Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение
Елджон, трябва да ти благодаря сърдечно за нещо! Откакто намалих t° на пелетната печка от 22 на 20 градуса, потреблението на пелети падна точно двойно!!!!!. Като падне до 18 градуса, се включва докато качи 21, после почти час не работи. Явно само в по-топли зимни дни това работи, но пелети, които предполагах, че ще ми стигнат до 20.02, се оказва, че като нищо ще ми стигнат до 10.03.
знаех си, че все за нещо го бива това момчепрепоръка е
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение
Митенце, не е срамно да не знаеш какво е обезпечение. Но е жалка картинка да се репчиш с неграмотността си. Има закони, учебници, вземи прочети малко.. И при потребителски и при ипотечен кредит( освен ако не искаш да ти е двойна лихвата при частична отговорност) отговаряш с всичките си активи освен ако не си оод. Ако искаш му казвай обезпечние, ако искаш гаранция, ако искаш залог.... Въпросът е че при неплащане на вноските ще ти вземат активи които да покрият сумата на кредита или ще ти наложат запор на заплатата, или запор на заплатата на гаранта ти по кредита и така. Няма да минеш метър
. А ако както Бонка казва ти е ипотекиран имота и колата ти е на лизинг може и да не ти отпуснат никакъв кредит.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Специалист по всичко Разгледай мнение
Същото е. В почти всички случаи получателите на кредита подписват, че са неограничено отговорни.
за потребителските, не знам
но, дори и да не се разпишеш, че си съгласен, ще те гонят до миша дупкапрепоръка е
- 1 like
Коментар
-
Същото е. В почти всички случаи получателите на кредита подписват, че са неограничено отговорни.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
не трябва ли надоле да ги дърпат
Остава да се добавят средно по 40% за измислени квадратури и така средната цена ще бъде сравнима с тази в развитите държави, при доходи 3-4 пъти по-ниски. Както впрочем е и с храните - по официална статитика България е най-евтината в ЕС, а реално е най-скъпата - нито има домати по 6 лева, нито кашкавал по 40-50 лева, нито яйца по 60 стотинки някъде другаде в ЕС.
- 1 like
Коментар
-
Ако вадите средни цени по квартали и после ги осреднявате още веднъж за обща средна цена, то цялата справка е грешна.Не съм разглеждал сайта в детайли, но мисля че не дават средна цена за целия град, а само по квартали. Може да греша.
Коментар
-
В справката са са включени и подобни имоти на почти 5000 евро/кв
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...n8&f1=15&fe7=1
Коментар
-
А, въобще прочете ли, че сравнението е с потребителски кредити?
- 1 like
Коментар
-
Че в почти всички случаи ипотекарите отговарят с цялото си имущество, а не само с обезпечението.
Коментар
-
Първоначално изпратено от fred23 Разгледай мнение
Не сте разглеждали, пък казвате, че не дават средна цена за целият град?
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнениеОбръщам внимание:
В сайта imot.bg са коригирали една своя грешка, заради която при осредняването на цените обявите с цена "при запитване" се смятаха като такива с цена нула. Това (правилно) дърпа средните цени с около 5% до 10% нагоре. Което пък говори, че ако имаме мнинимален спад, то реално съшият не е чак толкова минимален.
Коментар
-
За кое точно е прав? За незнанието си какво точно е обезпечение? Ти и друг път си показвал тотално непознаване на темите, които коментираш.
Коментар
-
Ако вадите средни цени по квартали и после ги осреднявате още веднъж за обща средна цена, то цялата справка е грешна.Не съм разглеждал сайта в детайли, но мисля че не дават средна цена за целия град, а само по квартали. Може да греша.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнениеОбръщам внимание:
В сайта imot.bg са коригирали една своя грешка, заради която при осредняването на цените обявите с цена "при запитване" се смятаха като такива с цена нула. Това (правилно) дърпа средните цени с около 5% до 10% нагоре. Което пък говори, че ако имаме мнинимален спад, то реално съшият не е чак толкова минимален.Не съм разглеждал сайта в детайли, но мисля че не дават средна цена за целия град, а само по квартали. Може да греша.
Коментар
Коментар