Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat
Разгледай мнение
Да подчертаем нарочно изпуснатите от теб факти:
1) Рим е световен град, София я няма на никоя карта - дори заради това разликата в цените следва да е поне 5 пъти
2) За 2500 в София-Център може само гредоред около женския пазар. Ставащото за живот почва от 3500-4000,
3) 40% фалшиви квадрати, тук-там цена без ДДС и подобни нагли лъжи на брокерите в обявите за пореден път ги изпускаш нарочно (да, важи и за старото, колкото и да спориш с мен е така, просто не ти изнася).
4) Това за предградията на Рим дето го пишеш е смешно. Това, че София е малка и на 500 метра от жълтите павета са гета си е проблем на София, не на Рим.
На фона на горните факти ценовата разлика е твърде твърде ниска между двата града.
За наемите. Тези дни съм в София по лични причини, срешнах се с двама сериозни и уважавани от мен хора, които са инвестирали в цяла и немалка сграда с цел отдаване под наем. Твърдят, че откъм наематели положението е трагично. Вярвам им и повече няма какво да коментираме наемите.
Впрочем днес се разходих из тази наша "столица". Ходих да видя бащата на мой приятел, който е опериран в Исул. Районът около тази болница ми заприлича на град след бомбандировка. Е няма такава мизерия човек, това на няколкостотин метра от "Докторски" - най-скъпия район. Нататък към моста Чавдар пък изобщо не искам да коментирам. Какъв град е това, какъв Център - ужас и гнусота. Това да ми го сравняваш с Рим? ЪпсурТ.
После минах с колата през Борово и Гоце Делчев, имах среща в една пицария на ул. Дойран. Отдавна не бях шофирал в София, но имах чувството че на пътя са 100% идиоти. 2/3 от всички правят нарушения, за които олекваха на секундата с няколкостотин Евро в която се сетиш европейска държава. Тук обаче не. Засичания, шумни двигатели, спиране на аварийки на абсолютно забранени места, двама минаха на червено само за 10 минути, кофи за боклук заели цяло платно вдясно, паркирания на невъзможни места....
С огромно удоволствие и облекчение утре летя обратно към цивилизацията и се надявам скоро да не ми се налага да идвам пак в тази кочина с главно К.
Коментар