Първоначално изпратено от mitko2848
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
- 5 Харесвания
-
Първоначално изпратено от antani Разгледай мнениеОстанете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
� -
Първоначално изпратено от mitko2848 Разгледай мнение
Според мен си трябва баланс между харченето и инвестициите, защото ако залитнеш в едната крайност и цял живот пестиш и се лишаваш въобще не е сигурно, че семейството или следващите поколения ще оценят жертвите ти
В някои семейства от провинцията преди години имаше практика да се пести и да се правят икономии. И някои хора си го носят още.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение
Човек трябва да прави не това, което му харесва (да си угажда на корема и на пакета), а което е добро за семейството му.
Вместо да харчи за простотии, може да купи на децата си по един хубав апартамент с гараж и евентуално кола, ако му стигнат парите,
- 4 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
"Инвестиция" не е само да вложиш лев, за да изкараш два. Инвестиция (за мен) е да ти доставя удоволствие това, което си сътворил, не съм се лишавал от ескурзии, дрехи и т.н, дори последните години ги увеличих. Има един лаф "кеф цена - няма" аз съм на тоя принцип.
Вместо да харчи за простотии, може да купи на децата си по един хубав апартамент с гараж и евентуално кола, ако му стигнат парите,
- 2 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Майстора233 Разгледай мнениеЦените на имотите не се определят от търсенето и предлагането. Това не са краставици и домати на пазаро , време да се проумее а не да се дъвче една и съща дъвка с години.
Търсенето и предлагането до някъде биха играли роля при наемите ма не съвсем. Поради простата причина че имотите се смятат за инвестиционен актив подобно на акциите и златото и други такива. Като това в България е още по преекспонирано като разглеждана единствена инвестициинна възможност от населението. Практически няма значение каква е демографията и колко празни прозорци има. Докато населението си ,, спасява,, парите в имотито при глобалният бичи пазар.
Тренда ще обърне когато обърне глобалния бичи тренд както при имотите така и при акциите или крипто.
ПП Инвестицинните активи формират цикли на бум и бъст , а търсенето на логика спрямо теорията за търсене и предлагане е безсмислено.
https://www.youtube.com/watch?v=Iun-n8rc9Io
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от segato Разгледай мнение
Е има ли кой да ги дава ? Зашо да дават 120к в БГ като могат да ги дават в САЩ. Тук infosys вкарват хора 3 месеца камп на H1B и съм чувал че едва ли не ги дават под наем на дузини. Примерно чувал съм неша като Bank of America търси 60 човека за нов проект. CTO-то се обажда в Infosys , казва да му пратят 60 човека с еди какъв си стак, почват да работят , след месец им връща 30 че за нищо не стават и infosys му прашат нови 30. Та за какво им е да се занимават с БГ за 120к ?
Са за програмисти, или поне това, което се разбира на запад е пълна драма.
Аз като се върнах от Белгия, понеже не бях бачкал в БГ преди това, ми направи впечатление колко е ниско нивото/после разбрах, че то нивото е на 3 level support/.
Спомням си как при идвате на работа ги питам "Къде ви е екипта от principal engineers?" Оня се чеша зад ухото и ми се смее/подиграва нещо.
Викам му "Нямате ли технически експерти?" Отговаря ми аз съм експерта и твой тийм лидер, други въпроси имаш ли?
"И, аз да, ще ме запознаете ли с отдела на аналистите и архитектите?" -"Нямаме такива"
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение
+1
Луксозните неща, които си сложил: дръжки, смарт устройства и екстри, не са инвестиция. Парите можеха да отидат за децата ти или за други полезни неща, като екскурзии, дрехи, книги, храна и др.
Но ми хареса......"ще осерат и опърдят",
- 3 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
Каква беше причината за последната финансова криза, която повлия даже на цените в 'престижните квартали' ? Сещаш ли се?
Какво правим в момента - строим ( в крайните квартали както се изрази ти...не в центъра) и набиваме ресурс в тухли при застаряващо население. С всяко следващо тримесечие делът на ипотеките в София (за покупка на ново жилище) става по-голям (вече е над 50%).
финансовите кризи не се случват защото обществата харчат и се развиват балансирано и предпазливо, а точно когато се харчи и задлъжнява сякаш пред нас е само лесно и хубаво бъдеще.
Чакам още да изровиш от някъде пример за това как презастрояване в краен квартал срива цените в престижен някъде по света. Нали това ти е тезата очаква се да можеш да я защитиш по някакъв елементарен начин. Или ще продължаваме пак с "презастрояване", "бай ганьо", "ластици" и "ножици"?
А причината за кризата 2008 не е както се опитваш да загатнеш презастрояване. Причината беше банкстерите и че си препродаваха ипотеки по няколко пъти който смятаха за активи и "инструменти", а те от своя страна бяха отпуксани на всеки поискал на запад и накрая се наакаха. Това води до кредитна криза и рязко спиране на кредитирането за почти всичко и няколко фалита на големи банки. За пореден път - презастрояването е следствие а не причина от кредитиране, бум в икономиката или други икономически причини.
- 1 like
Коментар
� -
Що бре, яки са ми съседите, 20-30% ит -та, адвокати (бая са), има един архитект, другите с някъФ дребен бизнес. Общо езето не виждам много хора, но ми прави впечатление, че има доста доста млади в района, може би заради бизнес центровете наоколо.
Иначе го взех ей така, като инвестиция, но за мен си. Фирмата която го ремонтира, директно ми предложи 1000 евро за под наем, но аз отказах, как да го дам, от плочката (Gerdomus) до дръжката на вратата - всичко ми е от Италия, ще ми го осерат и опърдят. Та така, направих си го и много ми хареса, не бих се разделил с него - кефи ме, ползвам си го 30-40 дни в годината (наистина,не го казвам от страх, че ще се настани някой) всичко ми е на една ръка разстояние.
Луксозните неща, които си сложил: дръжки, смарт устройства и екстри, не са инвестиция. Парите можеха да отидат за децата ти или за други полезни неща, като екскурзии, дрехи, книги, храна и др.
Но ми хареса......"ще осерат и опърдят",
Коментар
� -
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
не е до ливадите, а до чипът.. иди в изток и виж каква поза е там.. докторската и тн..
култът към тухлите прави така, че хора притежаващи няколко тухли се вживяват е ролята на манхатънски милионери
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Bad_Bear Разгледай мнение
А изобщо не се разочаровам.
В Ливадите е друга България. Чак ти се чудя понякога как реши да се навреш баш там, с няма да споменавам с каква каста от БГ населението. Такава концентрация на хора, които си мислят, че са най-най, без да отговаря изобщо на реалността, няма никъде другаде. А цените които слушаш са еманация на мисленето и същността на точно тези хора. Затова директно му оферирай на тоя тарикат твоя апартамент с 1000е/м2 дискаунт и да гълта куката с все плувката.
Иначе го взех ей така, като инвестиция, но за мен си. Фирмата която го ремонтира, директно ми предложи 1000 евро за под наем, но аз отказах, как да го дам, от плочката (Gerdomus) до дръжката на вратата - всичко ми е от Италия, ще ми го осерат и опърдят. Та така, направих си го и много ми хареса, не бих се разделил с него - кефи ме, ползвам си го 30-40 дни в годината (наистина,не го казвам от страх, че ще се настани някой) всичко ми е на една ръка разстояние.
Last edited by better; 03.01.2024, 22:43.
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Bad_Bear Разгледай мнение
А изобщо не се разочаровам.
В Ливадите е друга България. Чак ти се чудя понякога как реши да се навреш баш там, с няма да споменавам с каква каста от БГ населението. Такава концентрация на хора, които си мислят, че са най-най, без да отговаря изобщо на реалността, няма никъде другаде. А цените които слушаш са еманация на мисленето и същността на точно тези хора. Затова директно му оферирай на тоя тарикат твоя апартамент с 1000е/м2 дискаунт и да гълта куката с все плувката.
култът към тухлите прави така, че хора притежаващи няколко тухли се вживяват е ролята на манхатънски милионери
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 2 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
той и в карлово един продава...ама..
абе някак се обърнаха ролите в тая тема
Коментар
� -
Ами дават, как да не дават, въпросът е да можеш да се пазариш (продадеш труда си скъпо). Преди 13 год аз например изкарвах по 10 палки на месец (показах дан декларация тук) докато други се радваха на 1-2к.
Коментар
�
Коментар