If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Да е жив и здрав човека и да бачка до 80 години.Ама на 65 години не е първа младост и ако стане така, че не може да работи, а жена му е с даскалска заплата от 2000 лв как точно ще плащат вноските ?
На 65 години за да му дадат ипотечен кредит трябва да може да го гарантира с активи- имоти или друго, иначе на тая възраст абсурд да му отпуснат стандартен ипотечен кредит с гаранция само жилището, което изплаща. Ако има достатъчни за обезпечение активи и на 93 години ще му отпуснат ипотечен кредит без проблем
Аз поне не знам банка, която да дава ипотека при подобни условия. Проучвал съм въпроса. Над 55 години не дават, а в условията им е посочено "кредита да се погаси до навършване на 60-65(различно при различните банки) години на кредитоискателя"
Дали и колко работи не е важно, на тези години е в рискова група.
Всичко става в Бг. Аз самия се учудих като ми каза че са теглили и двамата кредит. Ще го попитам за условията, лихвата. Че е риск, риск е. Може да е ипотекирал и друго жилище. Освен купеното. Не знам.
Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Аз поне не знам банка, която да дава ипотека при подобни условия. Проучвал съм въпроса. Над 55 години не дават, а в условията им е посочено "кредита да се погаси до навършване на 60-65(различно при различните банки) години на кредитоискателя"
ти не философствай а се моли и свещи пали,
да не попадаш на такъв доктор с голема ипотека за синчето.
Не знам. Наистина. Ще го питам. Но как. Ипотечка. За София става. Но съм сугурен че не са взели потребителски.
Но е риск. Казвам му сега мълчиш и работиш. Даже на още едно място работи той. Пара свлича, но се натоварва.
Абе как ги дават тия ипотеки банките на чичак на 65?
Банките искат края на кредита да настъпи, когато изтеглилият е на 65 години. Коя е тая банка?
Не знам. Наистина. Ще го питам. Но как. Ипотечка. За София става. Но съм сугурен че не са взели потребителски.
Но е риск. Казвам му сега мълчиш и работиш. Даже на още едно място работи той. Пара свлича, но се натоварва.
Да е жив и здрав човека и да бачка до 80 години.Ама на 65 години не е първа младост и ако стане така, че не може да работи, а жена му е с даскалска заплата от 2000 лв как точно ще плащат вноските ?
На доктор и даскалица ли взехте да се кахърите за доходите. Както казваше един колега тук..вие какво точно работите, че сте имунизирани от всичко?
Дълъг текста на обявата. Трябваше ми време да осмисля че 2000€ на квадрат е поносима цена и то в спокоен, тих и зелен район. От предпочитаните от бай Пешо. Идеален семеен дом. Да захлупва. С малко кредит за около 30 годинки да е ниска вноската.
Аз писах. Мой колега и жена му, той е на 65 години почти теглиха кредити и двамата - общо 150К€. 50 са имали собствен капитал за да купят на сина си в Манастирски Ливади за малко над 200К€. Хич да не е ще побачка в моята болница на дебела заплата и ще го погаси. И неговия, и на жена си, която е даскалица.
Дълъг текста на обявата. Трябваше ми време да осмисля че 2000€ на квадрат е поносима цена и то в спокоен, тих и зелен район. От предпочитаните от бай Пешо. Идеален семеен дом. Да захлупва. С малко кредит за около 30 годинки да е ниска вноската.
Аз писах. Мой колега и жена му, той е на 65 години почти теглиха кредити и двамата - общо 150К€. 50 са имали собствен капитал за да купят на сина си в Манастирски Ливади за малко над 200К€. Хич да не е ще побачка в моята болница на дебела заплата и ще го погаси. И неговия, и на жена си, която е даскалица.
Абе как ги дават тия ипотеки банките на чичак на 65?
Банките искат края на кредита да настъпи, когато изтеглилият е на 65 години. Коя е тая банка?
Какъв е този син, бащата на 65 да тегли кредити?
Прост народ.
Last edited by keep_calm; 01.05.2023, 15:35.
Причина: редактиран цитат
ЕПК, 2ри етаж, 3стаен, широк център, близо до кр. Поляна, готов за нанасяне
Не чакай, че утре ще е над 200К, По-добре сега, отколкото още 16 години в споделеното жилище. Ще вземеш ипотечка и от банката (нищо, че лихвите отиват в небесата) и ще си уредиш живота.
Коментар