If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Той си рипа (засега кротко с някви 160-170% за последната год. ), но ако (когато) заредят хАртията на принтера шЪ иде на луната. Както съм казвал и преди - коня е хрътката, която първа надушва мастилото.
Много сме така, но някои са по-зорлии от други. Аз зяпам в 2-3-5г. хоризонт. Кавръчко например не бърза, Жонката също, тях и 2039г. ги устройва, стига да е на далавера. Но ако Щатите наистина пуснат печатницата с темповете от статията, ще се наредя за ипотечка.
Не мога да си представя сценарии в който се лишават от най силния си инструмент - световната резервна валута, което печатането непременно ще направи. По скоро клоня към конспиративни теории, че ще използват световното си влияние да накарат своите "партньори" да изплатят дълговете. Не е тайна, че военните действия са изключително печеливши за американския военноиндустриален комплекс. Предоставят военна помощ на десеторна надценка и принуждават Европа да обнови техниката си с американска на извънземни цени. На всичко отгоре ще се получи така, че да изземат цялата украинска земеделска земя и други активи, които после или да продадат или използват за покриване на кредита.
Да, София ще е последния бастион на българщината, колкото и да е иронично. Урбанизацията натам е самозасилващ се процес и вече 80% областните градове в страната са негодни за живот, за всеки млад и социален човек. Отделно и много по възрастни жители в други места ще бъдат принудени да се преместят по големите градове поради задълбочаваща се липса на лекари и инфраструктура, нужда някой да се грижи за тях и нарастващи проблематични малцинствени групи. Празни жилища може да има единствено ако балонът се надуе толкова, че направи рентиерството безмислено и губещо начинание.
Това не значи, че спад на цените не може да има. Напротив, прави спекулата по-голяма и засилва амплитудата на цените. И аз се облизвам от перона за възможността да захлупя нещо във столицата.
Много сме така, но някои са по-зорлии от други. Аз зяпам в 2-3-5г. хоризонт. Кавръчко например не бърза, Жонката също, тях и 2039г. ги устройва, стига да е на далавера. Но ако Щатите наистина пуснат печатницата с темповете от статията, ще се наредя за ипотечка.
На много места ръководителите вземат тлъстото месо, а Петкан се задоволява с боб.
Мисля, че за София няма да има проблем с празни апартаменти - хората имат деца, от провинцията идват нови софиянци и трябва някъде да живеят.
А какво точно ще стане в бъдеще, никой не може да ви го каже.
Да, София ще е последния бастион на българщината, колкото и да е иронично. Урбанизацията натам е самозасилващ се процес и вече 80% областните градове в страната са негодни за живот, за всеки млад и социален човек. Отделно и много по възрастни жители в други места ще бъдат принудени да се преместят по големите градове поради задълбочаваща се липса на лекари и инфраструктура, нужда някой да се грижи за тях и нарастващи проблематични малцинствени групи. Празни жилища може да има единствено ако балонът се надуе толкова, че направи рентиерството безмислено и губещо начинание.
Това не значи, че спад на цените не може да има. Напротив, прави спекулата по-голяма и засилва амплитудата на цените. И аз се облизвам от перона за възможността да захлупя нещо във столицата.
Дори и да стигне 150% от БВП, той може да няма големи неблагоприятни ефекти"
това много ми хареса
както се казва, може и да няма а може и да има но саш друг вариант да отложат фалита нямат
+++
Ако помниш, още миналата година го дискутирахме, че играта с лихвените проценти е за парлама. А каква еуфория предизвикваше у някои съфорумци....Истината е, че кредита е като наркотик. Зависимите отвъд океана, не могат да изкарат и година без абстиненция.
Жалко, че при така развилите се събития, има вероятност да не ми се сбъдне прогнозата за корекция при тухлата от сорта на 20-30%.
Печатницата на максимум, докато не гръмне всичко. После ще му мислим.
Дори и да стигне 150% от БВП, той може да няма големи неблагоприятни ефекти"
това много ми хареса
както се казва, може и да няма а може и да има
но саш друг вариант да отложат фалита нямат
много пъти сме го писали, че гледането на средна заплата е доста измамно успокояващо
голяма фирма - 2-3-4 меринжея (съдружници) с по 50-60-100К месечна заплата, а под тях 100 човека със заплата 2К и какъв е резултата
200К за меринжейски екип
200К за персонала
средно малко под 4К ... ама за кой
в общинските и държавни структури е същото безумие
оперативни работници бачкат за 1-2К, а разни насадени шефчета взимат по 10К с различни врътки, за да заобиколят
в здравеопазването
млади лекари работят за спорта, а шефове на отделения и водещи лекари в болниците разпределят десетки хиляди лева на месец на калпак по пътеки здравна каса и тн
като се тегли чертата всичко е уау, но не е
+1
На много места ръководителите вземат тлъстото месо, а Петкан се задоволява с боб.
Мисля, че за София няма да има проблем с празни апартаменти - хората имат деца, от провинцията идват нови софиянци и трябва някъде да живеят.
А какво точно ще стане в бъдеще, никой не може да ви го каже.
Zwei weitere Töchter der SignaGruppe des österreichischen Immobilien-Investors Rene Benko haben Insolvenzanträge gestellt. Beim Amtsgericht Charlottenburg reichten nach Gerichtsangaben die Signa Financial Services GmbH mit Sitz in Frankfurt und die Signa REM Germany GmbH aus München entsprechende Anträge ein. Zum vorläufigen Insolvenzverwalter ernannte das Gericht in beiden Fällen den Rechtsanwalt Torsten Martini. Zuvor hatte bei dem Berliner Gericht bereits die Signa Real Estate Management Insolvenzantrag gestellt. Auch hier ist Martini vorläufiger Insolvenzverwalter. Die Dachgesellschaft Signa Holding hatte in Wien ein Sanierungsverfahren in Eigenverwaltung beantragt, das Gericht hatte den Rechtsanwalt Christof Stapf zum Insolvenzverwalter ernannt.
Der verschachtelte Signa Konzern ist das bisher größte Opfer des jähen Absturzes am Immobilienmarkt. Zu Benkos weit verzweigtem Firmennetzwerk gehört aber auch die deutsche Warenhauskette Galeria Karstadt Kaufhof. Insider erwarten, dass weitere Signa-Gesellschaften Insolvenzanträge stellen werden.
блока и от двете страни ли го обикаляш,
че се случва от едната страна да е тъмен прозореца
а от другата да свети
съмнявам се, че някой е измислил методика за броене на прозорците
но като лаф звучи интригуващо, "тъмни прозорци" и завладява въображението на част от хората
Е как, задължително от двете страни на блока, после попълвам таблицата в облака и мога да проследя по дати кой кога е ползвал жилището, заради таксите поддръжка го правя, не щото съм любопитен.
Иначе, ако от едната страна е тъмен прозореца а от другата свети, най-вероятно има завеса или щора. Влизам, проверявам, записвам и си тръгвам.
Коментар