Първоначално изпратено от 6000
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от 6000 Разгледай мнение
Айде първо да видим 7% лихви и тогава да Мяукаме
Второ - Подобна гарсониера в момента сигурно е с наем около 700лв - Така че 1060 не виждам как ще обърне количката
Трето - Да не говорим че при 1060 поне си изплащаш имота, а при 700 наем изплащаш на някой друг имота.
- 2 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
Къде се скри? Попитах те къде живееш?
- 3 Харесвания
Коментар
� -
Що на гости ли ще ми идваш?
Коментар
� -
Тази сметка е доста крива - приемаш 7% за целият период на кредита, а аз съм сигурен че и един месец няма да има с такива кредити но нека да приемем че инфлацията ще висока и че лихвата ще е 7% за целият период
30г х 350e наем на месец = 126 000 евра платен наем за целият период ако през това време не са ти вдигали наема
Сега в задачата се пита дали не е по добре да си платил 192к евра и на края пред пенсия да имаш нещо твое или да си пред пенсия и да си още под наем
Как мислиш?
каквито и да са цените, каквато и да е обстановката.
И се почват едни мантри за собствен имот, дом, капиталова печалба .....
Така е със инвестиционните посредници ....
Времената за покупка бяха до 2005г, после 2009 до 2015г.
Никой не отрича НИ като актив, просто тайминга е всичко.
- 1 like
Коментар
� -
Явно не в Люлин
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Invmert Разгледай мнение
Тези сметки са верни само ако ипотечната лихва от 7% е валидна за целия период на кредита. Да не забравяме, че част от кредита е вече изплатена с 2.85% ипотечна лихва. Дори и да има определен период с лихви от 7%, то те ще са върху вече частично стопена главница. А известно време след това, лихвите отново ще заемат по-ниски нива.
В момента 1000лв са около минималната реална заплата за София
след 10г ще 50% от минималната
след 20г ще са 20% от минималната
след 30г ще са 10% от минималната
Реално след 20г с лекота ще може да погаси предсрочно кредита с няколко заплати ако иска но няма да има смисъл защото вноската ще му е смешна за тогавашните заплати
- 4 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Бедният брoкер Разгледай мнение
Toва май е сума във евро и то за едностаен, нали ?
Виж колко общо ще струва това удоволствие, плюс такса за обслужване/застраховка 1000 на година.
При 4% - общо 138к
5% - 155к
6% - 173к
7% - 192к
- 2 Харесвания
Коментар
� -
Еми питаш ме за ганьовците в Люлин и единственият за който се сетих живял в Люнин си ти та за това явно знаеш как мислят по тоя край на София
Коментар
� -
Първоначално изпратено от better Разгледай мнениеКак ги прогнозирате тези 7% при 30 годишен договор нз. Кристални топки ли имате?
Що ти да не очакваш да стане повече от 7%?
- 1 like
Коментар
�
Коментар