If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Първоначално изпратено от Black and white cat-footРазгледай мнение
е не е като винаги да расте - справка 2008-2012. но да, в дългосрочен план се вдигат. ако се повтори пак някакъв такъв спад, смятам да купя още един или да се уредя с къща. важното е да не прекалява човек със заемите покрай тея лихви. демек ако нямаш поне половината пари, не купувай още имот. don't overleverage както му викат на запад
Пазара на НИ не е за спринтьори, той е за маратонци
Купувам защото знам ,че цената му винаги расте във времето и това ,че евентуално ще падне за кратък период от време изобщо не ме притеснява
е не е като винаги да расте - справка 2008-2012. но да, в дългосрочен план се вдигат. ако се повтори пак някакъв такъв спад, смятам да купя още един или да се уредя с къща. важното е да не прекалява човек със заемите покрай тея лихви. демек ако нямаш поне половината пари, не купувай още имот. don't overleverage както му викат на запад
destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
Защо ще купуваш нещо, на което цената му пада както новото строителство падна с около 5% в София последното тримесечие и направи на пух и прах справката за двустайната тухла, която от 2017 е само нагоре, но пропусна спада?
НСИ отчита пазарна цена на реални сделки, а справката от имоти - само реални фантазии на продавачи и брокери.
Купувам защото знам ,че цената му винаги расте във времето и това ,че евентуално ще падне за кратък период от време изобщо не ме притеснява
А като купуваш имоти не ги пилееш двойно повече откакто иначе .
Не ! Не ги пилея защото винаги са ми носили добри наеми и след време висока капиталова доходност. Пилея ги когато купувам имоти за себе си и семейството си ,но дори и тогава след време знам ,че ще взема много повече пари отколкото съм дала.
Кога ги събирам и си купувам още имоти ,кога ги пилея зависи от настроението ми хахаха
Защо ще купуваш нещо, на което цената му пада както новото строителство падна с около 5% в София последното тримесечие и направи на пух и прах справката за двустайната тухла, която от 2017 е само нагоре, но пропусна спада?
НСИ отчита пазарна цена на реални сделки, а справката от имоти - само реални фантазии на продавачи и брокери.
Хайде, да попитам и като взема днес 300к. какво да ги правя ? Или да си получавам по 1200 € месечно и след време този апартамент да го продам за 600 к ? Защо да върша подобни глупости не разбирам ? Могла съм и преди 10 години да го продам за 150 к. и да не съм събрала 131040 к. + още 150 к. от капиталовата. Луда работа !!! Никога няма да направя подобна глупост да си призная
Наистина не разбираш защото нямаш и не можеш да направиш сравнение.
Kaто НЯМА какво да си правиш парите можеш да си ги ПИЛЕЕШ както си искаш.
Какво ги правиш 1200€ месечно?
Защото така става от както следя пазара на НИ в БГ , а това са много години вече. Няма съмнение ,че ще се случи до 10-15 год. ама никакво
Само като си помисля, че днес един приличен апартамент струва 800 к. € в наше село в столицата на държава от ЕС ще е чудо да не достигне поне тези стойности
Хайде, да попитам и като взема днес 300к. какво да ги правя ? Или да си получавам по 1200 € месечно и след време този апартамент да го продам за 600 к ? Защо да върша подобни глупости не разбирам ? Могла съм и преди 10 години да го продам за 150 к. и да не съм събрала 131040 к. + още 150 к. от капиталовата. Луда работа !!! Никога няма да направя подобна глупост да си призная
От цитатите виждам, че брокеразите фантазьори пак се появили с поредните басни. 5 кредита, 10 апартамента, мЕльони, наеми като в Мюнхен. Казах ви аз грабвайте митиките калпазани, папуто свърши, чакат ви поне 10 год. глад, мизерия и въшки.
Естествено , че не разбирам. Ако един апартамент може да бъде продаден за 300к евро и това са пари , които ше вземеш веднага, какъв е смисъла да го даваш под наем 40 години за да събереш от наеми съшите пари ? И то при положение, че не смятаме евентуални лихви , ако е купен с кредит и съшо така не смятаме разходите за подръжка и цената на менажирането. В крайна сметка, наемателите не чакат на вратата та като излезне единия да влезне другия. Трябва да ги намериш , това е работа и струва пари. Въобше не влизам в сценарии, когато примерно семейство с деца се нанесе и спре да плаща наема и трябва да го съдиш с години да освободи апартамента Проста сметка , продаваш 100 м2 апартамент днес при цена 3000 евро м2 и взимаш 300к веднага , или го даваш за 700 евро на месец 36 години за да вземеш пак 300к. След 35 години при 3% годишна подръжка и данъци цялата сума получена като наем ше е платена за ... подръжка и данъци. Айде в България да са други стандартите , да не се дават такива пари за подръжка, половината да си дал , пак много по на сметка е да си вземеш сега 300к и да не се занимаваш с ремонти , търсене на наематели и пр.
Сега ще ти кажат, как да сравняваш Люлин с покрайнините на Лисабон е крайно нередно, къде са те, къде сме ние един вид.
Но дума няма да обелят за ROI в дългосрочен план, нито за черната паплач изпълнила Португалия.
Живял години там, няма особено голяма разлика. Готино е, че плажа ти е на 20 мин и не пада под нулата през зимата, ама хората са същите, не е и като населението да мърда особено по-бързо от София
Коментар