Първоначално изпратено от nradev1111
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
ако имаш сигурен наемател за имот, който ще се 'избие' за 15г - има смисъл да го купиш. В конкретния случай наемателят сте си вие, а от това по-сигурно няма ... е до колко зависи от бизнеса, но предполагам щом се оглеждаш не е нещо с кратък хоризонт.
ако бизнесът генерира печалби - собствен офис, склад, магазин никога не са излишни.
много хора предпочитат да бутат всичкото капитал в стока и техника, но има и бизнеси, които не са така капиталоемки и съответно даже кеш да купиш не ти е пасив, защото все пак наемаш.
на ваше място бих преценил ако скочат много лихвите дали няма да е зор с ипотеката, а иначе за мястото е ясно, че ви харесва щом и сега се помещава наблизо.
прави пазарлък и току виж ти свалили толкова, че още повече да се замислиши да действаш съответно.
в момента магазини и офиси са по-евтини от жилищно и не че са по-кофти имот, но по си личи, че има много празни
жилищните ги държат заключени и смятат капиталова
успех!
Коментар
-
Първоначално изпратено от segato Разгледай мнениеАко беше тук, нямаше да имам никакво колебание че трябва да се купи през бизнес и то да регистрираш нов, който да го купи и да го преотдава под наем на фирмата на жена ти. Купуваш от новия бизнес с ипотека, лихвите са ти разход , в същото време е печалба няма защото се чисти от амортизацията. Наема пък е разход на фирмата на жена ти. Накрая горе долу ще ти излезне без пари. Отделно, ще е по-малко лаябилити, защото тази фирма ще прави само едно нещо , да отдава под наем на жена ти и няма начин утре някой да я осъди и да и вземе имота. В България обаче, за новата фирма, ще трябва да се ръсиш за счетоводител, банкови сметки, не знам дали ще можеш да отписваш разходи по офиса та сметката е друга и не знам дали излиза. ДДС също не знам дали няма да оскъпи, макар че що да има ДДС ако използваш нова фирма? Тя не би трябвало да се регистрира. Тази на жена ти регистрирана ли е? Тук със сигурност през нова фирма, но в България не знам как е и затова попитах.Last edited by Миранди; 09.05.2024, 17:48.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение
Май баш ти и злобчо искате на набиете с ненужна ипотека и лихви човек с готови пари. Толкоз са ти финансовите познания ма, а се бараш за счетоводител. Не знаеш даже че има разлика между short-term и long-term capital gains. Оня па не прави разлика между фирма и тръст, бърка данък наследство и данък печалба. А па че печалбата от фирмата се облага и с още един данък преди да се ползва от физическото лице, въобще се не сеща!
Коментар
-
Първоначално изпратено от nradev1111 Разгледай мнение
Имаш предвид щати с ниски данъци?TAX на английски се превежда ДАНЪК. А такса на български е друго нещо.Няма ли единна ставка за цялата държава за корпоративния данък?
Коментар
-
Сигурно е ,Бонке.Твоите финсови познания стигат колкото да излъжеш некой шаран да се набие с ипотека.:eek:Все едно брокер на имоти да се прави на строителен инженер.Last edited by X_Y; 09.05.2024, 17:14.
Коментар
-
Имаш предвид щати с ниски данъци?TAX на английски се превежда ДАНЪК. А такса на български е друго нещо.Няма ли единна ставка за цялата държава за корпоративния данък?
Коментар
-
Сигурно е,Бонке.Твоите финсови познания стигат колкото да излъжеш некой шаран да се набие с ипотека.Все едно брокер на имоти да се прави на строителен инженер.
Тук дори имоти за живеене не се купуват на твое име. Или по-скоро купуват се и се прехвурлят веднаха ма тръст, така си зашитен ако имаш лични задължения , децата ти не плащат данък наследство и т.н. Питах дали има такава форма в България , но ми се изсмяхте. Аз примерно нямам нишо на мое име освен 2 наследствени апартамента в България. Даже във Франция го взехме с някаква особена форма зашото и те нямат тръст в тукашния смисъл на думата , но имат нешо подобно през компания. Във Франция данъците наследство са жестоки и ако взимате нещо си опичайте акъла преди покупката , че после дарения, всичко се облага. Ако използваш тръст само сменяш кой го управлява. Сигурно не го обяснявам баш правилно зашото не съм нито адвокат , нито счетоводител и преразказавам каквото са ми казали, но това което знам е , че не трябва да се купува от физическо лице.Last edited by X_Y; 09.05.2024, 16:51.
Коментар
-
Първоначално изпратено от segato Разгледай мнениеАко имаш собствени пари по-добре вземи с тях акции. лихвите обикновено са по-ниски от проходите от акции. За имоти обикновено се правят отделни фирми които правят само едно нещо, дават под наем. Регистрацията е в щати с ниски такси. Каквито и да са разходите ги отписваш от печалбата на фирмата от наем. Освен това имота се амортизира на 100% за. 27.5 години ( не съм сигурен за годините) и амортизацията я вадиш от приходите преди облагане. Другото е че имота е защитен. В България не знам как е със застраховките примерно или други рискове, но тук могат да те осъдят за големи цифри при което киква лимита на застраховките, понякога дори и застраховка чадър, не стига защото и тя има лимит , и тогава тръгват по имуществото. Бизнеса е отделен обаче и не могат да взимат пт там. Не на последно място, данъците за бизнеса са обикновено по-ниски. Тук са прогресивни.
Коментар
-
Сигурно ли е че корпоративният е по-нисък от capital gains tax за физическо лице в Калифорния?Все едно брокер на имоти да се прави на строителен инженер.
Last edited by X_Y; 09.05.2024, 16:50.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Не познавам ситуацията в щатите, но ми се струва недомислена тая схема. Ако имаш парите за имота, защо да купуваш с ипотека? Какви са разходите по учредяване на ипотека и отпускане на кредит, какви са годишните разходи към банката за лихви и такси? Отделно при продажба след 10 години примерно, вероятно ще се обложи печалбата от поскъпването на имота. Не е ли по-изгодно да си физическо лице в такъв случай?
- 2 Харесвания
Коментар
-
Боке ,ма нали си финасист.В САЩ и в повечето развити държави данъка за физическо лице с големи доходи е по-висок от корпоративния защото е прогресивен.Освен това се признават и разходите и се пренасят загубите.Освен това капиталовите печалби на физически лица се облагат.
пп.Корпоравния е 21%Last edited by X_Y; 09.05.2024, 16:51.
Коментар
-
Не познавам ситуацията в щатите, но ми се струва недомислена тая схема. Ако имаш парите за имота, защо да купуваш с ипотека? Какви са разходите по учредяване на ипотека и отпускане на кредит, какви са годишните разходи към банката за лихви и такси? Отделно при продажба след 10 години примерно, вероятно ще се обложи печалбата от поскъпването на имота. Не е ли по-изгодно да си физическо лице в такъв случай?
пп.Корпоравния е 21%Last edited by nradev1111; 09.05.2024, 21:40.
Коментар
-
Първоначално изпратено от два_таралежа Разгледай мнение
А пък някой сега се радва на придобивката в ЧайкаРадвай се на съществуването си в Кални ливади и забрави за Варна.
Коментар
-
Прекалявате с писането извън темата.
Мненията ви са тук:
Всичко е по темата !!!. За Успеха....и причините за него. Искате ли да сте успешни? - Форум Инвестор.БГ (investor.bg)रादोस्त
Коментар
Коментар