If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
100% подкрепям мнението ти!
Според мен 100% е прав и Bailor относно физическото инвестиране в: злато, сребро, мед и желязо.
Моето виждане е маааалко по-различно. Инвестирам и в калай и вместо в желязо в неръждавейка. Желязото не е лошо, обаче не е за всеки и е скъпо да съхраняваш и опазваш да кажем 100-1000 тона.
Другите метали на кюлчета, слитъци и пресовки са по-компактни за инвестиция, съхранение и опазване.
Айде и теб да попитам- физическо злато и сребро ок- кюлчета, монети .... ако са малко държиш ги у вас, ако са много- трезори срещу заплащане, без особени гаранции при кражба, без доходност.... за мен трудно можеш да го наречеш инвестиция, но да кажем че е ликвидно и запазваш като цяло стойността на парите. Обаче физическо желязо и мед направо ме убива .Къде ги съхранявате тия тонове желязо- арматура, мрежа, стари печки, хладилници или каквото и да е- в двора, охраняем склад застраховано ли е, като си приспаднеш всички разходи и рискове от кражба при съхранение с колко трябва да му се вдигне цената на желязото че след 10 години съхранение с всички съпътстващи разходи да го продадеш на печалба???
Бате, не говорех конкретно за кафемашина . Казах ти, ако щеш отвори шкафа и снимай какво кафе има вътре. Стоите с часове във форума и разпъвате лакърдии за имоти, акции, стекове и незнам си какво ама всичко си остава във вуртуалния свят. Като постнете нещо от реалния и човек Ви се чуди наистина ли вервате , че някой ше Ви се върже. Ти я поства тази къша в Редута 40 пъти, па твоя е . па не е твоя .... айде разбери се най-после на кой е. Мислех че поне за кафето ще знаеш. И Нова Бразилия да пиеш, все може да събереш 40-50 кинта да вземеш един пакет нек'во средна ръка та поне да се похвалиш.
Виж , какво незнайни гастарчо, къщата ми в Редута е моя собственост и на брат ми.Няма как да пращам в нета лични снимки. Изпратил съм обяви на аналогични, като цена и квадратура. Толкова ли ти е трудно да стоплиш? А, докато съм жив, нито един имот, акция или злато няма да ги продам, затова и не поствам снимки. Затова и купувам имоти и дивидентни акции с текуща доходност, капиталовата ме кефи, но я оставям за тези след мен. Сега стана ли ти малко поне ясно?
Остави го Пачангата, изпрати пак снимката на твоята сбъдната мечта - кафе машината
Аз малко ти завидях, ще взема да се запилея за едно десетилетие по странско и след много лишения - да си купя и аз една
Не очаквах , че американската мечта е девалвирала до гордост от притежание на кафемашина и бутилка вино!
има една голяма група хора /обикновено са наематели или гастери с развалени зъби и разклатени нерви/
които само повтарят: ама дай линк, ама айде сега, изгуби си времето да спориш с мен и да ме убедаваш. но да знаеш, че аз така или иначе не ти вярвам. и тн и тн
и съм учуден колко много от тях имат регистрации в този форум
Една братовчедка на бившата ми жена, ама като деца много близки, почти сестри. Водиме някъв спор в махалата, дъщерята сигурно беше на 2, около 2005г. Тая ми обяснява, че техен галон бензин бил колкото 2л. бензин в БГ, и даже се вайкаше колко бил "скъп!!!!". И аз и викам, какъв е този комунизъм при вас, а тя ми казва, ама ние пътуваме на големи разстояния до работа, болница и у-ще и затова. Тия после няма да уточнявам, как се появиха тук и фалираха, ама камбанката в главата ми още с разговора за бензина, ме светна, че българите в САЩ, са най-пропадналите клошари в Западното полукълбо. Един всекидневен уред, като кафеавтомат, дето всеки нормален човек го има дори в офиса си, този американец иска потвърждение, че го имам жилището си!!!
Остави го Пачангата, изпрати пак снимката на твоята сбъдната мечта - кафе машината
Аз малко ти завидях, ще взема да се запилея за едно десетилетие по странско и след много лишения - да си купя и аз една
Всичко работи бе , може и пакет кафе или бутилка вино да снимате..Само покажете нещо от реалния свят.
Човека "няма време" ма очевидно е дошъл да се похвали. Усещам го че чака да го кандърдисваме та затова викам "айде покажи". Появявам се тук защото е забавно да Ви слушам какво се случва във виртуалните Ви светове. Ти сега като си купи нов телефон, ше снимаш ли кафе машината ?
За данъка ... другата година няма да плащам
Ич ми не е, следиш темата,голЕм е зора кое,кво,как. Ми не е за нета бе, а и според мен купуването на нещо толкоз дребно,като къща в покрайнините на столицата на Последната държава в ЕУ е някакво абсолютно незначително нещо.
Абе, ти освен, че се появяваш инцидентно, си и някакъв маниак -воайор. Покажи ми това, покажи ми онова, КОЙ СИ ТИ , че някой да ти показва нещо в България, като 1ст. данък или такса не си внесъл в Родината?
Човека "няма време" ма очевидно е дошъл да се похвали. Усещам го че чака някой да го кандърдисва та затова викам "айде покажи". Появявам се тук защото е забавно да Ви слушам какво се случва във виртуалните Ви светове. Ти сега като си купи нов телефон, ше снимаш ли кафе машината ?
Не се сещам. Не мога да следя в детайли всички драми. Не разбирам защо се опитваш да заковеш Кавръка, че казал нещо си, а игнорираш глупостите примерно на радомирския редутец. Паднал най-лесно се рита. Покажи я тая къща за 800к да видим докъде ти стигат мечтите.
Абе, ти освен, че се появяваш инцидентно, си и някакъв маниак -воайор. Покажи ми това, покажи ми онова, КОЙ СИ ТИ, че някой да ти показва нещо в България, като 1ст. данък или такса не си внесъл в Родината?
има една голяма група хора, които само повтарят: ама дай линк, ама айде сега, изгуби си времето да спориш с мен и да ме убеждаваш. но да знаеш, че аз така или иначе не ти вярвам. и тн и тн
и съм учуден колко много от тях имат регистрации в този форум
Не се сещам. Не мога да следя в детайли всички драми. Не разбирам защо се опитваш да заковеш Кавръка, че казал нещо си, а игнорираш глупостите примерно на радомирския редутец. Паднал най-лесно се рита. Покажи я тая къща за 800к да видим докъде ти стигат мечтите.
Радомирския песимистичния ли е ? Кво за него ? Номинално имота къде е днеска? Относно мечти, въжделения и прочие ,не се е родил тоя,тая дето ще ги знае баш из основи , при това в лично качество,а за нета е безпредметно дори идеята.
Коментар