IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от MorskiShop Разгледай мнение

    На ясно съм с изброените неща. Изложението му е запад изцяло, което е добро изложение за двора. Малко е тъмен сутрин и ме притеснява факта, че има собствен покрив (козирката). Смятам, че можем да поживеем няколко годинки там и след това вече да реша каква да му е съдбата- отдаване под наем, клиника или продажба. Но смятам да съм нагъл и да го сваля до към 170 000-180 000. Реално средната цена в момента в Хладилника е около 1850 евро. Като сметнеш квадратурата на застроената площ, цената отива дори към 160000. До момента не съм купил имот без да сваля поне 15-20% от първоначалната цена.
    15-20% дискаунт?!? Леле мале .. ако се навият ще е макс 5%, май не сте купували скоро имот на хубава локация? А че има собствен покрив бетон и отгоре въздух значи змиярник и за живеене няма да става, отделно може да протече. Аз не бих го взел това да живея. За клиника и под наем става.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Kris_ Разгледай мнение

      И аз не обичам, но затова съм си сложил красиви пердета, така слънчевата светлина се размива в околната среда и хем е достатъчно светло, хем не дразни.
      По-добро от северно изложение няма. Лятото при 40 градуса слънцето спира да ти бие в прозорците още преди обед и можеш да си ползваш северната тераса без да се печеш.
      Южна или Западна тераса е най-големият кошмар.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение
        Левончо в сутрешния блок на БНТ: "КРИЗА В ИМОТНИЯ ПАЗАР НЕ СЕ ЗАДАВА"
        значи и в кредитите не очаква сътресения
        препоръка е

        Коментар


        • Левончо в сутрешния блок на БНТ: "КРИЗА В ИМОТНИЯ ПАЗАР НЕ СЕ ЗАДАВА"

          Коментар


          • Първоначално изпратено от MorskiShop Разгледай мнение
            Не ти пече в очите
            И аз не обичам, но затова съм си сложил красиви пердета, така слънчевата светлина се размива в околната среда и хем е достатъчно светло, хем не дразни.
            Last edited by Kris_; 10.06.2023, 05:24.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Kris_ Разгледай мнение

              Кое по-точно ти харесва в западното изложение? Кефиш се на залезите ли?
              Не ти пече в очите

              Коментар


              • Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

                Много правилно описано, браво!
                Точно така, има напредък във възможностите. Но този напредък е резултат от приемането ни в ЕС, от напредъка не технологиите и науката, от вкараните отвън напечатани пари (например за разни псевдо-ИТ компанийки и заплати на служителите им - пак с цел поробване и евтина работна сила)...все външни фактори. Самата държава е тотално абдикирала, а населението е една чалгаризирана маса и в този смисъл, игнорирайки външните фактори (най-малко зависещи от БГ) ние дефакто като общество вървим назад, не напред.

                Никой не може да ме убеди, че в държава, където:
                - имаме такъв жесток отрицателен прираст на населението, с увеличаващ се процент нискообразовани малцинства
                - дефакто и градове и села са едно сметище, освен че са обезлюдени
                - градската среда е в разруха
                - горите се изсичат безразборно
                - градчета като Банско, Априлци и подобни красиви места се унищожават или вече са унищожени с цел облагодетелстване на малък кръг хора
                - отношението към животните е възможно най-безобразно (тровят се, убиват се безпричинно по най-жесток начин бездомни животни без да пречат на някого)
                ..........................и още десетки подобни абсурди

                нещата са се подобрили, само защото можеш да си купиш повече кашкавал с една средна заплата отколкото си можел преди 25 години.

                Представи си хипотетично, ако България беше едно акционерно дружество и ти беше CEO на това дружество, как щяха да реагират акционерите след описването на горните факти? Щяха да те разкостят (впрочем не, отдавна нямаше да си вече CEO). България е с акционери всички граждани, които обаче търпят безобразията и се задоволяват с трохи. Това ни отличаваот развитите общества.
                Оф, болна тема е …

                И мнението ми леко се различава, защото от една страна да, има разширение на хоризонти и увеличение на възможностите, но те идват като следствие от причислението ни към златния милиард, който не ни възприема като периферия, а като периферия на периферията, и маргинали на маргиналите, просто защото не сме важни в нещо повече от ключов кръстопът, за разлика от една Полша, която е важна.

                Но можем да спим спокойно, защото бъдещето на България е в сигурни ръце:
                https://www.segabg.com/hot/category-...a-po-bulgarski

                Натрупват се няколко кризи една върху друга като матрьошки, които имплозират държавността, но все още копаем дъното и няма спиране това копане. Формите, в които България участва в ЕС интеграцията убиват страната. Нашето участие в ЕС е за сметка на каквато и да е наукоемка или каквато и да е друга форма на развитие на технологиите. Няма една инвестиция от Европа вкарана в областта на високите технологии, за да развиват нещо в България. Ако това го имаше щеше да е като локомотив, който ще дръпне всичко останало. Този модел на интеграция в ЕС в момента изсмуква тихо ресурсите от България, а тези фирмички и едри корпоративни робовладелци, които идват са дошли да експлоатират, но сме стигнали дотам, че да се радваме на тях, че ще облагородят пространствата около сградите, които наемат, и ще има осигурена мизерна благодат за някои, а в самата страна не вкарват и една стотинка и всички капитали се изнасят в централата някъде другаде.
                ЕС за България е нож с две остриета е, и сделката е изгодна за малцина, а мнозина страдат, но пък получават възможности за кадърните да се развиват, и ако искат да отидат някъде другаде където ще страдат по-малко.
                Проблема на такъв тип политика на външно възползване и вътрешно нехайство е, че в страната прогресивно остават хора, които не развиват нищо, а ако имаш страна от сервитьори, рецепционисти и продавачи, то и отношението към нея ще е като към обслужващ персонал.
                Имаше много наивници през 2007 година, които си мислеха, че ще спре българското пропадане и ще бъдем закачени не само към някакъв си валутен, но и културен и политически борд, но напрoтив, ЕС ускори този процес на деградация, защото тях ги устройва. Просто лесно се управлява една територия, на която нейния т. нар. елит, корумпиран до робска крайност, и който повечето от него не е прочел и една книга в живота си, и предпочита да дели с господарите държавната трапеза.
                Пробвайте да си направите проучване колко от парите на ЕС са вкарани в България за каквато и да е сериозна технологична индустрия.
                Погледни, например, Airbus, но има много други примери за технологични инвестиции, които зависят от ЕС и могат да донесат много за напредъка на България. Имам познат от едно от хобитата си, който е холандец работещ като поддръжка по техните остатъци от Fokker, които сега са интегрирани във военния стратегически и технологичен ресурс на ЕС, и човека който постоянно се оплакваше от дебилните румънци, с които му се налагаше да работи, и все се чудеше защо финансирането по проектите за стратегически технологии и сигурност не отиват в България, защото както той самия казваше, хората и професионалистите, с които е работил от сферата са в пъти по-кадърни когато му се падне да е с българин по други проекти, а не с румънец.
                Нищо лошо към тяхната националност, защото в България имахме в пъти по-добра и развита ИТ индустрия когато влизахме в ЕС, а само за 10 години румънците ни минаха. Че даже и страни като скапаната и с кофти климат за Data Center-ве Гърция привличат инвестиции от Microsoft където ще им трбява в пъти повече енергия да охлаждат шкафовете.
                С това не казвам да слизаме от влака, на който сме, защото това не зависи много от нас, понеже са геополитически разпределения, които въобще не зависят от нацията, но това, което може да се направи е поне да има що годе някаква позиция вътре в ЕС, която защитава националния интерес на България вътре в системата, от която зависи нещо. Отстояване на интерес. Това е.

                Не се гледат националните интереси от никой на никакво ниво под каквато и да е форма, че дори след като е крадено до самозабрава.
                Никаква жалост нямат тези, от които нещо зависи. Това просто показва докъде сме допуснали да се вмирише рибата в главата, която е отражение на всичко останало в нестаналото българско общество. Все още има читави хора в България, на които тя се крепи някак, и все си мисля, че много неща могат да се променят за кратко време, но България трябва да си мине през нейния си катарзис, и това няма да стане с молби, а само чрез много дълбока екзистенциална криза.

                П. П. - Сравнението със CEO-то е добро, и преди си мислех, че само някой доказал се като успешен управляващ предприятие, което е с капитал поне няколко десетки милиона може да бъде добър управляващ държава, но и това вече не мисля, че може да е някакво мерило за добродетели и кадърност.
                Last edited by Kris_; 10.06.2023, 05:26.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от MorskiShop Разгледай мнение

                  На ясно съм с изброените неща. Изложението му е запад изцяло, което е добро изложение за двора. Малко е тъмен сутрин и ме притеснява факта, че има собствен покрив (козирката). Смятам, че можем да поживеем няколко годинки там и след това вече да реша каква да му е съдбата- отдаване под наем, клиника или продажба. Но смятам да съм нагъл и да го сваля до към 170 000-180 000. Реално средната цена в момента в Хладилника е около 1850 евро. Като сметнеш квадратурата на застроената площ, цената отива дори към 160000. До момента не съм купил имот без да сваля поне 15-20% от първоначалната цена.
                  Кое по-точно ти харесва в западното изложение? Кефиш се на залезите ли?

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от SlonH Разгледай мнение

                    Е там е сравнително добре за живеене, води се Хладилник. Има комуникации и неща, южния парк и метрото са големите му плюсове. На партера е много студено, често влажно, та внимавайте за разни течове. Изложението също е важно защото може да не видите слънцето на партера и в двора, ако огрява е плюсче. 150000лв за ремонт и после за под наем не е ок, за живеене може, за клиника/кабинет също е подходящо, ще има пациенти. Абе брокерите са гадни и нагли ама ако човек намери интересен имот се преглъщат, в случая ако няма супер.
                    На ясно съм с изброените неща. Изложението му е запад изцяло, което е добро изложение за двора. Малко е тъмен сутрин и ме притеснява факта, че има собствен покрив (козирката). Смятам, че можем да поживеем няколко годинки там и след това вече да реша каква да му е съдбата- отдаване под наем, клиника или продажба. Но смятам да съм нагъл и да го сваля до към 170 000-180 000. Реално средната цена в момента в Хладилника е около 1850 евро. Като сметнеш квадратурата на застроената площ, цената отива дори към 160000. До момента не съм купил имот без да сваля поне 15-20% от първоначалната цена.

                    Коментар


                    • https://www.bloomberg.com/news/artic...partment-deals

                      Какво става сега ?
                      0 кредититора от 48 подадени оферти ха ха

                      Хюстън,

                      Имамме проблем?
                      какъв е ?
                      Не е в лихвите,те хем са високи..ноо и...просто няма кредити
                      Last edited by nkavrakov1982; 10.06.2023, 00:40.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

                        не виждам нищо чудно
                        Докараха го дотам, че ако човек не го види с очите си, никога няма да чуе за тези неща. Работи се тихичко и под сурдинка, само настолният вентилатор едва-едва жужи като самотна мушица-винарка. Иначе високоговорителите на същите тези гърмят по диреците - "В контраофанзивата ВСУ нагази ледените води на Енисей и изпи водата, а Путин умира от жажда в долния край на реката".

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от MorskiShop Разгледай мнение

                          Всъщност аз съм гледал имота- намира се точно където е написано- между Южен парк и завод Витоша “. Отделно има козирка 10 метра над него, което пази от изхвърлени боклуци от съседи в градината. Актуалната му цена вече е 210 000 евро. За ремонта си прав-150к лв ще се набият и ще стане супер. И нямаш брокер
                          Е там е сравнително добре за живеене, води се Хладилник. Има комуникации и неща, южния парк и метрото са големите му плюсове. На партера е много студено, често влажно, та внимавайте за разни течове. Изложението също е важно защото може да не видите слънцето на партера и в двора, ако огрява е плюсче. 150000лв за ремонт и после за под наем не е ок, за живеене може, за клиника/кабинет също е подходящо, ще има пациенти. Абе брокерите са гадни и нагли ама ако човек намери интересен имот се преглъщат, в случая ако няма супер.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение

                            Там, където съм, откриха отделения за следковидни смущения. Само че приемат само ваксинирани.
                            не виждам нищо чудно
                            препоръка е

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

                              петрогъсчо,
                              голем си смешник
                              Тоя вади игнора, като че ли си е вързал ташаците на него.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от cyclop Разгледай мнение

                                Това сега трябва да е шегичка ли? Понеже не стана отдавна ясно, каква невъобразима отрова наръгаха на хората, при това без никаква полза и без никаква нужда? Смешна шегичка. Показва специфично ниско ниво. На хумор и на осмисляне на реалността - едновременно.
                                Там, където съм, откриха отделения за следковидни смущения. Само че приемат само ваксинирани.

                                Коментар

                                Working...
                                X