Първоначално изпратено от bertram
Разгледай мнение
То и затова повечето понижители отнасяте подигравки - очаквате само цените на имотите да се сринат, а акции, злато и всички останали активи да върви на горе. Истината е, че всички те се индексират сравнително еднакво спрямо паричната маса, но с различна скорост. Голямата разлика е, че акции, злато, крипто и т.н. винага има и са еднакви на пазара, но с имотите не е точно така. А ти специално отнасяш повече от останалите защото повтаряш едно и също и честно казано за мен загуби авторитет през цялото това време който беше спечелил именно с атерата. Най вече с непрестаните ти приказки за Ганьо.
Чакам и аз сега спада на перона. Пазара го виждам да си остане където е даже като се махнат крановете при още повече инфлация. Това няма да направи нито избора от имоти по-голям нито цената им по-ниска. Нещо повече ако има още инфлация и спрат строежите, цените на имотите ще изпреварят инфлацията заради липсата на предлагане и горящия кеш в банките. Тоест който е на перона там ще си остане.
А рецесията ако има такава ще я обявят края на тази година началото на 2025. Около 15-18 месеца отнема лихвите на фед да са в плато до като обявят рецесията. Надявам се и до тогава да се отложи защото смятам по това време да продавам криптото. Но рецесията няма да направи имотите по-достъпни. Аз обаче съм скептичен за рецесия заради огромната нужда от правителствени харчове за войната.
Забравих най-важното: дори да има рецесия 2025, имотите не падат за една нощ като пазарите, при тях е бавно и болезнено сриване надолу отнемащо месеци и в много случаи години. Та дори и рецесия да има докато рефлектира имотите може да се окаже, че пак трябва да печатаме.
Коментар