Първоначално изпратено от nradev1111
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от iavorsk Разгледай мнение
Ама верно ли - за по малко от 48 часа от подаване на заявление три банки ми осигуриха 100 финансиране - ипотечен + потребителски за панел.. Стандартния срок за одобрение е 20 работни дни, ипотеката минава на правен анализ и после отива в Централно Управление за одобрение. За 48 часа няма да можеш да събереш само необходимите документи за кандидатстване- данъчна оценка, бележка за доходи, скица на имота, семейно положение, сключен предварителен договор с продавача, ......и това само да кандидатстваш, след това почват да правят правен анализ на имота и след това финансов анализ на теб в централното управление на банката. Абсурд да ти одобрят 2 кредита за 48 часа
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bad_Bear Разгледай мнение
И така да е. Златото расте, когато тухлата спада, или е в застой. Т.е. когато настъпят тежки времена и се разклати доверието в системата.Last edited by keizer; 10.12.2023, 22:40.Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
За този 10 год период, туулата направи 2-3х, и ако падне с 20-30% пак ще е бил алтъна поне с 1,5-2х.
Пример - този който е продал през 2007-8г., през 2013 е можел да вземе 2 апарта на цената на 1. А, ако е бутнал парите у злато, вместо да държи кеш, е щял да купи поне 3, да не кажа 4. И това за период само от 6г. Далеч съм от мисълта, че ситуацията ще се повтори, но от гледна точка на волатилност в посока надолу, това са 2-та най-сигурни актива и се застъпват перфектно в различни времена.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнениеЕй тва е на един познат - 3,85 е/кв, и нямало никакви огледи. Инвесторите в имоти за отдаване под наем - изгорЕха (съвсем очаквано).
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...89m&f1=1&fe7=1
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнениеДъри, то и при теб не е розАво положението.
Това е в затворен комплекс с екстри, които струват поне 200 лв.
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...eeg&f1=1&fe7=1
Коментар
-
6 е/кв, при "пазарна" цена 3000 е/кв. Всеки да си сметне възвращаемостта (ако я има)
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...f9s&f1=1&fe7=1
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
То и аз се чудя дали няма някаква грешка. В момента под наем има 12 000 имота за наем в градче с населението на кв Люлин+Младост, срещу 11 000 в почти двумилионна Сф?
Във Варна имотите са за "да изпереме едни пари" и "те украинците без море не могат".
- 3 Харесвания
Коментар
-
Дъри, то и при теб не е розАво положението.
Това е в затворен комплекс с екстри, които струват поне 200 лв.
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...eeg&f1=1&fe7=1
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Дюри Разгледай мнение
Не ме притесняват приятелите. Те си ползват къщите и не съм чула да искат да ги продаватТехните имоти докато им писнат и решат да ги продават поне ще си удвоят цените. Времето е много ценен приятел на имотите
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Tepix Разгледай мнение
Когато за първи път видях статистиката за отдавани под наем имоти във Варна, реших, че в имот.бг има бъг и добавя една цифра.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Дюри Разгледай мнение
За мен извода е ясен : никога инвестиция в имоти във Варна ! Знаела съм го ,но не очаквах ,че е толкова зле и винаги съм бягала от Севрното черноморие.. Инстикта отново не ме е подвел.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бедният брoкер Разгледай мнениеУ, що така, ами че твойте авери се набураха хептен на север, у Балчишко, те какво ще ги правят тези паметници, скъпа, обясни им пазара, че на нас не вярват.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от mitko2848 Разгледай мнение
Еми продавайте го директно на хоум ту ю щом са го оценили на толкова, пък те после да си го препродават за колкото искат
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от ThePawnbroker Разгледай мнение
Вероятно сте прав, но защо тогава брокера от голяма агенция, прави такава оценка ? И като гледат по "сайтовете", роднините на моята жена се надъхват. Това искам да изтъкна, колко е подвеждащо поведението на професионални участници в пазара на НИ.
Защото точно участниците на пазара имат тенденцията да губят представа от реалността. Поседи и ти 10г на работа където от ляво и дясно колеги ти бръщалавят как имотите само растат и какви печалби се правят и ти ще си помислиш, че можеш да летиш. Отделно тя е казала такава висока цена за да ги привлече да работят с нея и евентуално да подпишат договор за ексклузивност. Вече като са в играта, може да им съобщи и по-лошите новини.
- 4 Харесвания
Коментар
Коментар