JPY | BoJ Interest Rate Decision | -0.10% | -0.10% | -0.10% |
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Много е лесно писането на подобно софтуерче. Просто вземи средната цена от imot.bg и я намали с 50% до 70%.
Иначе прогнозирането е хубаво нещо, в общи линии моделът Xt=Xt-1+a, където а е случайна компонента, е единственият смислен математически модел, оттам нататък можеш да си пишеш софтуер колкото искаш, прогнозата пак няма да е вярна в 99% от случаите (а в останалите 1% ще е вярна, но това пак ще е плод на случайност).
P.S. много рядко компонентата a е само 1. Но не трябва и да се прекалява. Лека от мен. Утре пак.Last edited by Bad_Bear; 19.12.2023, 03:03.
Коментар
-
https://www.investor.bg/a/515-ikonom...vi-prez-2024-g
Статиите вече са с колко ще паднат лихвите следващата година
Някой пак изпусна влака и не усети как се завъртя прозореца на Овертон
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Thrace Разгледай мнение
С две думи, ако не се строи - бягай от имоти.
Като ви разправях 2017-та че след време дупе ще давате да може да купите на тия цени не ви се верваше и умно обяснявахте как трябва да се бега далече от тоя балон
Винаги се чудя колко голям мазохист трябва да е някой да пише в дадена тема след като с години бърка зловещо и всички му се смеят
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Invmert Разгледай мнение
Данните са от НСИ1. Разбирам, че данните не се харесват на определени потребители, но това не ги прави лъжа:
2022.Q2 (брой жилища): 2023.Q2 (брой жилища): 13180 12078 (-1102) 1. НСИ - Издадени разрешителни за строеж на нови сгради2022.Q3 (брой жилища): 2023.Q3 (брой жилища): 14708 9805 (-4903)
Като цяло това не от значение, защото строителството следва пазара, а не пазара строителството. Строителството има вторичен комплементарен ефект в обратна посока, но не е показателно. Ако беше така, намаленото строителство в Германия, където фалират строители и прекъсват проекти, щеше да доведе до ръст в цените а реално се отбелязва спад от 10%.
С две думи, ако не се строи - бягай от имоти.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bad_Bear Разгледай мнение
В момента, процеси свързани с прогнозиране. Като автоматизацията включва целия цикъл от-до. Хубавото е, че когато завършим всичко, с малко пипане тук-там, ще може да се приложи и на други места. Ако си в сектора, с удоволствие ще споделя по-детайлно, но сега пиша общо, че да не се изплаши някой съфорумец, че ще му изям хляба.
Виж, Юлката хубави идеи дава, ама по-скоро бих написал нещо което отдавна го има за Щатския пазар, но не съм срещал у нас. Софтуерче, което да дава много по-точна от "брокерската" оценка за даден имот. Само, че там водите са мааалко по-дълбочки и може да ме пуснат за захранка на акулите.
- 1 like
Коментар
-
В момента, процеси свързани с прогнозиране. Като автоматизацията включва целия цикъл от-до. Хубавото е, че когато завършим всичко, с малко пипане тук-там, ще може да се приложи и на други места. Ако си в сектора, с удоволствие ще споделя по-детайлно, но сега пиша общо, че да не се изплаши някой съфорумец, че ще му изям хляба.
Виж, Юлката хубави идеи дава, ама по-скоро бих написал нещо което отдавна го има за Щатския пазар, но не съм срещал у нас. Софтуерче, което да дава много по-точна от "брокерската" оценка за даден имот. Само, че там водите са мааалко по-дълбочки и може да ме пуснат за захранка на акулите.
Иначе прогнозирането е хубаво нещо, в общи линии моделът Xt=Xt-1+a, където а е случайна компонента, е единственият смислен математически модел, оттам нататък можеш да си пишеш софтуер колкото искаш, прогнозата пак няма да е вярна в 99% от случаите (а в останалите 1% ще е вярна, но това пак ще е плод на случайност).Last edited by ejonny2376; 18.12.2023, 23:59.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Данните са от НСИ1. Разбирам, че данните не се харесват на определени потребители, но това не ги прави лъжа:
2022.Q2 (брой жилища): 2023.Q2 (брой жилища): 13180 12078 (-1102)
2022.Q3 (брой жилища): 2023.Q3 (брой жилища): 14708 9805 (-4903)
1. НСИ - Издадени разрешителни за строеж на нови сгради
===2049===
Защо причиняваш тази болка, на понижителите и без това не им е лесно от сегашните цени. Ами ако цените тръгнат пак нагоре?
Коментар
-
Първоначално изпратено от segato Разгледай мнение
Мечок, какво "автоматизираш" ?
Не е заяждане
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от segato Разгледай мнение
Мечок, какво "автоматизираш" ?
пп
За да не се мъчат да ги пускат на ръка горките брокери.Last edited by Julius_BG; 18.12.2023, 22:16.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Трайчо, не смея да запретна ръкави, че съм в сферата на автоматизацията.
Не е заяжданеLast edited by segato; 18.12.2023, 22:15.
Коментар
-
2022.Q2 (брой жилища): 2023.Q2 (брой жилища): 13180 12078 (-1102) 1. НСИ - Издадени разрешителни за строеж на нови сгради2022.Q3 (брой жилища): 2023.Q3 (брой жилища): 14708 9805 (-4903)
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение
Нещо друго ще ни излъжеш ли?
2022.Q2 (брой жилища): 2023.Q2 (брой жилища): 13180 12078 (-1102)
2022.Q3 (брой жилища): 2023.Q3 (брой жилища): 14708 9805 (-4903)
1. НСИ - Издадени разрешителни за строеж на нови сгради
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Traicho_80 Разгледай мнение
Работят, писах ти на лс
Коментар
-
Първоначално изпратено от vikhunter Разгледай мнение
Поздравления. Истински държаван служител. Никога не отказва въпроси. И отговора винаги е "въпроса ще бъде разгледан"
Коментар
Коментар