If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Добре де, този форум е голям феномен. Пълно е с инвестиционни гурута, които правят печалби за, които големите банки и хедж фондове могат само да си мечтаят. 40, 50, 60%, съвсем ги забравихте числата. Но поне има и голяма благородност. Човек с талант да инвестира с такава печалба веднага ще го вземат на $300,000 годишна заплата в големите банки, но те избират да помагат в страната и затова инвестират само свои средства от няколко средни заплати.
Благодаря, че си обективен! Такива числа на печалби имат само понижители, като снежинката и джулия. Всички нормално мислещи инвеститори в имоти рядко се хвалим с повече от 10% ROI. Дори и тези в ново строителство в най-престижни райони! При мен содите са прецедент и голям късмет, откакто ми ги продадоха двама варненци и в една година, получих дивидент доближаващ покупната цена на акцията. Ама те са непублични с пряко договаряне. Питай снежинката и джулия, защо с такива резулти, не са ги поканили за CEO в голями мултинационални компании, примерно петролни
Добре де, този форум е голям феномен. Пълно е с инвестиционни гурута, които правят печалби за, които големите банки и хедж фондове могат само да си мечтаят. 40, 50, 60%, съвсем ги забравихте числата. Но поне има и голяма благородност. Човек с талант да инвестира с такава печалба веднага ще го вземат на $300,000 годишна заплата в големите банки, но те избират да помагат в страната и затова инвестират само свои средства от няколко средни заплати.
Хахаха, нали, те по толкова влагат и се дуят после с печалби от 5лв. На фона на твоите 500 каймета. Хайде да се осмелят да сложат 500 каймета в акции, да ги видя, дори Кавръчко не смее повече от 3 средни заплати при 100 000€ кеш. Моят кеш/акции са 50/50 по двадесетина бонбона, ама големия ми гръб от недвижимости и доходи от тях, ме пази.
Last edited by RUBLA; 15.11.2023, 22:10.
Причина: Изтрито мнение.
Кавръчето да чете и да записва. Скоро като ожъне евреите на борсата, да знае какво да прави пачките.
Извън темата е, ама Кавръчето според мен прави огромна грешка на NYSE. Той инвестира в много престижни компании, които, обикновено са на върха преди лелеяната от него рецесия и всички балъчонки се набиват там. Аз съм се фокусирал в момента върху две компании, едната е АДСИЦ, българска в която ще си допълня таргета до края на 24-та живот и здраве, другата, огромна и тромава добивна англо-австралийска, която, обаче снася доволен дивидент. BSE , Софарма и соди в които имам по 2-4000лв., въобще не си ги смятам в портфолиото, въпреки, че само от содите съм получил повече от 4000лв. дивидент в последните 10г.
Хаха, нещо не мога да ти схвана фиксацията върху тези купили/строили с потребителски. Когато купих за последно през април 21-ва, използвах 60% собствени средства и 40% привлечен ресурс от банка, като вече съм превалил половината срок до падежа и ми остават 2 години и пет месеца до пълно изплащане на този отребителски, а за ЦЕЛИ 2Г И СЕДЕМ МЕСЕЦА, лихвата ми остана на 4,2%ГПР ,през което време заплатата ми се вдигна със 70% , вложих в акции още 60% от оставащата ми сума за изплащане и още 85% КЕШ от същата тази сума. Хайде сега кажи, какво трябва от твоето семпло мнение за покупка с част от средствата-потребителски кредит, да ми е в ущърб нещо? Я, по добре ъгълчо, кажи ти в кой ъгъл си крил обезценяващия ти кеш, през цялото това време, та си станал толкова озлобен и зъл по отношение на цените на имотите?Чакам смислен отговор...
Кавръчето да чете и да записва. Скоро като ожъне евреите на борсата, да знае какво да прави пачките.
е, добре де, лордче
в тоя случай не е ли редно да се акруализират наемите с 60%
Абсолютно, а това и се случва. Писах в темата за наемите, като цитирах сайта петел. Кой да ми отговори, освен живеещия в обор петргъсчо с анимационни картинки разбира се, не с реални доводи. Той е виновен с неговите глупости защо не съм си допълнил и акциите в атера до 50% от таргета ми, а стоят в кеш, който изобщо не го смятам тук.
Хаха, нещо не мога да ти схвана фиксацията върху тези купили/строили с потребителски. Когато купих за последно през април 21-ва, използвах 60% собствени средства и 40% привлечен ресурс от банка, като вече съм превалил половината срок до падежа и ми остават 2 години и пет месеца до пълно изплащане на този отребителски, а за ЦЕЛИ 2Г И СЕДЕМ МЕСЕЦА, лихвата ми остана на 4,2%ГПР ,през което време заплатата ми се вдигна със 70% , вложих в акции още 60% от оставащата ми сума за изплащане и още 85% КЕШ от същата тази сума. Хайде сега кажи, какво трябва от твоето семпло мнение за покупка с част от средствата-потребителски кредит, да ми е в ущърб нещо? Я, по добре ъгълчо, кажи ти в кой ъгъл си крил обезценяващия ти кеш, през цялото това време, та си станал толкова озлобен и зъл по отношение на цените на имотите?Чакам смислен отговор...
е, добре де, лордче
в тоя случай не е ли редно да се акруализират наемите с 60%
ако го вземат/строят с потребителски ще си мислят че имат основание да искат една идея повече ........
Помня аз като минах сделката в Балчик и разбрах че нотариуса всеки ден води помощниците и секретарките си на обяд. И в този ден отидоха.
в онзи ден обеда е бил за твоя сметка
....поне да беше ощипал някоя секретарка
в някой от предните дни е било за сметка на купчо
а меджу двата обяда са се молили за сделки
ако го вземат/строят с потребителски ще си мислят че имат основание да искат една идея повече ........
Друг мотив е че нямало работна ръка . И сега като пада строителстовото в някои европейски страни вече над 70% - това ще се отрази ли на доходите на заетите в строителството ...... ?
Идва период в който проектите няма да са много , но ще се строят бързо и на по- ниска цена .
Ще строят само тези които знаят какво правят - сгради за отдаване под наем и такива които могат да се наместят на пазара .
Четири държави от ЕС вече официално са в рецесия, тоест имат две последователни тримесечия с отрицателен ръст на брутния вътрешен продукт (БВП) спрямо предходното тримесечие, показват данни на Евростат. Това са Дания (две поредни тримесечия на спад на БВП с 0,3%), Естония (две поредни тримесечия на спад с 0,2%), Ниделрандия (със спад от 0,4% през второто и с 0,2% през третото тримесечие) и Австрия (със спад от 0,8% и 0,6%).
при така изброените фактори имотите не правят двуцифрени ръстове , а даже са в плато - не ми се мисли , дали 50% или 80 % ще паднат преди да занулят
+1
проблемът са хората или по-точно липсата им.
тухли и бетон - хубаво, но някой трябва да живее в тези нови копперации, къщи, затворени комплекси и тн.
В България (както и в Китай) ще осъзнаем, че НИ се правят по-лесно от деца и осъзнаването ще е дълго и мъчително.
Конкретно за банския-повишител се чудя как не можа да разбере 15г, че имотен пазар без живи хора да щъкат и обитават е нищо друго освен ще използвам любимият му напоследък термин "зазидани" мечти (и пари).
именно тъмните прозорци са зазидани пари и докато населението на България намалява и ЗАСТАРЯВА, а сградният фонд расте - нищо хубаво няма да се случи със зазиданите пари средносрочно(10+г)
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар