IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Ето какво надува средните цени:

    https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...67638598633387

    Забележете, екран написан с "и" - Икран..........
    Last edited by ejonny2376; 14.02.2023, 17:04.

    Коментар


    • ЛОШИ НОВИНИ ,ЛОШИ ВСЕ ПО ЛОШИ

      ВИСОКАТА ЛИХВА ВСЕ ПОВЕЧЕ ЩЕ НАТИСКА,НАТИСКА И ПОСЛЕ ВСИЧКИ С КРЕДИТИ ЩЕ СА НА ЗЕМЯТА ...


      https://www.actualno.com/business-wo...s_1905380.html

      ЕЦБ продължава с вдигането на лихвите

      Прочетете целия материал на следния линк: https://www.actualno.com/business-wo...s_1905380.html © Actualno.com

      Европейската централна банка ще повиши лихвените си проценти над 3,5% и няма да ги намали отново тази година, тъй като банката предприема решителни действия, за да върне инфлацията обратно към целевото ниво от 2 на сто. Това заяви управителят на централната банка на Ирландия Гейбриъл Маклуф пред "Уолстрийт джърнъл".

      https://www.standartnews.com/biznes/...te-516831.html
      Експерти с лоша новина за кредитите !!!!/АМА КАКВО СТАНА ?НАЛИ ЩЯХА ДА СА НИСКИ ?

      Оскъпяване на кредитите през следващите месеци, очакват експерти. Причината - ръстът на основния лихвен процент у нас и леко нарастване при лихвите на търговските банки. Това се случва след повишаването на лихвите на Европейската централна банка. Копирано от standartnews.com

      https://btvnovinite.bg/bulgaria/eksp...te-meseci.html

      https://www.bloombergtv.bg/a/4-anali...oyatno-i-dvete
      Дали Фед ще повиши лихвите, или ще ги задържи високи по-дълго: вероятно и двете

      Централната банка има множество предизвикателства пред себе си в борбата с инфлацията

      https://www.infostock.bg/infostock/c...-vash-priyatel


      Докато Wall Street се подготвя за ключови данни за инфлацията, Майкъл Шумахер от Wells Fargo Securities вярва, че едно нещо е ясно: „Фед не е ваш приятел“, пише CNBC.

      Той предупреждава, че председателят на Федералния резерв Джером Пауъл вероятно ще задържи лихвените проценти по-високи за по-дълго време и това може да остави инвеститорите от грешната страна на монетата.

      Вие мислите за историята през последните 15 години. Винаги, когато имаше слабост, Федералният резерв се притичваше на помощ. Не и този път. Фед се интересува от инфлацията и това е всичко. И така, идеята за много облекчения – забравете я“, каза Шумахер. М. Шумахер: Фед не е ваш приятел

      14 Февруари 2023 12:30

      Коментар


      • Some background info: Since 1900 five M6 and four M7 earthquakes occurred in Romania, most of them deep (90-150km). Last M7 was in 1990 and we are within the window for the next.

        https://twitter.com/hogrbe?lang=bg

        Коментар


        • Първоначално изпратено от unimog Разгледай мнение

          Наетите лица по трудово и служебно правоотношение към края на декември 2022 г. намаляват с 0.7% спрямо края на септември 2022 г., като достигат 2.26 млн. по предварителни данни на Националния статистически институт.

          https://nsi.bg/bg/content/20073/%D0%...B8%D0%BD%D0%B0
          И от тях 50 процента са над 45 години. Но всичко е точно.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение

            32 процента от населението на България са пенсионери. Т.е всеки трети е пенсионер.Но всичко е точно.
            Наетите лица по трудово и служебно правоотношение към края на декември 2022 г. намаляват с 0.7% спрямо края на септември 2022 г., като достигат 2.26 млн. по предварителни данни на Националния статистически институт.

            https://nsi.bg/bg/content/20073/%D0%...B8%D0%BD%D0%B0

            Коментар


            • Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

              перспективата за по-високи лихви в обозримо бъдеще комбинирана със застой в икономиката и очаквана рецесия на фона на бурно строителство и застаряващо население в държава с политическа боза вместо система.... не е оптимистично за новите проекти.
              32 процента от населението на България са пенсионери. Т.е всеки трети е пенсионер.Но всичко е точно.

              Коментар


              • Удри, Джеромка -
                08:30 USD Core CPI (YoY) (Jan) 5.6% 5.5% 5.7%
                08:30 USD Core CPI (MoM) (Jan) 0.4% 0.4% 0.4%
                08:30 USD Core CPI Index (Jan) 302.70 301.46
                08:30 USD CPI (MoM) (Jan) 0.5% 0.5% 0.1%
                08:30 USD CPI (YoY) (Jan) 6.4% 6.2% 6.5%

                Коментар


                • Джонка, жив и здрав, дано си намерил душевното щастие далече от България (съмнява ме).
                  Аз продължавам да купувам и отдавам в София.

                  И само да направя поправка. България е много по-бяла държава от "белите държави", които ти визираш... там населението НАД половината е кюмюрски МАНГАЛ. Мерси от този "уреден" живот.
                  Last edited by ivanvg93; 14.02.2023, 16:28.

                  Коментар


                  • В белите държави има много повече хора с шестцифрен доход, но никой не купува безразборно - всеки прави тънка сметка и ако лихвата надскочи определено ниво с 0,1% - край. Затова и наблюдаваме абсолютна стагнация на цените и дискаунти, като това е само началото.

                    В България освен тънката сметка имаме и безобразно качество на живот, нискокачествени сгради и обезлюдяващи се градове вкл. София. Срещу това е изправено безумното желание на Ганьо да купува имоти на всяка цена, защото не е чувал за нищо алтернативно. Няма как да свърши добре всичко това, ние българите винаги сме се спасявали по трудния начин. По пет празни имота средно на семейство в София след 20 години, помнете ми думата. Инвестиция в бъдещето и за поколенията - само малоумен брокер може да говори подобни глупотевини.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

                      Предрекал съм ЗЕМЕТРЕСЕНИЕ И ВОЙНИ ЗА ПОВИШИТЕЛИТЕ -Ковида не успя ,войната не успя ,сега дойдоха земетресенията !
                      Тяхната алчност ще бъде наказана !

                      Помнете ,оня горе гледа !
                      И земетресенията като не успеят, извънземните ли ще чакаме да свалят цените на тая проклета тухла?

                      От тая алчност да не се минеш, пропусна шанса да купиш овреме и сега вой до небесата за апокалипсиси. Приеми, че си сгрешил и продължи напред, ако продължаваш в тоя дух, ще имаш много проблеми с менталното здраве.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

                        перспективата за по-високи лихви в обозримо бъдеще комбинирана със застой в икономиката и очаквана рецесия на фона на бурно строителство и застаряващо население в държава с политическа боза вместо система.... не е оптимистично за новите проекти.
                        Кой го казва това? Ти? Кавръков?
                        - къде са тези по-високи лихви, днес хората в банката ми казват - няма лихва по депозита, даже 0,0001. Да помислим който има кеш ще предпочита да плаща такси и инфлацията /30процента и повече/ да превръща парите в шума, или ? Лихвите по кредитите са поносими, като Юробанк и в момента предлагат ипотеки на 1,5%???
                        - стига с това застаряващо население, по тези земи винаги са живяли хора. дали ще сте вие или някой друг, ще видим. Правете деца вместо да поствате черни ... ки /това в контекста на снощните приключения тук, предизвикани от бетърчо, който се оказа почитател на силния пол/.
                        - политиката че е боза, е ясно. Припомнете ми период, в който да не е било така в последните 30 години. тук се краде, по много и сериозно, и винаги е било така, и не си мислете, че в другите държави е /много/ по-различно.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Duran Разгледай мнение

                          Пазара на НИ не само че е жив, а е в най- големия си възход (връх) и след всеки връх има падение, винаги е имало и ще има.Така че си права ''нищо което не се е случвало". Обсъждахме кой има излишен кеш за да купи или кеш който иска да инвестира от дадените групи. Тези които са се наредили на гюме да купуват са с ипотека и те последните 2 3 месеца леко се поизплашиха от дигането на лихвите която е на рекордни ниски нива в България, а и не само от това, а и обедняването от инфлацията ги кара да се насочат в затягане на бюджетите и избягване на допълни разходи. Да не говорим огромни инвестиции. Които биха могли да имат потенциала да са губещи.
                          Радвам се ,че се съгласи с мен. В този форум бъдещите купувачи не си признават ,че ще купуват с ипотеки ,всички се кълнат ,че купуват и ще купуват кеш. Много хора както съм написала и се съгласи няма да могат и няма да купят ,но и наематели са нужни все пак .

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Duran Разгледай мнение

                            Пазара на НИ не само че е жив, а е в най- големия си възход (връх) и след всеки връх има падение, винаги е имало и ще има.Така че си права ''нищо което не се е случвало". Обсъждахме кой има излишен кеш за да купи или кеш който иска да инвестира от дадените групи. Тези които са се наредили на гюме да купуват са с ипотека и те последните 2 3 месеца леко се поизплашиха от дигането на лихвите която е на рекордни ниски нива в България, а и не само от това, а и обедняването от инфлацията ги кара да се насочат в затягане на бюджетите и избягване на допълни разходи. Да не говорим огромни инвестиции. Които биха могли да имат потенциала да са губещи.
                            перспективата за по-високи лихви в обозримо бъдеще комбинирана със застой в икономиката и очаквана рецесия на фона на бурно строителство и застаряващо население в държава с политическа боза вместо система.... не е оптимистично за новите проекти.
                            това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Дюри Разгледай мнение

                              Моите отговори са обосновани с факти защото пазара на НИ в БГ е жив и съществува След като те прочетох как никой не може да купува си помислих ,че купуват марсианците , а купувачите все хора хахаха Отделно виждам и колко много народ се е наредил на гюме да купува имоти и всички от горните групи, та ето ти ги и фактите Какво ще се случи , ами нищо което не се е случвало , някой ще купуват, други ще почакат и като видят ,че нищо не се случва и те ще купуват ,а трети ще чакат и никога няма да купят
                              Пазара на НИ не само че е жив, а е в най- големия си възход (връх) и след всеки връх има падение, винаги е имало и ще има.Така че си права ''нищо което не се е случвало". Обсъждахме кой има излишен кеш за да купи или кеш който иска да инвестира от дадените групи. Тези които са се наредили на гюме да купуват са с ипотека и те последните 2 3 месеца леко се поизплашиха от дигането на лихвите която е на рекордни ниски нива в България, а и не само от това, а и обедняването от инфлацията ги кара да се насочат в затягане на бюджетите и избягване на допълни разходи. Да не говорим огромни инвестиции. Които биха могли да имат потенциала да са губещи.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

                                Вече не кълват на тези цени
                                Преди някоя и друга година да - сългасен съм, че се вложиха доста пари в имоти, но ситуацията се промени.

                                Усеща се и по броя сделки с кредит. В София вече едва ли не всяка втора сделка е подплатена донякъде с кредит. Нека излезе статистиката за първото тримесечие на 2023-та и ще може да видим дали това съотношение пада или не. Банките неслучайно не вдигат рязко условията, защото има доста ново капарирано, което тепърва ще се доплаща и прехвърля и там обикновено 'играе ипотеката'.
                                Берти,

                                Има съдба ,вчера леко разтресе земята ,днеска по-силно повишителите изпуснаха много ,много обиди ,много нещо ,явно земните сили вече си реагират ..

                                Коментар

                                Working...
                                X