Първоначално изпратено от mirodes
Разгледай мнение
Във ведомствата работещи с евро програми и някои силови структури, заплатите са добри и може на експертно ниво да получават чисто 3,4 до 5 к на месец, Банките буквално се избиват да им предлагат преференциални условия за кредити и държавните рибки яко кълват на евтин кредит...
Имай предвид, че държавните чиновници плащат само данък т.е на бруто заплата от 1873 лв., нетната заплата е 1685 лв., а не 1453 лв.
Също така в администрацията има много схемаджии и хора прибиращи рушвети, те какво мислиш, че правят с незаконните пари, които получават, да не мислиш, че ги вкарват в банка? Естествено, че ги бутат в имоти. Сигурен съм, че държавата нарочно си затваря очите за подобни схеми.
Пример: Иван е държавен чиновник със заплата от 2к лв., но от разни схеми и рушвети си докарвам още 5к на месец. Иван отива при строителя Х и си избира апартамент с пазарна цена 200к. евро, понеже строителите най-обичат да крият данъци иска сделката да е на данъчна оценка. Това е супер за Иван понеже няма как да докаже произхода на парите от рушвети. Сделката се изповядва примерно за 120к. евро, като Иван тегли максималния възможен кредит, който банката му отпуска за да не бие много на очи, а разликата от 80к. евро Иван ги дава на ръка на строителя.
Как да се оправи тази държава, като самата тя е съучастник в укриването на данъци и не иска да пресече подобна масова практика. Даже преди 1-2 г, като съм ходил по огледи някои строители директно са ми поставяли ултиматум, че те изповядват сделки само на данъчна оценка, ако искаш...
Коментар