Първоначално изпратено от better
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Last edited by ejonny2376; 07.07.2023, 19:15.
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Това го казваш като живял там или просто така, щото си чувал?
Ами не, не си прав.
Според статистиката, средната заплата в Германия е 48500, т.е. 97000 за семейство. В случая както сметнах, тези хора са около 77500, т,е.са 20% под средната заплата.
В София с две заплати по 1600 лева нето (което е съпоставимо) определено ще живееш мизерно. В Германия си си напълно добре с тези пари дори след като платиш наема. Отделно там всичко е с по-високо качество, т.е. получаваш много повече срещу парите си. А Германия в момента е ПО-ЕВТИНА откъм храна. Казвам го, защото сравявам цени.
1600лв в София даже не е вече и минимална заплата. Крайно време е да почне да се гледа медианата, а тя е сигурно малко над 2к. Което означава, че домакинствата масово са с по 4-5к Лв нетен доход. Сега на теб оставям сметката колко % от дохода е 1200е квартира от 4800е и 600лв. от 5к.
За храната Германия може и да е по-евтина, ако си се свил на сърма, че да пестиш. Иначе е горе-долу същото. А това, че като се върнете от там и дойдете тук, му викате почивка, отдавна ми е станало ясно. Тука сме перманентен айляк, напук на безпаричието
- 2 Харесвания
Коментар
-
Тук бъркаш много. Просто не си живял в Германия и вярваш на разни хейтове.
При двама работещи, дори на минимална и жилище под наем, в Германия може да се живее достойно. В България дори със средна заплата се живее недостойно.
4600 нето за Германия си е средна класа за семейство.Това е семеен брутен доход от (сметнах го грубо) 77500 Евро.Отделно ако имат дете им се плащат детски, независимо от дохода. Напълно достатъчни пари са за нормално съществуване, могат да си позволят и почивка, и кола и всичко (без лукс).
Виж, в София с две средни заплати ако платиш наема и сметките и остава само за кашкавал на промоция.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение
Аз мисля, че от 2009-та си на студена водичка, ама нека да е количка, най-добре е с голичка
рано е още за голичката
Коментар
-
Първоначално изпратено от polax Разгледай мнение
Кво пиете?
Аз съм си сипал една студена количка
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bad_Bear Разгледай мнение
Дори в България ще им е по-добре, ако имат къде да живеят. Много се подценяват разходите в странско.
Ами не, не си прав.
Според статистиката, средната заплата в Германия е 48500, т.е. 97000 за семейство. В случая както сметнах, тези хора са около 77500, т,е.са 20% под средната заплата.
В София с две заплати по 1600 лева нето (което е съпоставимо) определено ще живееш мизерно. Ако пък имаш 2 деца си направо умрял. В Германия си си напълно добре с тези пари дори след като платиш наема, а за децата вземаш детски по 250 Евро от държавата. Отделно там всичко е с по-високо качество, т.е. получаваш много повече срещу парите си. И Германия в момента е ПО-ЕВТИНА откъм храна. Казвам го, защото сравявам цени.Last edited by ejonny2376; 07.07.2023, 19:00.
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
Малии кво е туй бе Джони? - 50к? Имай милост, към "оня", ако изчезне начи е получил хИнфарк?
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
мъката е голяма
сипвам си и аз
Аз съм си сипал една студена количка
Коментар
-
Тук бъркаш много. Просто не си живял в Германия и вярваш на разни хейтове.
При двама работещи, дори на минимална и жилище под наем, в Германия може да се живее достойно. В България дори със средна заплата се живее недостойно.
4600 нето за Германия си е средна класа за семейство.Това е семеен брутен доход от (сметнах го грубо) 77500 Евро.Отделно ако имат дете им се плащат детски, независимо от дохода. Напълно достатъчни пари са за нормално съществуване, могат да си позволят и почивка, и кола и всичко (без лукс).
Виж, в София с две средни заплати ако платиш наема и сметките и остава само за кашкавал на промоция.
как ще живееш достойно с минимална
та и с децките ще си помагаш
къде ще живееш достойно с тая минимална, в някое общежитие със съседи от близкия изток
айде не ме занимавай с глупости
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнениеХайде, Редута. Днес 50к дискаунт.
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...67109781033887
Лордчето загуби автоматично 10% от "имането си", хахахахха. Щото нали така го смятат това имане, по офертни.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение
Ся, ще изплакна мъката след малко, че още съм навън.
сипвам си и аз
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
С тез пари, нищо няма "оправят" - сложи 1200 евро квартира (ако намерят) още 1200 евра разходи, кът ги запука някой зъб и айде на - .
Казвал съм го, но пак ще повторя: Ако си на "поточната линия" дали си в Германия или България - все тая.
Коментар
-
Никакво вдигане на заплати и никакви огромни печалби.
Баба Ви Лагард се ядоса ..
https://www.bloomberg.com/news/artic...rise#xj4y7vzkg
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
ще вземат по една скромна пенсия, ако се върнат ще си стегнат някоя наследена къща на село или апартаментче и ще си кротуват, а децата им вероятно ще се интегрират напълно и ще останат в германия... това, че тука ги чакат да купуват на немски цени ... едва ли ще ги мотивира да се върнат...
https://btvnovinite.bg/predavania/ta...rodilnoto.html
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнениеХайде, Редута. Днес 50к дискаунт.
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...67109781033887
Лордчето загуби автоматично 10% от "имането си", хахахахха. Щото нали така го смятат това имане, по офертни.
Коментар
Коментар