Първоначално изпратено от ratten
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
- 1 like
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Ако занеса на Ратко една 100 годишна ракия дали ще ми свали 10% от наема ?Това се чудяLast edited by ratten; 04.10.2023, 22:00.препоръка е
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от mitko2848 Разгледай мнение
Добре звучи, но икономиката е търсене и предлагане- ако търсещите са повече от предлагащите можеш да искаш и 3 депозита и кастинги за наематели да правиш, но ако не са- тогава наемателите ти отиват при конкуренцията, която няма такива изисквания към тях
Коментар
-
Първоначално изпратено от Дюри Разгледай мнение
Поискай поне два наема депозит само за адресна регистрация. Връщаш когато прекрати регистрацията ,но не повече от два месеца след напускане
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от БОНВИВАН1 Разгледай мнение
Това е много полезна информация за мен. Благодаря! А каква е таксата и в какъв срок кмета издава заповед за заличаване?
Питам та да знам за в бъдеще каква цена да калулирам като депозит ако някой, който съм харесал като наемател иска адресна регистрация?
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от БОНВИВАН1 Разгледай мнение
Не съм съгласен. Рентиерите декларират дохода си. 10% е смешен данък. Как ще купиш следващ имот ако нямаш легални доходи?!?!
И по точка две не съм съгласен. Рентиера и да иска НЕ МОЖЕ сам да отпише наематл!
По точка две- на рентиера не му се занимава да издирва бившия си наемател, за да го накара да си махне адресната регистрация.
Коментар
-
Първоначално изпратено от GG-BG Разгледай мнение
Сигурен съм, като се отняся като за настоящ така и за постоянен адрес!
След искане в общината от собственика на имота се извършва проверка /производство/ по чл. 99б от Закона за гражданска регистрация!
Важно условие е, лицата които са посочени да бъдат отписани да не пребивават на този адрес към този момент /поне от 30 дена/, защото се извършва проверка!
След проверката, Кмета на общината съгласно чл. 99б, ал. 3 от ЗГР издава заповед за заличаване на адресните ригстрации на лицата /за които е установено че са в нарушение на чл. 92 или чл. 99а от ЗГР - лицата не са изпълнили задължението си в 30 дневен срок да информират съответните органи, т.е. не са си променили адресната регистрация на новото си място на пребиваване/.!!!
Питам та да знам за в бъдеще каква цена да калулирам като депозит ако някой, който съм харесал като наемател иска адресна регистрация?
Коментар
-
Първоначално изпратено от MorskiShop Разгледай мнениеОсновните две причини, поради които масово наемодателите не искат да вписват наемателите си по адресна регистрация на квартирата, са следните:
- не искат да декларират доход от наем и да плащат данък.
- не им се занимава да го отписват после
И по точка две не съм съгласен. Рентиера и да иска НЕ МОЖЕ сам да отпише наематл!
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от unimog Разгледай мнение05:00 EUR Italian GDP (QoQ) (Q3) -0.4% -0.4%
Има ли студенти от УНСС?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Chio Разгледай мнение
Че кой ще се нанесе без да се регистрира!? Нарушение на закона е, ако ги проверят полицаите - акт.
За адресна регистрация в общината отива собственика с нот. акт и наемателя + договор за наем и се регистрира лесно. А дерегистрацията е ПРОБЛЕМ.
Тя се извършва от наемателят. Да де, ама той може да не иска или вече да е в Америка. Стига се до парадокса 100-200 човека с адресна регистрация в един имот!!!
Е кой луд ще си сложи сам примка на врата?
- 3 Харесвания
Коментар
-
10-year Treasury yield touches fresh 16-year high
https://www.cnbc.com/2023/10/04/us-t...c-outlook.html
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bad_Bear Разгледай мнение
Хахаха, това съм аз сутрин, отваряйки справката за 4-стайните
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от два_таралежа Разгледай мнениеhttps://www.imot.bg/9thwfn
[ATTACH=CONFIG]n4117665[/ATTACH]
Как реагира понижител, когато види новата средна цена...
- 2 Харесвания
Коментар
Коментар