If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Новия ми е готов чакам мебелите, а този няма кво да го правя. Мислих да го отдавам под наем, но няма да стане, понеже около мен има 5 броя, които стоят от миналата год, свалят наеми и пак няма никой. Няма смисъл да го държа и да му плащам таксите, по-добре да го продам и да набия в нещо, което поне да бие инфлацията, Сп500 (ако върне 10-15% надолу де) мисля, че е ок.
Конове се купуват когато всички са се насрали от страх.
Бетерчо, още коне ли ще купуваш, че разкарваш тухлата? Или смяташ да стоиш в кеш и после пак.
Новия ми е готов чакам мебелите, а този няма кво да го правя. Мислих да го отдавам под наем, но няма да стане, понеже около мен има 5 броя, които стоят от миналата год, свалят наеми и пак няма никой. Няма смисъл да го държа и да му плащам таксите, по-добре да го продам и да набия в нещо, което поне да бие инфлацията, Сп500 (ако върне 10-15% надолу де) мисля, че е ок.
Конове се купуват когато всички са се насрали от страх.
А бе лесният кеш свърши, вече няма бонуси и заплатките полека слизат надолу.Икономиката в Бг работи на ишлеме, не ми изкривявай нещата че кризата ще подмине Бг тя сега започва
Напротив! Доходите постоянно се увеличават, а трудовите възнаграждения бяха повишени с 19.61% от 2024.01.01. Икономиката на България работи отлично и продължава да расте. До няколко седмици ще излязат данните, на които ще се види точно това.
Но дори и икономиката да се свие, цените на жилищата ще продължат да се увеличават. Именно това се случи през 2020 година, преди по-малко от 4 години.
Моето мнение е, че много хора ги имат. Може би обкръжението ми е такова. Около мен са все хора с 5000-10000 лв заплата и годишни бонуси при които може да се живее добре и без заплата.
Според мен народа е фрашкан с пари, депозитите го показват, а колко хора има, които не вярват в банки?
В смисъл, получават си легалните доходи по банка, но не държат кеш там. Дали злато,колекции, нумизматика, долари, евро, франкове...
Всичко им е 100% легално, имат си фактури за всичко.
И най-интересното поне според мен е, че масово искат крайният инвестиционен продукт да е земя. Или НИ в краен случай/
А бе лесният кеш свърши, вече няма бонуси и заплатките полека слизат надолу.Икономиката в Бг работи на ишлеме, не ми изкривявай нещата че кризата ще подмине Бг тя сега започва
Ами тогава какъв е смисълът от инвестицията в имот (за живеене не говорим), ако не бие поне инфлацията?
няма ама никакъв смисъл да се затварят пари в имот при тая инфлация и тия печеливши схеми на борсата.
наема е почти нищожен, плащаш навреме и си живееш животя
акции, дивиденти, бело, мургави жени на час...
само гледаш да не стане някоя издънка в студените месеци,
че милионер-инвеститори с 2 плика от кауфлан с лични веши, даже и простите бакшиши не щат да качват
Аве в Бг може и така да е, но я виж в Русия кво става. Постоянно се увеличават земеделските площи, това води до увеличаване на производството, което пък води до ниски цени, което за държави като Русия, Украйна дори Китай може би е ок, но Европа не може да издържи на тоя дъмпинг, незлучайно започват бунтове на фермери, които искат държавата (сиреч ние) да платим тяхната продукция на по-високи цени от пазарните.
Уау, Европа щяла да умре. Пак. Както щеше да умре от липса на китайски чипове. Както щеше да умре от липса на руска газ. Сега пък щяла да умре от изобилие на евтина руска пшеница. Или пък от евтини китайски парцалки.
Малко или много хората се повлияват от мнението на околните. В този ред на мисли те малко или много са се повлияли и от мен. Лично за мен, инвестицията в ЗЗ, която е в рамките на околовръсното шосе на СФ е най-добрата инвестиция. Променят се ПУП, сменя се статут на земя, правят се УПИ. Ако имаш и малко вътрешно инфо си цар.
Обаче шопите не са глупави, не си продават вече земята на цената на ламинат или мокет. Мина времето и глупаците измряха, които продаваха ЗЗ с цена 5-10-20 Е/м2
А имаше времена, когато декър бе 400лв:-)))) Ехееее...
Тогава правехме пари, сега само се заблуждаваме:-)
В Добруджа беше 100 (сто!!!) лв декара, Варненско още по надоле. Аз бях млад и немах кинти, но познавам хора, които купиха много. Сега тези хора си имат приличен доход, без да се притесняват от амортизации, проблмни наематели и т.н. Както казват някои тук "таймингът" е важен.
не е интересно, а е показателно, че в обкръжението ти има мислещи хора,които си дават сметка, че инвестиции в жилищни НИ на тези цени и с тази демография са по-скоро спекула отколкото дълготрайно изгодни инвестиции.
земя не се произвежда, а тухли могат да се трупат още 100 години и пак ще има къде.
Аве в Бг може и така да е, но я виж в Русия кво става. Постоянно се увеличават земеделските площи, това води до увеличаване на производството, което пък води до ниски цени, което за държави като Русия, Украйна дори Китай може би е ок, но Европа не може да издържи на тоя дъмпинг, незлучайно започват бунтове на фермери, които искат държавата (сиреч ние) да платим тяхната продукция на по-високи цени от пазарните.
Коментар