If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Половината обяви са от наследници, които не могат да разделят имота. Една четвърт са от хора, сменящи жилището с по-голямо/ хубаво/ добър квартал. Останалата четвърт пак са наследници, взели се за големи "инвеститори" в акции, койни, трактори, фондове и прочее супер далавери.
На това се крепи и модерната конципция при всички пазари . Липсата на страх и паника , дългосрочното стискане и непримиримост със загубите .
Това позволява максимална устойчивост на пазара и икономиката , дори при отсъствие на фундамент . Така голямата риба се измъква на максимален профит и без странични ефекти . И ако пазара продължава лакомо да поглъща боклук - се печатат специално за случая нови "ценни" книги . Днешният бик има 10 пъти по- малко страх и затова бултрапът се разтяга чак до зануляването .
И смятате, че някой ще продава :-) някак си не ми се вярва. Българската народопсихология е дай всичките си пари, че и вземи от мама и тате и купувай. Цената няма значение! А цената е абстрактна. Друго си е да си пипнеш имотчето и да се радваш.
Не си разбрал правилно. На един хазяин ще се падат по 10 наематели. 30% собственици - 70% наематели
Виж демографската пирамида на България и тогава ги пиши тия глупости.
Какви наематели при положение, че всеки трети в България е над 60 годишна възраст и при тая висока смъртност в бъдеще ще се освободят много жилища. Плюс огромен брой новопостроени жилища. А и от младежите, които и без това са малко,голям процент са цигани.
И смятате, че някой ще продава :-) някак си не ми се вярва. Българската народопсихология е дай всичките си пари, че и вземи от мама и тате и купувай. Цената няма значение! А цената е абстрактна. Друго си е да си пипнеш имотчето и да се радваш.
Навремето когато купувах 1вата ми къща в Холандия лихвата по ипотеката ми беше 6,5% /и то като за служител в банката/. 7,5-8% лихви по ипотеките бяха хещо съвсем нормално. Купувахме си жилища и не усещахме лихвите. Тук понижителите плашат купувачите с 4%, сакън някой се навие да им продаде евтинко. Ама немаааа...
В случая е важна посоката.
Аз като си купих апартамента лихвата ми беше 6.66%, като за 3-4 години (докато го изплатих) ми беше паднала до 4.99%, даже лихвата за нови кредити беше по-ниска и можеше да рефинсирам ако не го бях изплатил.
Навремето когато купувах 1вата ми къща в Холандия лихвата по ипотеката ми беше 6,5% /и то като за служител в банката/. 7,5-8% лихви по ипотеките бяха хещо съвсем нормално. Купувахме си жилища и не усещахме лихвите. Тук понижителите плашат купувачите с 4%, сакън някой се навие да им продаде евтинко. Ама немаааа...
Коментар