Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Last edited by X_Y; 23.05.2022, 17:49.
-
Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение
Видя ли как нито един от тези, дето години наред хвалеха как акциите са по-ликвидни, не си ги продаде навреме. Даже и сега ги стискат, дори "допълват". Радев беше събрал за половин панелна гарсониера, вече стигат само за коридора и кенефа.
И защо съм им тези емоции ?! Да инкасират само загуба или пропусната полза.
Убеден съм че дори сега акциите да дръпнат и да надминат имотите те пак няма да продадат в момента когато акциите са били по-добре....
- 1 like
Коментар
-
[QUOTE=Dury;n3926002]Първоначално изпратено от segato Разгледай мнение
Нямаш причина да чакаш с продажба от наследство заради данъците, смени си съветникаНе знам в каква благотворителност сте се забъркали ,но заради това повярвай пазара на НИ, няма да се промени. Няма да се промени и ако отидете и купите където и да е в Европа, или Румъния. Това са ваши проблеми и решения и никой друг не се интересува от това какво ще правите ,освен роднините ви
Ние, сме широко скроени хора, имаме много приятели и харесваме много България, чувстваме се чудесно както в Родината ни ,така и навсякъде в цивилизована Европа. Ето, сега съм тук, пия си кафето на терасата ,чета ви какво сте писали снощи и днес и гледам морето. Прекрасен живот, какво да не му харесам ?!
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Ще бъде повишена толкова колкото е нужно за да приключи безумието с цените,ако прочетеш изявлението ще видиш че са готови и да минат неутралната граница,ако се наложи.
Целта е да се спре с харчовете,и да се кротнат цените.
И други писаха,ще припомня че лихвата не Централната банка е едно ,на търговските друго.
Ако имаш лихва от 3%на ниво Централна банка,то ипотеките ще хвръкнат над 6,7%.
Още дори не са почнали да ги вдигат и нашите банки почнаха да се размърдват по депозитите и да вдигат лихвите по тях,Берти писа и за ипотеки от 6%за жилища....
Много се унесохте и с цените и пазара,нужно е отрезвяване...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение
Апартаментът не е лош и банята е с хубави плочки.
Може обзавеждането да е по-евтино, но не е мизерно, като за наематели,
Цената е нереална и непродаваема.
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...65330330398143
Има и куче, дето е сигурно опикало всичко. Плочките в банята са категория 20-30 лева макс. Трагично.Last edited by ejonny2376; 23.05.2022, 17:53.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Ето един "инвеститор" като теб - явно усетил се навреме да продава - ново ново, завършено, висок непоследен етаж, юг с гледка...Това ми прилича на перфектния апарт в Гоцето (ако игнорираме мебелите Виденов, евтиния Ламинат и факта, че си е за тотално изриване и правене наново) - нали уж такива имоти не се продаваха!!!
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...65331177131510
С Паркомястото и таксите по брокера и прехвърлянето - 278.500. При 550 Евро наем(написали са го в обявата) - 2,4% доходност (42 годишни наема).
За да има поне някаква прилична доходност, съобразена с новите лихвени условия, този апарт трябва да струва точно половината от обявеното.
Що не го купиш? Стиска ли ти? Май не. На приказки си гоУем, на действия те няма май.
След като не съм купил в нея когато беше още преди дупка защо мислиш, че сега бих купил ?! Няма логика....А цената на квадрат видя ли я каква е ?
Last edited by X_Y; 23.05.2022, 17:41.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Laconic Разгледай мнение
Бонке, правя прогноза!
Лихвата на ЕЦБ ще е 0.00 през Септември 2022.
Лагард: Лихвите в еврозоната може да излязат от негативна територия до септември
А аз си мислех, че никой не го чете този форум, но от ЕЦБ явно хвърлят по едно око тук и там!
Коментар
-
Ето един "инвеститор" като теб - явно усетил се навреме да продава - ново ново, завършено, висок непоследен етаж, юг с гледка...Това ми прилича на перфектния апарт в Гоцето (ако игнорираме мебелите Виденов, евтиния Ламинат и факта, че си е за тотално изриване и правене наново) - нали уж такива имоти не се продаваха!!!
С Паркомястото и таксите по брокера и прехвърлянето - 278.500. При 550 Евро наем(написали са го в обявата) - 2,4% доходност (42 годишни наема).
За да има поне някаква прилична доходност, съобразена с новите лихвени условия, този апарт трябва да струва точно половината от обявеното.
Що не го купиш? Стиска ли ти? Май не. На приказки си гоУем, на действия те няма май.
Може обзавеждането да е по-евтино, но не е мизерно, като за наематели,
Цената е нереална и непродаваема.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Със сигурност имотите ми не са в тази категория - на екранчето.....:-) Имота мое да го пипнеш, да го ползваш, да носи доход, да пази от инфлация, да успокоява съня като разкараш кеша....
А другото е само на екранчето.....нема нищо общо :-))))
Да продам нещо реално и да го заменя с нещо на екранче требе чавка да ми изпие мозъка :-)))))))
- 1 like
Коментар
-
Със сигурност имотите ми не са в тази категория - на екранчето.....:-) Имота мое да го пипнеш, да го ползваш, да носи доход, да пази от инфлация, да успокоява съня като разкараш кеша....
Да продам нещо реално и да го заменя с нещо на екранче требе чавка да ми изпие мозъка :-)))))))
Що не го купиш? Стиска ли ти? Май не. На приказки си гоУем, на действия те няма май.Last edited by ejonny2376; 23.05.2022, 17:17.
Коментар
-
Със сигурност имотите ми не са в тази категория - на екранчето.....:-) Имота мое да го пипнеш, да го ползваш, да носи доход, да пази от инфлация, да успокоява съня като разкараш кеша.... А другото е само на екранчето.....нема нищо общо :-))))
п.с.
Май ПрешъсКато Ам-Гъл и пръстена, но в кирпичена версия!
Last edited by Julius_BG; 23.05.2022, 17:10.
- 1 like
Коментар
-
Стойностно е дотолкова, доколкото може да му видиш цената в кеш на екранчето и да можеш да го продадеш на тази цена срещу кеш на секундата.
Твоите кофтори не се вписват в тази категория - съответно стойността им е една функция на времето t с граница нула при t клонящо към идните 10-15 години.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Ооо съня ми е перфектен защото съм спасил голяма част от кеша / не всичкият заради глупавата диверсификация/.
Наистина пишеш като човек, който никога не е притежавал нищо....:-) Всяко нещо различно от кеш е стойностно.... дори и виртуалните глупости може да са по-ценни от кеш. :-)
Твоите кофтори не се вписват в тази категория - съответно стойността им е една функция на времето t с граница нула при t клонящо към идните 10-15 години.
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
На колко да бъде повишена? На 2-3-4-5%? При инфлация 25% никой няма да си остави парите в банка да му ги яде инфлацията! Лихва под 10% няма да повлияе изобщо на имотния пазар. Хубавите имоти ще се търсят!
Целта е да се спре с харчовете,и да се кротнат цените.
И други писаха,ще припомня че лихвата не Централната банка е едно ,на търговските друго.
Ако имаш лихва от 3%на ниво Централна банка,то ипотеките ще хвръкнат над 6,7%.
Още дори не са почнали да ги вдигат и нашите банки почнаха да се размърдват по депозитите и да вдигат лихвите по тях,Берти писа и за ипотеки от 6%за жилища....
Много се унесохте и с цените и пазара,нужно е отрезвяване...
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
На колко да бъде повишена? На 2-3-4-5%? При инфлация 25% никой няма да си остави парите в банка да му ги яде инфлацията! Лихва под 10% няма да повлияе изобщо на имотния пазар. Хубавите имоти ще се търсят!
Още с покупката на подобен надценен кофтор губиш 50%.
Last edited by X_Y; 23.05.2022, 16:35.
Коментар
Коментар