрд (грубо) за нужни само за тези с издадени разрешителни за 2022 г.
          За тези, които ще получат разрешителни 2023 г? А за част от тези купили 2020 и 2021 с цел предпродажба, а старите, които са на пазара? Да не се окаже, че на пазара има имоти за 40 млрд.
          По принцип е сложно при такива обеми ново :-) Наистина леко се притесних.
          В периода 2010-14 разрешителните бяха под или около 1000 на година по спомен....за София. Сега в Банско или Слънчака сигурно са към нула....
          Предполагам, че в близките няколко години ще имаме подобно развитие иначе цените ще станат по-ниски от Анкара :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение

+ 1

Не ми се мисли какво ще е положението е провинциалните градчета като Ловеч и Силистра след 20г? Там няма работеща икономика и сега са пенсионерски градчета. А преди 33 г. кипеше живот и имаше предприятия.
            В събота вечер, забележи събота една кака се прибра от друг град и вика айде да се повозим. Та стигнахме до Ловеч. Беше към 20 часа. Немаше никъде нищо отворено. Поогледахме покрития мост, помръзнахме из района и айде обратно.
            Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

Тези 7 млрд не са проблем. Има ги , че и много отгоре приготвени за такава цел. Но и не са необходими толкова. Никога не бих купил от строител който ми иска 30% на договор...дори и да е на половин цена защото това означава, че е рисков и няма кеш , за да строи.... Не бих купил и от строител , който работи с кредит да финансира строежа ипотекирайки земята , правото на строеж и кво ли още не / има такива/
              Всъщност едно време като купувах точно това беше водещата причина да не взема от Артекс - имаха кофти схема на плащане - искаха ми май 20% на кота нула или подобно и т.н.....забравил съм точните проценти.... Взех от строители които искаха 50%+ на Акт 15 и 16....и строяха със собствен кеш без заеми...., а цените бяха подобни на Артекс
              Само да ти напомня, че тези 7 млрд (грубо) за нужни само за тези с издадени разрешителни за 2022 г.
              За тези, които ще получат разрешителни 2023 г? А за част от тези купили 2020 и 2021 с цел предпродажба, а старите, които са на пазара? Да не се окаже, че на пазара има имоти за 40 млрд.

Коментар

Мисля ясно съм написал, че нямам никакъв проблем с паркирането.... имам си гаражи...дори повече от необходимото....
                Не обръщай особено внимание на инвеститор написал следното:

"Малките градове Бургас, Банско и Редута"

Това, ще си го запаметя, като топ бисери от понижители!

Коментар

Попивахте ли от артистичната атмосфера на квартала? Иначе съм съгласен районът е прекрасен, но който няма пари за него, само минава транзит или дразни местните като идва от Гоцето и Ливадите на истински парк и не може да се паркира заради него. Така ми разказват наемателите, де.
                  Нищо не съм попивал, приятно се изненадах, че по цялата улица "Тертер", има едва две новопостроени кооперации и то супермодерни на до 4 етажа. Преди 20г. всяка вечер бях там с приятелите ми. Залязващото слънце ни галеше до сами оградата на парк "Военна академия" с прилежащия военен музей, а като излязохме през портала до бившата баня "Гео Милев", тутакси си влазох в моя квартал, пресичайки бул. Ситняково
                  Не се е наложило да паркирам кола, щото разходката не беше дълга и пеша.
                  За Гоцето и ливадите съм съгласен, че са далеч от този район, но Гоцето си има Южен парк, а ливадите- Витоша
                  Last edited by Bailor; 09.01.2023, 21:29.

Коментар

Панелките са едно, но не са само те. След 2050 много сгради ще започнат да навършват столетие. За някои е ок, но други не са поддържани добре, вмирисани и неприятни за живеене. Та дори да не са паднали няма да има желаещи да живеят в тях . Като намалеят обитателите в тях ще стават още по-зле. Необходима е подмяна и стореж отново на същото място. Тогава може да е сложно да се правят по 10К жилища на година / демография/ и е добре да става бавно и славно.
                    Обаче сега с по 20 000 нови на година потенциално е страшно много....Колкото и да съм оптимист за населението на София, след 10 години няма да и трябват 1 милион жилища / старите ще са все още ок/
                    Джони , при мен жилищата са наместени добре към момента. Имам за себе си и за близки, като децата станат на 20, ако са у нас няма да живеят с мен, а ще са сами в по-малките, като им потрябва по-голямо ние ще отидем в малките и така....При мен имотите не са инвестиционни, а за семейни нужди според годините. Ако децата някога създадат семейства и от другата страна е същото.... да му мислят :-)
                    + 1

Не ми се мисли какво ще е положението е провинциалните градчета като Ловеч и Силистра след 20г? Там няма работеща икономика и сега са пенсионерски градчета. А преди 33 г. кипеше живот и имаше предприятия.

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

По-принцип от получаването на разр. до акт 16 минават около 5-6 год., но строителите започват да търсят парите още на картинка, т.е за тези 6 млн кв (издадените разр през 2022г) още сега започва "търсенето" на 7 млрд лв. (30% вноска при скл. на дог на зелено). Откъде ще дойдат?
                      Тези 7 млрд не са проблем. Има ги , че и много отгоре приготвени за такава цел. Но и не са необходими толкова. Никога не бих купил от строител който ми иска 30% на договор...дори и да е на половин цена защото това означава, че е рисков и няма кеш , за да строи.... Не бих купил и от строител , който работи с кредит да финансира строежа ипотекирайки земята , правото на строеж и кво ли още не / има такива/
                      Всъщност едно време като купувах точно това беше водещата причина да не взема от Артекс - имаха кофти схема на плащане - искаха ми май 20% на кота нула или подобно и т.н.....забравил съм точните проценти.... Взех от строители които искаха 50%+ на Акт 15 и 16....и строяха със собствен кеш без заеми...., а цените бяха подобни на Артекс

Коментар

Във Варна сте прогресивни хора и се ориентирате НАЙ-БЪРЗО в ситуацията :-) Първо бързо са построени много, а сега първи дават на заден щото е прекалено много.....
                        Отново първото бяха само разрешителни. Процеса е дълъг до построяването и тези неща могат да станат след 5-10 години, но е прекалено много. В пъти над нуждите. На теория цените на новото трябва да върнат. То има и място накъде строителите да свалят от сегашните цени, но по-вероятното е да има драми със забавяния или въобще незавършване особено по разни ливади и долини.
                        Сегашната бройка не знам дали не надминава тази от 2007-8 , че нещо не мога да намеря старите данни.
                        По-принцип от получаването на разр. до акт 16 минават около 5-6 год., но строителите започват да търсят парите още на картинка, т.е за тези 6 млн кв (издадените разр през 2022г) още сега започва "търсенето" на 7 млрд лв. (30% вноска при скл. на дог на зелено). Откъде ще дойдат?

Коментар

Като купувате в това претъпкано Гето Делчев... Купете на 3к м2 квадрата коптор и нямате грижи с паркирането.
                          Мисля ясно съм написал, че нямам никакъв проблем с паркирането.... имам си гаражи...дори повече от необходимото....

Коментар

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

Трябват 5000 на година ако наистина се събарят по 5000 панелки и ако собствениците на тези панелки могат да си позволят да платят цената на новото (и го направят без да се противят, т.е. цялата етажна собственост се събира, всички единодушно казват - бутаме панелката и на терена с правото на строеж плащаме на Артекс по 3000 на фалшив квадрат да ни построи ново).

В противен случай не трябва нито едно ново жилище, а всяко ново семейство след 2030 ще има по 2-3 наследствени имота и няма и да помисли да дава луди пари за ново, да не говорим че на брой тези семейства ще са под половината от сегашните, просто защото родените Българи са наполовина.
                            Когато почнат да събарят, тогава ще говорим пак - сигурно ще е към 2100 година.

ПС: Да не забравяме и мъртвите новопостроени сгради с по 3/4 тъмни прозорци. Първо те трябва да се заемат, а те са хиляди - новопостроени, празни и незавършени, само във Вади и Ливади са цели улици. И все изкупени с цел "инвестиция" от такива като теб.
                            Панелките са едно, но не са само те. След 2050 много сгради ще започнат да навършват столетие. За някои е ок, но други не са поддържани добре, вмирисани и неприятни за живеене. Та дори да не са паднали няма да има желаещи да живеят в тях . Като намалеят обитателите в тях ще стават още по-зле. Необходима е подмяна и стореж отново на същото място. Тогава може да е сложно да се правят по 10К жилища на година / демография/ и е добре да става бавно и славно.
                            Обаче сега с по 20 000 нови на година потенциално е страшно много....Колкото и да съм оптимист за населението на София, след 10 години няма да и трябват 1 милион жилища / старите ще са все още ок/
                            Джони , при мен жилищата са наместени добре към момента. Имам за себе си и за близки, като децата станат на 20, ако са у нас няма да живеят с мен, а ще са сами в по-малките, като им потрябва по-голямо ние ще отидем в малките и така....При мен имотите не са инвестиционни, а за семейни нужди според годините. Ако децата някога създадат семейства и от другата страна е същото.... да му мислят :-)
                            Last edited by pesimist4o na kvadrat; 09.01.2023, 21:12.

Коментар

• Спомени от соца: Как изглеждаха отвътре панелките, които днес вървят поне по 100 000 евро

https://www.flagman.bg/article/284023

Коментар

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

Дано.

Дъщеря ти като се зажени ще има имоти от теб, мъжът и също ще има. Общо ще имат поне 4 имота. Ако всяко семейство е така (а то ще е така), замисли се на колко ще им се дават по 10.000 Евро на квадрат да купуват и да изплащат ипотека. Просто всички ще са заринати с имоти и същите няма да имат стойност.
                                Пълни глупости. Предишното ти мнение,беше по-оптимистично

Коментар

Working...
                                X