IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

    Поредните недомислици сте написали или сте слушали новините само....
    Най-вероятно не само в Белград , а и В София не сте стъпвали в последните десетина години....
    Дискусията и темата е за цените на имотите. И те в София са все още номинално сред най-евтините / да не напиша най-евтини/ от всяка столица или милионен Европейски град / вероятно само Кишинев , Скопие и Тирана са по-евтини и може би Киев към момента/ А цените мерени през заплатите и / или покупателна способност са вероятно в топ 10 на най-ниските в света за милионни градове и столици.
    Пишете за реки първо пък сега природата не била от човека. В Белград река ли са построили ?! :-)))) Инфраструктурата на София с наличието на прилично дълго дори в момента метро за Европа / ако не греша е в топ 20 на Европа/ и доста градски транспорт е на светлинни години пред Белград
    З да станат еквивалентни и съпоставими градовете цените в София трябва да се удвоят.
    Има много проблеми в града свързани и производни на лошото планиране относно жители и най-вече автомобили и паркоместа. , които е много трудно към невъзможно да се оправят. Няма как да се намерят 200 места за коли за 20-етажно ЕПК построено преди 50 години с дворче/паркинг за 20 коли....или пък за ново от смутни времена строено въобще без гаражи или с пъти под нуждите. От тук килите отиват на тротоарите и градинките и всичко за минава. Има много решение , но те не са политкоректни и никой не смее да приложи някое. Същото се отнася и за улиците и другата инфраструктура, които не са планирани за такива обеми. Има безкрай недомислици и производни от корупция проблеми, но това далеч не прави София лошо място за живот, а просто може да е по-добро. Това са коренно различни неща.
    И дори през собственият поглед пречупено не виждам с какво който и да е Западен град би бил под-добър като имот за същите пари. Да имам качествено училище / няма грешка / на няколко минути, поне 3-4 вериги хранителни магазини на толкова, мол също, приличен парк на ръка разстояние, планина на 30 минути, метро на 10 минути и съответно всяка точка на града с градски транспорт на 30-40 мин тотал, болници на 10-15 минути, поне 10 относително нови детски площадки на няколко минути, детска градина държавна до входа..... прилична съседска среда без смугли субекти и т.н.....И това за 2-3К квадрата....
    Никъде по света не мога да получа такова качество на живот за подобна имотна цена. И това че има някъде кофти тротоари и дупки по улиците е ниска цена спрямо останалото.... А с бюджета на софия е изключено да се оправят всички улици, тротоари паркинги, метро и т..н. Около мен обаче тротоарите и улиците са перфектни да подчертая...всичко е подновено в последните няколко години....
    А думите, които ползвате / кенеф/ от далеч Ви издават, че сте поредният фрустриран гастер с излъгани очаквания и гърбене за нищо в странско. Всеки сам си избира съдбата....
    Да те поправя за Киев със сигурност не са по евтини за Тирана силно се съмнявам остават Скопие и Кишинев ако са по евтини то не е с много

    Второ бюджета на София въобще не е малък по спомен е по голям от този на Страстбург и със сигурност може да се оправят тротоарите но в София няма обществена поръчка от която да не се крадът минимум 50% в масовият случай 70-80% а и много които се изпълняват само на хартия и се крадът на 100%

    Когато някога дойдат на власт хора с визия които да не са клептократи София ще заприлича на нормален град само след 1 мандат

    Коментар


    • Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение

      В ЕС има двадесетина града с над милион население. В кои от тях купувачите на първи имот могат да съберат 60% самоучастие? Или поне 30%?
      И с какво променя това, че в София е непостижимо за първи имот да се купува с 60% самоучастие? На различни мнения ли сме? При тези цени и 30% също е невероятно. Или оправдавате изкривения пазар в най-бедната държава от ЕС, с най-лошата инфраструктура, вкл. столицата.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от unimog Разгледай мнение
        China Evergrande loses $2.4 bln in value as trade resumes after 17 months

        HONG KONG, Aug 28 (Reuters) - Shares of China Evergrande Group (3333.HK) fell as much as 87% early on Monday when trading resumed following a 17 month suspension, wiping out almost $2.4 billion of its value, after saying it had "adequately" fulfilled all guidance issued by the Hong Kong Stock Exchange.

        Evergrande, the world's most-indebted property developer, is at the centre of a crisis in China's property sector that has seen a string of debt defaults since late 2021. Next month, courts will decide on Evergrande's plan to restructure almost $32 billion worth of offshore debt obligations.

        https://www.reuters.com/business/chi...hs-2023-08-28/
        От днес..

        https://www.standartnews.com/biznes/...ti-534119.html


        Няма безплатен обяд. Рязък скок на лихви по кредити Копирано от standartnews.com


        Оскъпяването на кредитите за текущо потребление е с 1% за юли спрямо юни.
        Притеснителна е тенденцията на нарастване на тези лихви - от 8 на 9 процента, съобщава БНР.

        До края на годината е възможно да задминат 10 процента.

        Лихвите по ипотечните кредити остават ниски, но пазарът на имоти е в застой. Темповете на ръста в кредитирането са забавени наполовина - до 14 на сто при 30% в началото на годината, а регистрираните сделки с имоти намаляват трето поред тримесечие.

        Купувачите на жилища са се изтеглили от имотни сделки,не купуват!

        Коментар


        • China Evergrande loses $2.4 bln in value as trade resumes after 17 months

          HONG KONG, Aug 28 (Reuters) - Shares of China Evergrande Group (3333.HK) fell as much as 87% early on Monday when trading resumed following a 17 month suspension, wiping out almost $2.4 billion of its value, after saying it had "adequately" fulfilled all guidance issued by the Hong Kong Stock Exchange.

          Evergrande, the world's most-indebted property developer, is at the centre of a crisis in China's property sector that has seen a string of debt defaults since late 2021. Next month, courts will decide on Evergrande's plan to restructure almost $32 billion worth of offshore debt obligations.

          https://www.reuters.com/business/chi...hs-2023-08-28/

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Chio Разгледай мнение

            Добри съвети, но за съжаление неприложими за купувачи на първи имот. 60% самоучастие е мечта за повечето с необходимост от имот. В София пък е абсурдно с подобни цифри, при днешни цени дори за малък апартамент това са поне 100к евро и още кеш за ремонт/обзавеждане. Невъзможно за почти всички.
            В ЕС има двадесетина града с над милион население. В кои от тях купувачите на първи имот могат да съберат 60% самоучастие? Или поне 30%?

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Chio Разгледай мнение

              Как ли пък не? Като инфраструктура на сърбите нито по пътищата, нито по тротоарите можем да ги стигнем! Особено Белград. Но и като всеки град на голяма река, това си има своето предимство да го прави далеч по-живописен от София, която все още е постсоциалистически архитектурен кошмар. Локацията до река/море/океан не е за подценяване, не случайно имаше планове за Софийското море.
              Май скоро не си ходил в Белград. Аз ходих през 2019, точно преди пандемията. Усещането е за старо и занемарено лустро останало от югославските времена, иначе е като София преди 20 години. Мизерия и запуснатост, навсякъде само реклами на руски и китайски боклуци.

              Коментар


              • Само ще кажа едно, че досега се бяхме събрали съседи и Еж номер 1, и аз Еж номер 2 и нямах възможност да чета мненията. Щурци като звук в нощната тишина, шума на морето под носа ми, защото има вълни, луна с лунна пътека и сребриста раздвижена вода. Тишината с естествените звуци те смазва. И зарежда. И все едно си попаднал в друг свят, далеч, безкраен и различен, света на вечността, каквото и да се случва вълни и луна ще има и след милиони години. Хора може би не!
                Утре съм собственик на това място. Дано! Морето не спира, все шуми, повтаря. Откога? Не го интересува кой и как ще се казва този и тези застанали на брега му.
                Last edited by два_таралежа; 28.08.2023, 02:45.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

                  Никога досега не съм срещал приятел или познат, който да е доволен от живота си в БГ. Доста хора се върнаха с определени надежди в периода 2010-2020, всички обмислят отново да напускат страната. Като цяло коментарите са, че цените на абсолютно всичко не отговарят на качеството. Нито храните са храни, нито услугите услуги - всичко боклук. Хора с пари се чудят как да ги харчат - просто няма какво да се купи с тях. Почти всеки търговец е измамник. Дори шоколадите Милка и шамфъстъкът не струват - внася се само бракувана стока за да е по-евтино, а се продава на цени по-високи от Западна Европа. Според мен ти наистина си някакъв мазохист, за да ти харесва тази обстановка. Измерваш абсолютно всичко в покупателна стойност на парите (чисто количествено), а изобщо не усещащ как абсолютно всичко е минавка и как купуваш изключително ниско качество. Дори имотите ти са боклук, убеден съм че ново строителство в такъв вид никога няма да получи разрешение за ползване в нормалните държави. Това и на децата си го причиняваш - храниш ги с отрови, не им даваш достъп до качествено образование и до нормална среда за съществуване. Адски груби грешки са това. Другият вариант е да крадеш, да укриваш данъци и да переш пари - тогава също ще разбера защо ти харесва. Още по-сериозен проблем е, че си расист и не осъзнаваш колко по-зле е да живееш сред крадци и лъжци, отколкото да имаш хора от други култури около себе си.

                  С час и нещо закъснение кацнах преди около 3 часа в Мюних и сега съм в хотел - нормална вечеря, хубав шницел, хубава бира, учтиви сервитьори, никакви ганьовци наоколо. Истински кеф да дам 50 Евро вместо 50 лева в София, срещу които да получа злобно обслужване и некачествена храна. Аз съм Европеец и живея в Европа, вие сте абсолютното дъно в БГ. Жалко, че се налага понякога да се връщам по поводи като сегашния (погребения и подобни).
                  Въпрос на позиция и гледна точка пречупена през семейните нужди. Например аз мога да работя от почти всяка точка на света , обаче жена ми трудно би намерила еквивалент на СУ....чистачка или болногледачка в Мюнхен не е същото. Освен това децата ми са в прилично държавно училище в момента , след 7-ми клас ще са в частно. За еквивалента им в Мюнхен трябва да живея в квартал с цени на имотите поне по 5 спрямо моето. Е да ама не мога да си го позволя освен това защото нетният ми доход би бил значително по-нисък поради данъците. После еквивалентните частни учлища биха били също няколко пъти по-евтини у нас.... и т.н. Да не забравя, че едното чаве рита мач с други деца до 22 часа навън без да го мисля.... Това няма как да се случи в друга държава където бих бил чужденец.
                  И си абсолютно прав , че меря нещата през покупателната способност. За парите си получавам много повече у нас ...за всичко. Не съм и на финансово ниво в което да търся макс качество за всяко нещо без оглед на цената. Така че и с това съм съгласен, че у нас човек няма да може да получи това върхово качество или ако може то би било по-скъпо от това на Запад..... търсене-предлагане-обем на пазара....
                  За човек като теб който няма семейни задължения или пък се задоми с чужденка и е минал бариерата за финансовото оцеляване със сигурност би имало по-хубави места от България и София.... на съответната цена....

                  ПП Със семейството ми вчера пък хапнахме набързо в една пицария в Стрелбище на границата с Гоцето и платих гочти половината от това дето ти сам си платил....е без да пием алкохол / никой не пие от нас/ . За протокола обаче цените на нещата почти са се удвоили за последните да речем 5 години защото помня цените на някои неща които редовно ядем там от едно време....

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Chio Разгледай мнение

                    Да обобщим:
                    1) лошо планиране
                    2) прекалено много автобили, недостататъчно паркоместа
                    3) недомислици и корупция
                    4) има някъде кофти тротоари и дупки по улиците...
                    Всеки го забелязва, пресен спомен ми е да чупя пружина на улица, на която има къщи (мн.ч.) добре известно ченге и бивш втори в партия. Топ локейшън по нашенски без съмнение.
                    За град с толкова високи цени за покупка и наем, София не предлага инфраструктура. Белград има по-добра. Защо, ли? Вижте изброеното от Вас по т. 1-4.
                    Проблемите са известни на всички какви са в София. И поради това цените са толкова НИСКИ. Най-ниските в Европа...., а наемите пък са пародийно ниски и поне за това Жонката е прав , че по-добре у нас човек да е под наем....Разбира се наемите в Белград също са много по-високи от София при 2 пъти по-ниска заплата....Тотален абсурТТТ....
                    За сметка на това проблеми от различен характер има и във всеки друг световен град. През личната оценъчна система те са много по-големи и неприятни от Софийските дупки и тротоари.
                    И за милионен път никой никого не принуждава да живее в София, а пък да купи или наеме на тези цени в никакъв случай.....

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat

                      Има голяма вероятност като тотал да съм бил повече време в чужбина от теб, а като държави почти сигурно / в списъка са ми над 50 посетени на няколко континента.... не само като турист/. Не съм срещнал по-добро място за живеене на семейството ми до момента с презумпцията че съм Българин и всички останали фактори включвайки и тротоарите :-)
                      Радвам се обаче , че има точно матрял като теб и още няколко фрустрирани гастери , който не е у нас. Надявам се никога да не се върнете :-)
                      Никога досега не съм срещал приятел или познат, който да е доволен от живота си в БГ. Доста хора се върнаха с определени надежди в периода 2010-2020, всички обмислят отново да напускат страната. Като цяло коментарите са, че цените на абсолютно всичко не отговарят на качеството. Нито храните са храни, нито услугите услуги - всичко боклук. Хора с пари се чудят как да ги харчат - просто няма какво да се купи с тях. Почти всеки търговец е измамник. Дори шоколадите Милка и шамфъстъкът не струват - внася се само бракувана стока за да е по-евтино, а се продава на цени по-високи от Западна Европа. Според мен ти наистина си някакъв мазохист, за да ти харесва тази обстановка. Измерваш абсолютно всичко в покупателна стойност на парите (чисто количествено), а изобщо не усещащ как абсолютно всичко е минавка и как купуваш изключително ниско качество. Дори имотите ти са боклук, убеден съм че ново строителство в такъв вид никога няма да получи разрешение за ползване в нормалните държави. Това и на децата си го причиняваш - храниш ги с отрови, не им даваш достъп до качествено образование и до нормална среда за съществуване. Адски груби грешки са това. Другият вариант е да крадеш, да укриваш данъци и да переш пари - тогава също ще разбера защо ти харесва. Още по-сериозен проблем е, че си расист и не осъзнаваш колко по-зле е да живееш сред крадци и лъжци, отколкото да имаш хора от други култури около себе си.

                      С час и нещо закъснение кацнах преди около 3 часа в Мюних и сега съм в хотел - нормална вечеря, хубав шницел, хубава бира, учтиви сервитьори, никакви ганьовци наоколо. Истински кеф да дам 50 Евро вместо 50 лева в София, срещу които да получа злобно обслужване и некачествена храна. Аз съм Европеец и живея в Европа, вие сте абсолютното дъно в БГ. Жалко, че се налага понякога да се връщам по поводи като сегашния (погребения и подобни).

                      Коментар


                      • Нещо не си разбрал. В нито 1 момент не съм хвалил Белград. Напротип аргументирано обясних защо е много по-зле от София на колегата , който го хвали, а не е стъпвал там.
                        И София не я хваля , напротив писал съм безкрай пъти, че има много по-хубави и добри места по света. Но те си имат съответната цена и тя не е Софийската.
                        Предвид произхода ми и семейният статус съчетано с имотни цени, данъци в страната необходими неща за семейството , наличие на роднини и приятели за мен София е номер 1 .... За друг човек в друго положение друга страна и град или село с ханове би било по-добро....Негов си избор.
                        Странното обаче е че хора които ненавиждат България и София , че киснат в темата непрекъснато и знаят половината обяви по сайтовете..... Това е изключително нелогично или някъде нещо неистинско са казали....:-)
                        Last edited by X_Y; 28.08.2023, 09:49.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

                          Поредните недомислици сте написали или сте слушали новините само....
                          Най-вероятно не само в Белград , а и В София не сте стъпвали в последните десетина години....
                          Дискусията и темата е за цените на имотите. И те в София са все още номинално сред най-евтините / да не напиша най-евтини/ от всяка столица или милионен Европейски град / вероятно само Кишинев , Скопие и Тирана са по-евтини и може би Киев към момента/ А цените мерени през заплатите и / или покупателна способност са вероятно в топ 10 на най-ниските в света за милионни градове и столици.
                          Пишете за реки първо пък сега природата не била от човека. В Белград река ли са построили ?! :-)))) Инфраструктурата на София с наличието на прилично дълго дори в момента метро за Европа / ако не греша е в топ 20 на Европа/ и доста градски транспорт е на светлинни години пред Белград
                          З да станат еквивалентни и съпоставими градовете цените в София трябва да се удвоят.
                          Има много проблеми в града свързани и производни на лошото планиране относно жители и най-вече автомобили и паркоместа. , които е много трудно към невъзможно да се оправят. Няма как да се намерят 200 места за коли за 20-етажно ЕПК построено преди 50 години с дворче/паркинг за 20 коли....или пък за ново от смутни времена строено въобще без гаражи или с пъти под нуждите. От тук килите отиват на тротоарите и градинките и всичко за минава. Има много решение , но те не са политкоректни и никой не смее да приложи някое. Същото се отнася и за улиците и другата инфраструктура, които не са планирани за такива обеми. Има безкрай недомислици и производни от корупция проблеми, но това далеч не прави София лошо място за живот, а просто може да е по-добро. Това са коренно различни неща.
                          И дори през собственият поглед пречупено не виждам с какво който и да е Западен град би бил под-добър като имот за същите пари. Да имам качествено училище / няма грешка / на няколко минути, поне 3-4 вериги хранителни магазини на толкова, мол също, приличен парк на ръка разстояние, планина на 30 минути, метро на 10 минути и съответно всяка точка на града с градски транспорт на 30-40 мин тотал, болници на 10-15 минути, поне 10 относително нови детски площадки на няколко минути, детска градина държавна до входа..... прилична съседска среда без смугли субекти и т.н.....И това за 2-3К квадрата....
                          Никъде по света не мога да получа такова качество на живот за подобна имотна цена. И това че има някъде кофти тротоари и дупки по улиците е ниска цена спрямо останалото.... А с бюджета на софия е изключено да се оправят всички улици, тротоари паркинги, метро и т..н. Около мен обаче тротоарите и улиците са перфектни да подчертая...всичко е подновено в последните няколко години....
                          А думите, които ползвате / кенеф/ от далеч Ви издават, че сте поредният фрустриран гастер с излъгани очаквания и гърбене за нищо в странско. Всеки сам си избира съдбата....
                          Да обобщим:
                          1) лошо планиране
                          2) прекалено много автобили, недостататъчно паркоместа
                          3) недомислици и корупция
                          4) има някъде кофти тротоари и дупки по улиците...
                          Всеки го забелязва, пресен спомен ми е да чупя пружина на улица, на която има къщи (мн.ч.) добре известно ченге и бивш втори в партия. Топ локейшън по нашенски без съмнение.
                          За град с толкова високи цени за покупка и наем, София не предлага инфраструктура. Белград има по-добра. Защо, ли? Вижте изброеното от Вас по т. 1-4.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Chio Разгледай мнение

                            Сближаваме мненията за София изглежда. Кенеф, ама си е наш трябва да е изводът от свръх дългия Ви пост. Вярно - много по-зелена от повечето, но това не е заслуга на никой от живите към момента, даже ако питаме тях - ще пада сеч и строителство. Но малката ни дискусия е за инфраструктурата - за столица с косолаен бюджет и изключително скъпи имоти, инфраструктурата на София е трагична. Самозаблуждението, че е нещо различно, е нищо повече от патриотичен онанизъм, който заслепява.
                            Поредните недомислици сте написали или сте слушали новините само....
                            Най-вероятно не само в Белград , а и В София не сте стъпвали в последните десетина години....
                            Дискусията и темата е за цените на имотите. И те в София са все още номинално сред най-евтините / да не напиша най-евтини/ от всяка столица или милионен Европейски град / вероятно само Кишинев , Скопие и Тирана са по-евтини и може би Киев към момента/ А цените мерени през заплатите и / или покупателна способност са вероятно в топ 10 на най-ниските в света за милионни градове и столици.
                            Пишете за реки първо пък сега природата не била от човека. В Белград река ли са построили ?! :-)))) Инфраструктурата на София с наличието на прилично дълго дори в момента метро за Европа / ако не греша е в топ 20 на Европа/ и доста градски транспорт е на светлинни години пред Белград
                            З да станат еквивалентни и съпоставими градовете цените в София трябва да се удвоят.
                            Има много проблеми в града свързани и производни на лошото планиране относно жители и най-вече автомобили и паркоместа. , които е много трудно към невъзможно да се оправят. Няма как да се намерят 200 места за коли за 20-етажно ЕПК построено преди 50 години с дворче/паркинг за 20 коли....или пък за ново от смутни времена строено въобще без гаражи или с пъти под нуждите. От тук килите отиват на тротоарите и градинките и всичко за минава. Има много решение , но те не са политкоректни и никой не смее да приложи някое. Същото се отнася и за улиците и другата инфраструктура, които не са планирани за такива обеми. Има безкрай недомислици и производни от корупция проблеми, но това далеч не прави София лошо място за живот, а просто може да е по-добро. Това са коренно различни неща.
                            И дори през собственият поглед пречупено не виждам с какво който и да е Западен град би бил под-добър като имот за същите пари. Да имам качествено училище / няма грешка / на няколко минути, поне 3-4 вериги хранителни магазини на толкова, мол също, приличен парк на ръка разстояние, планина на 30 минути, метро на 10 минути и съответно всяка точка на града с градски транспорт на 30-40 мин тотал, болници на 10-15 минути, поне 10 относително нови детски площадки на няколко минути, детска градина държавна до входа..... прилична съседска среда без смугли субекти и т.н.....И това за 2-3К квадрата....
                            Никъде по света не мога да получа такова качество на живот за подобна имотна цена. И това че има някъде кофти тротоари и дупки по улиците е ниска цена спрямо останалото.... А с бюджета на софия е изключено да се оправят всички улици, тротоари паркинги, метро и т..н. Около мен обаче тротоарите и улиците са перфектни да подчертая...всичко е подновено в последните няколко години....
                            А думите, които ползвате / кенеф/ от далеч Ви издават, че сте поредният фрустриран гастер с излъгани очаквания и гърбене за нищо в странско. Всеки сам си избира съдбата....

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение

                              Е, то не всеки от наемателче в панелка в Люлин5, може да възкръсне, като Феникс от пепелта и да стане биткойн милионер и освен да купи в бетонното гробище манастирски ливади "лукс апарт", да има и десетки хилядарки месечен приход...това и Пепеляшка не го може, изгубил си си пантофката някъде.

                              ПП Всеки здравомислещ човек, ще отсъди кой е измислен герой от приказките.
                              Така е, измислен херой съм. Притежавам 0,1 битконя. Сега можеш да си спиш спокойно, по-богат от теб (тук във форума) - нЕма.
                              Last edited by better; 28.08.2023, 00:08.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

                                Ходили ли сте в Белград ? Защото аз съм бил там между 30-50 пъти за последните 20 години. Реките са силно надценени макар и да направиха или поне строяха един хубав комплекс до нея / араби/ и дори един форумен колега обмисляше да купува там та му пращах снимки от строежа :-). Има капанчета по тях, некой мост и толкова. То ако ставаше само с река Видин трябваше да е топ...ама не е ....
                                Ако гледаме географските особености за основен критерии е въпрос на вкус ..... и точно река поне на мен не ми е много на сърце. Морето дори и да е нашето във Варна и Бургас е много по-голяма водна екстра. А София пък с Витоша има друга рядко срещана екстра... От Гоцето съм айде реално да напиша за 30 минути на морените....Правя го поне десетина дни в годината.... Ако не бяха комарите щях да ходя почти всеки ден....
                                Обаче нито аркитектурата, нито тротоарите , нито реките ми слагат папото в чинията. По този показател / покупателна сила/ Белград изостава с ЦЕЛИ 75% !!!!!!! от София. А София изостава с макс 30-40% от най-добре платените европейски градове. Т.е. по-нормално би било сравнението на София с Берлин от колкото на София с Белград . Във вторият случай разликата е прекалено голяма. И на този фон имотите в Белград са по-скъпи от София....Луда работа....подлежаща на корекция....
                                И това без да отчитам основният фактор, че в София , колкото и да е разбита и кофти българите са си у дома, а на всяко друго място са нежелани гастери....
                                Сближаваме мненията за София изглежда. Кенеф, ама си е наш трябва да е изводът от свръх дългия Ви пост. Вярно - много по-зелена от повечето, но това не е заслуга на никой от живите към момента, даже ако питаме тях - ще пада сеч и строителство. Но малката ни дискусия е за инфраструктурата - за столица с косолаен бюджет и изключително скъпи имоти, инфраструктурата на София е трагична. Самозаблуждението, че е нещо различно, е нищо повече от патриотичен онанизъм, който заслепява.

                                Коментар

                                Working...
                                X